Weblog #2446

Tuesday 2010-06-15 21:10
Author: Ingmarie Nilsson
Det enkla (borde vara det självklara)
Egentligen behövs det inte mycket för att livet ska vara så där extra bra.
Lite sol, ett leende från en annan människa, känna doften av hägg och syren, se en kattunge leka, skratta åt en rolig historia eller lyssna på favvo-låten.

Det är så lätt att vi glömmer bort de där enkla sakerna i vår teknik-, utseende och prylfixerade samhälle.
Åtminstone tycker jag det.

Kanske är det när vi tar något för givet som vi till slut på något vis blir påminda om att man faktiskt inte kan det.
Aldrig någonsin.

När du är frisk har du glömt hur det är att vara sjuk och när du är hel har du glömt hur ont den där skadan som förpestade ditt liv gjorde.

Och tur är väl det, att vi alla har lite guldfiskminne ;-), för det skulle bli oerhört jobbigt att "komma ihåg" alla svackor och dippar livet haft.

Jag har dock min svans-skada i starkt minne för det var en lång och eländig historia.

Så nu, när jag inte känner någonting när jag kutar, är jag så ofattbart lycklig!
Jag kommer på mig själv där jag springer att jag inte ens kan komma ihåg vilket ben det var som gjorde så vansinnigt ont och det måste väl vara ett bra tecken?

Även om det (troligtvis) kommer att hända andra saker med min busiga kropp så njuter jag av det som är precis nu för jag, och du, kan ändå inte styra över allt som sker i framtiden.

5 comments to "Det enkla (borde vara det självklara)"

Tuesday 2010-06-15 22:10
anna
Men så är det ju. Jag tänker alltid när jag är sjuk eller skadad att jag ska var mer tacksam då jag kan springa. Tyvärr är jag ju aldrig det, då är det alltid fous på hur snabbt/sakta det går eller hur trött jag är och ja du vet, man maler på. För visst är det de små tingen i livet som är de stora. Just nu njuter jag varje gång jag får känna lukten av sommarregn och syren.
Tuesday 2010-06-15 22:27
H
Men smärtminnet är väldigt kort. Man kan gå med nåt som gör skitont ett bra tag o sen kommer man helt plötsligt på att det inte gör ont längre. Då kan man inte säga när det slutade göra ont.. Fin bild på dig :)
Wednesday 2010-06-16 05:56
Daniel
Visst ska man stanna upp och njuta! Att bara kunna röra sig fritt utan smärta och besvär är något alla borde lära sig att njuta av. Det är bara så skönt när kroppen fungerar! :)

Det gör mig glad att det går så bra för dig nu, vilken befrielse det måste vara!
Wednesday 2010-06-16 11:39
LOPARJANNE
Blir så glad av att det känns bra för dig. Och att du kan njuta av löpningen igen. Det är ju så jobbigt när det inte går.
Många glömmer bort att uppskatta de här stunderna... Vet själv hur det är när det bara flyter på och man tar det som självklart.

Så låt solen lysa på dig och kuta ut leende i naturen, där doften av hägg och syren får kattungen att spinna som vacker musik. Då leker livet...

Fick jag med allt nu :)Wednesday 2010-06-16 17:14
Ingmarie
Anna; Om det är någon som helst tröst så var jag lite som du "förr i tiden". (Visst låter det gammalt och vist? ;-) )Med åren har jag förstått att inget är självklart och inget är för evigt. Skrämmande samtidigt som det är befriande för det betyder att även det dåliga tar slut...

H; Ja visst är det så. Och det är väl som sagt var tur det. Vore jobbigt att helt komma ihåg allt som har gjort ont. det räcker att veta ATT det gjorde ont. Och TACK!

Daniel; Befrielse är ordet! Och du om någon vet hur skört det kan vara...

Löpar-Janne; tack snälla du! Ja du fick nog allt med det mesta där. Nu håller jag tummarna för dig och att du ska bli fort pigg igen så vi snart kan springa tillsammans!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?