Weblog #2518

Thursday 2010-08-05 20:33
Author: Ingmarie Nilsson
Äntligen!
Egentligen vet jag varför jag är så trött just nu.

Det beror varken på överträning, förkylning eller någon extrem stress utan på att jag sovit obeskrivligt dåligt de senaste fyra nätterna.
Och varför jag gör det vet jag med.
Det handlar om grubblerier och beslut jag behöver ta.
Innerst inne vet jag troligtvis svaret, det gör vi alla om vi bara tar oss tid och framförallt vågar känna efter, men ibland är det extra svårt och det tar mer tid och kraft att komma fram till det som är rätt.

Att helt koppla bort de där tankarna är inte helt lätt.
Jag är dålig på det.
Fastnar lätt och grubblar mig halvt fördärvad tills dess att jag tagit beslut.
flyger de sin kos.
Men jag ska i alla fall försöka att inte låta dem förstöra min skönhets ;-) sömn allt för mycket mer.

Dessutom är det i dag dagen S.
S som i s-e-m-e-s-t-e-r.
D.v.s betald ledighet.
Kommer faktiskt inte ihåg när jag hade det sist...

Nu är jag l-e-d-i-g i hela 10 dagar!
Tio dagar utan några planer mer än lördagen och att vi ska hem från Sundsvall en vecka senare.
Känns enormt lyxigt och alldeles, alldeles underbart.

Det känns med som om "något" har vänt.

Energin börjar pirra i kroppen och jag längtar till fjällen, till tågresan upp som jag gör tillsammans med världens bästa Camilla, till det stora äventyret loppet kommer att vara, till att få träffa nya spännande människor, till att få ha hela dagar tillsammans med älsklingen och till att slippa passa en massa tider.

Jag påminner mig om att livet är här och nu och det är både fantastiskt och snudd på ofattbart!

Ofattbara med för de är ofattbart goda!
Ofattbara med för de är ofattbart goda!

13 comments to "Äntligen!"

Thursday 2010-08-05 20:40
Carina
Ha en riktigt skön semester Ingmarie!! Det är du väl värd, hoppas att beslutet kommer till dig så du får nattro!
Thursday 2010-08-05 21:40
Sofie RW
Men visst är de förargeliga de där tankarna och grubblerierna. I mitt huvud dyker de också upp när jag är ledig och tydligen har allt för lite jobb-relaterat att tänka på. Hjärnan måste tydligen aktiveras på något sätt.

Men nu är det fina, vackra loppet snart här, och då vet du ju precis vad du ska göra. Lycka till med förberedelserna, och fokuseringen. Det andra ordnar sig till det bästa. Det gör det alltid. Kram.
Thursday 2010-08-05 21:40
Caroline Ö
Ja, vad tankar kan fara runt i huvudet. Hoppas att du kommer på vad du vill snart. Ha en riktig SKÖÖÖN semester nu och LYCKA TILL på lördag!!!!
Thursday 2010-08-05 21:52
bureborn
Semester är härligt, jag hoppas din blir bäst, bäst, bäst! Det är du värd.
Och jag hoppas att grubblerierna lägger av att bråka med dig på nätterna. Känner igen mig så väl. Beslutvåndan väcker mig, och klockan tre på natten är varje litet problem stort som mount everest - och då kan jag omöjligt somna om. Men SJ lär vara duktiga på att vagga folk till sömns har jag hört - ha ne trevlig resa norröver!
Thursday 2010-08-05 22:11
Katarina
Hoppas du får sova riktigt gott inatt!

Idag har jag köpt sojagrillkorv till mig bara för Din skull:) Så en nasse mer fick leva tack vare dig. Fisken och skaldjuren vill jag inte överge...
Thursday 2010-08-05 23:12
Hypofysen
Ha en jättebra semester! Hoppas du har funderat klart snart. Själv sover jag oftast som en stock rakt igenom nätterna men vaknar jag o ska göra nåt jag är nervös för kan jag inte somna om.. Lycka till på loppet också :)
Friday 2010-08-06 08:49
Andréa
Grubbrelier kan ställa till med en hel del tråkigheter.. Hoppas du får ording på dina tanakr och kommer fram till ett beslut! och ha en underbar ledighet!!
Friday 2010-08-06 09:42
Magnus
Hmmm - jag säger inget så har jag ingenting sagt. Du har ju läst på min blogg :-) JKag vet hur det är med grubblerier och hur man dras ned i den trista spiralen. TUR att du kastar in trumfkortet Semester! Den lär göra grubblandet betydligt lättare - kanske tom ta bort det :-) Lycka till som 17 på lördag!
Friday 2010-08-06 10:03
anneliten
Knepet att gå upp ur sängen, skriva ner grubbelfrågorna och de olika alternativa svaren och sedan lägga sig igen för att sova - det har du säkert provat? Tror vi pratat om det tidigare...

Du vet var jag finns och att jag gärna lyssnar om du vill grubbla högt.

Kram och stort lycka till!
Friday 2010-08-06 10:34
Daniel
Ha en underbar semester och lycka till på lördag!
Lycka till med huvudspökena också, hoppas du hittar en lösning...
Friday 2010-08-06 14:31
Ingmarie
Carina; Tack snälla du. Bra ord där. Att "beslutet kommer till mig".

Sofie RW; Tankar är märkliga. Måste komma på knepet hur jag ska styra dem. Har ju inte varit ledig så det var inte därför de kom.
Och som du skriver, det ordnar sig alltid till det bästa. Åtminstone nästan alltid. :-) KRAM

Caroline Ö; Tack kära du! Krya nu på foten.

bureborn; Ja varför vid DEN tidpunkten? Borde man inte vara så trött att hjärnan med sov då? SJ vaggning blir finfint. Det har jag bestämt. Trevlig resa du med, eller du kanske redan är där?

Katarina; Men du är ju för rolig och söt! Och tänk så glad nassen är! (Om han inte lever i djurfabriken förstås...Men nu har du minskat efterfrågan och det är så det måste börja) När vi ses ska vi gå till något mumsigt vegoställe och frossa. Både i mat och med tankeväxlingar. :-)Friday 2010-08-06 14:31
Ingmarie
Hypofysen; Tack snälla! Ja så är det med mig med. Ibland. Och ibland vaknar jag o kan inte somna om fastän jag är lugn som en filbunke. Ingen riktig logik i det där...

Andréa; Ja verkligen. Men det går över och blir oftast bra till slut. Ska verkligen njuta av min ledighet! Och grattis än en gång!

Magnus; haha. Ja vi är duktiga på det där. Att grubbla. Fast jag gör det mer och mer sällan nu för tiden. :-) Och tack för lyckönskning!

anneliten; Jodå, det är gjort men denna gången har det inte funkat. :-( Pratar gärna med dig sen för du är klokare än de klokaste och kan vinkla rätt på mina krokiga funderingar.
KRAM

Daniel; Tack! Huvudspökena ska fösas bort. Lämnar de i 08;a land så länge. ;-)
Tuesday 2020-02-25 06:55

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?