Weblog #2479

Thursday 2010-07-08 22:38
Author: Ingmarie Nilsson
Spenderar allt vad jag kan
Att börja dagen med en rejäl cykeltur på Sunnen en helt fantastisk sommarmorgon, duscha, äta frukost på balkongen (gröt med tofu, nötter, jordgubbar, diverse fröer och jordgubbar), jobba lite "lagom" mycket (drygt sex timmar), käka medhavd lunch sittandes på en parkbänk i solen och läsa Born to Run (skitbra!), springa vattenlöpning och träna crawl (blir långsamt bättre) och sen äta tillsammans med mina helt enastående fina vänner Anneli och hennes PatricVapiano i Gamla stan..

Patric, Anneli och jag
Patric, Anneli och jag

Traska vidare till Fotografiska för att se bl.a Annie Leibovitz mästerverk. (Absolut sevärt!)


Njuta av den varma sommarkvällen och utsikten mot Djurgården innan cykelfärd hemåt igen.


Det, det tycker jag är ett himla bra sätt att spendera sina vakna timmar och minuter på en torsdag i juli år 2010. :-)

Faktum är att den enda egentliga rättvisa som finns i världen är väl att vi alla (levande) har 24 timmar varje dygn att spendera.

Hur och vad vi sen väljer att göra med den där tiden är högst individuellt.
De allra flesta av oss i vårt land kan faktiskt välja men många väljer att tro att det är omgivningen och andra som gjort att vi gör det vi gör och måste göra det.

Och så kan det naturligtvis vara, men det mesta tror jag att vi har försatt oss i själva.
Det är enklare att skylla på andra och annat än att ta eget ansvar för sitt liv men det blir ingen förändring förrän du själv gör något åt det.
Om du nu vill ha en förändring vill säga.

Varenda litet val du har gjort och gör har tagit dig dit du är nu.

Med andra ord, framtiden är din.

5 comments to "Spenderar allt vad jag kan"

Friday 2010-07-09 02:06
Jeppe
Vilken trevlig dag du har haft =)

Besöker den Kungliga Hufvudstaden idag fredag för besök hos Rubin. Han ska se över min muskelstatus och muskelbalans i kroppen. Det hade underlättat om jag kunde sova nu men vår 5 åriga son Carl har någon form av vällingkris just nu.

I morgon blir det koffeindoping för min del för nu har jag väntat på det här testet i 2 månader.

Må gott så ska jag knåpa lite med min blogg och sen sova //J
Friday 2010-07-09 07:37
anneliten
Tack för att du valde att vara en stund med oss! Vi är hyfsat fria att välja, men ändå rätt fast i konventioner, medborgerliga plikter och omgivningens förväntningar. Som Camilla skrev lite om häromdagen.
Friday 2010-07-09 10:21
Ingmarie
Jeppe; Oj oj oj. Ser att du var uppe sent. Elle rtidigt beroende på hur man ser det. ;-) Hoppas verkligen det går bra hos Rubin! Ska bli spännande att få ta del av!

anneliten; Jo, det är sant men samtidigt väljer vi att bry oss om det. Vi är inte TVINGADE. Åtminstone inte i Sverige och många andra länder.
Friday 2010-07-09 23:09
anneliten
Hmm, det beror nog lite på vad man menar med tvång och vilka handlingar det är du tänker på. Visst finns det mycket vi inte måste, men vi gör det ändå för att behålla vår position i gruppen, inte mista vänner osv. Att bara göra precis som jag själv vill = egoism, och fullfjädrade egoister väljer de flesta att inte vara för att inte bli utstötta och för att fungera i ett socialt sammanhang.
Saturday 2010-07-10 09:19
Ingmarie
anneliten; Men man kan välja om man vill leva eremitliv eller acceptera vissa "krav" för att vara en del i ett socialt sammanhang. Det jag vill är kanske att anpassa mig (helt eller delvis)alternativt leva ett "annorlunda" liv där den yttre världen är mindre betydelsefull än den egna. Och det finns ju par och grupper som väljer att leva eremitliv ihop.:-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?