Weblog #2462

Sunday 2010-06-27 14:34
Author: Ingmarie Nilsson
Trailrun
Först hade jag tänkt hänga på inbjudan från världens bästa Camilla för att se nya vyer och få underbart sällskap av åtminstone både henne och MarathonMia.

Men du vet hur det kan vara ibland.
Man får bara inte ihop det.
En timmes åkande med SL allt för tidigt en söndagsmorgon bara för att komma till "starten" + att jag har jobb jag behöver göra gjorde att jag fick tänka om.

Och det blev bra det med!

Utmanade mig själv (och ödet) genom att trava iväg in i skogen och följa några av de 1000-tals stigar som finns här där jag tillfälligt bor.

Över stora stenar och små stenar.
Över stockar och grenar, på fina mjuka barrstigar, över rötter och stubbar, förbi sjöar, under stora träd och genom blåbärsris.
Måste ha kutat igenom hela faunan.
En del fastnade visst i håret.

Drickavatten hade jag "glömt" så efter en timme styrde jag stegen mot ett stall för att tigga vatten. Och jodå, de var snälla och bjöd. :-)

Förundras över hur någon/några överhuvudtaget har hittat alla dessa stigar och gjort spår av dem!
Vilken grej liksom!
Helt fantastiskt!

2½ timme blev det utan att jag riktigt begrep hur det gick till.
Såg till att få "sträcka ut" benen sista halvtimmen genom att kuta på platta vägar.

Tror det här var perfekt för min kropp.
Lugnt, långsamt och mjukt.
På något vis kan jag tycka att trailrun är väldigt "bekvämt".
Åtminstone när det är så torrt och fint som nu.
Man lufsar på i lugnt tempo och har fullt upp med att hålla reda på benen så man hinner liksom inte tänka på så mycket annat.

Benen som bar mig. Hela vägen. :-)
Benen som bar mig. Hela vägen. :-)

Nu ska jag krydda dagen med en rejäl cykeltur på Sunnen och lite jobb.

Vad gör du i dag?

14 comments to "Trailrun"

Sunday 2010-06-27 18:12
Pernilla
Du hittar alltid så mysiga ställen att springa på! När jag får springa längre tid än idag så ska jag med ta mig till skogen.

Idag har jag varit med maken på stan och shoppat, ikväll ska jag stryka gardiner och greja lite hemma. Just nu tvättas träningskläderna..

ha en skön kväll efter turen på Sunnen!
Sunday 2010-06-27 19:21
Jeppe
Haha nu börjar du få samma sug av terräng som jag =) Du skulle älska mina stigar här nere runt Malmköping =)

/J
Sunday 2010-06-27 21:29
Ingmarie
Pernilla; Åh vad du är flitig! Jobbat har du md. Jag bara roar mig. Eller nästan i alla fall. har ju faktiskt jobbat i dag jag med. Lite. :-)

Jeppe; Jag tror dig!Fast bäst gillar jag stigar utan allt för mycket "störande" moment. :-) D.v.s sånt som stenar och rötter. Men det är bra och rolig träning emellanåt!
Sunday 2010-06-27 21:39
Ann-Charlotte
Dom där stigarna, dom är spännande, kolla vart man kommer fram nånstans....oj var jag HÄR???

Härligt
Kram
ACB
Sunday 2010-06-27 22:25
Carina
Tugga terräng är absolut supermysigt!! Nackdelen är bara att jag ALLTID står på öronen. Fast det kanske bara betyder att jag borde springa ännu mer i terrängen, så jag lär mig :-)
Sunday 2010-06-27 23:00
Therese
Åh terräng! :D Låter som att du haft det helt underbart. Hade du varit i krokarna hade du kunnat följa med mig på en helt knäpp terrängtävling som OK Lindena ordnar i Getingetrakten på torsdag - förra året gick starten i tävlingen på en brygga, och så sprang man i vattnet in till stranden och sen rakt genom skogen och nåt kärr... :)

Själv har jag sprungit i sanddyner med SIF idag, och badat!! Det var minsann riktigt varmt i havet nedanför Laxvik.
Monday 2010-06-28 05:27
Petra
Later som ett perfekt Ingmarie-pass! Himla skont att du fick till ett sa langt pass.

Nar jag laste ditt inlagg om midsommarafton och det du fick ata (potatis och sallad) kunde jag inte annat an le och skaka pa huvudet. Jag vet inte HUR manga ganger jag om min man har varit i samma sits. Det ar alltid sa urbota trakigt (och pinsamt dessutom) att restauranger har den har attityden. Eller egentligen handlar det val om okunskap men om man nu ar krogare sa bor man val ha lite yrkesstolthet...? Det har med att tanka utanfor boxen verkar ju inte vara applicerbart for de flesta stallen.
Monday 2010-06-28 05:29
Petra
Fortsattning-> Nu ar det ju bara min man som ar vegetarian av oss bada (jag ater sjalv kott aven om det blir valdigt sallan). Men det forstor ju for bada parter om den ena personen bara far sitta och ata potatis och salladsblad. HUR SVART KAN DET VARA, kan man ju undra. Det finns ju hur manga olika goda ratter man kan laga. Och sedan nar tillhor kyckling, fisk och skaldjur inte djurriket? Du ar inte vegetarian om du ater fisk, punkt slut. Du ar inte ens fusk-vego, du ar bara svar att mata:) Den egentliga beskrivningen av en vegtarian ar val att man undviker all mat som har/har haft ogon.

Det intressanta ar faktiskt att de ganger det finns vegetariska ratter pa buffebordet sa forsvinner de snabbast anda - det har visar ju att folk vill ha mer vegetarisk kost och att det faktiskt ar jattegott. Skamlost att de forsokte fa dig betala 250 kr for detta forresten.
Monday 2010-06-28 08:34
Andréa
Nu väckte du mitt terrängbegär! Kanske får det bli lite terräng light ikväll..
Monday 2010-06-28 11:09
MarathonMia
Men shit! Hur vågar du? Har hört att du har sämre lokalsinne än jag ;)

Skulle jag kuta in på en av 1000 stigar skulle jag vara borta för alltid!

Men visst är det härligt - lugnt, långsamt och njutbart!
Monday 2010-06-28 11:30
Fitness Sessan - Carol!ne
Ville önska glad midsommar!
Monday 2010-06-28 16:48
Ingmarie
ACB; Ja men eller hur? Jobbigt bara om man inte vet var man kommit ut... ;-)

Carina; Ajaj. Jag klarade mig mirakulöst nog. Faktum är att jag trillat mycket mer på slät asfalt än i terräng. Skumt...

Therese: Ja DET låter galet! Jag såg bilderna. Åh vad jag vill med!!!

Petra; Jag fattar inte heller. Det är för sjuttsingen år 2010! Hade jag varit gluten och/eller laktosintolerant eller hade varit nötallergiker så hade det inte varit på det viset. Supertrist! Och det är ju inte första gången. Inte sista heller antar jag. Men i dag fick jag desto bättre mat! På ett litet café! Five stars direkt!

Andréa; Go!:-O

MarathonMia; Vet du, jag har faktiskt riktigt bra lokalsinne egentligen. Men när jag är stressad (dvs har bråttom) blir det pannkaka i orienterarskallen. Om jag sprungit en runda en gång så kan jag den sen och kan börja "bygga ihop" rundor. :-)

Fitness-Sessan Caroline; TACK!Den var helt ok!
Monday 2010-06-28 19:37
Lennart
Hej Ingmarie!

Låter som att du har fått ett perfekt pass. Härligt att läsa om det!!

Det där med att tigga vatten känner jag igen mig i. Har också varit ute på långpass ibland och när vattnet har tagit slut och törsten trycker på har jag faktiskt sprungit och letat efter någon som vattnar gräsmattan :-) för att kanske kunna "norpa åt mig lite" vatten :-).

man måste vara riktigt törstig för att förstå :-)
Monday 2010-06-28 20:04
Ingmarie
Lennart; I USA har jag sprungit förbi trädgårdar där det står skyltar uppsatta med texten; "Water for runners". Det vore något för alla med hus/gård att ta efter tycker jag! ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?