Weblog #2551

Friday 2010-08-27 20:31
Author: Ingmarie Nilsson
Och DÄR tog det roliga slut
Det är inte utan jag undrar.
Undrar om Halmstad och Steninge ville säga förlåt vårt skruttiga väder och därför bjöd på strålande sol i dag när jag pinats (nåja) i en vecka av stormvindar och ösregn.
(För det var väl inte för att reta mig?)

Begav mig till Brottet där det är helt perfekt att hoppa på fantastiska Prins Bertil stigen.


18 km utmed havet om man tar hela.
36 om man tar samma väg tillbaks. :-)
Och det har jag gjort.
Men inte i dag.

Perfekt stig nästan hela vägen. Undantaget är någon % asfalt
Perfekt stig nästan hela vägen. Undantaget är någon % asfalt


Fastän jag sprungit så ofantligt många timmar och mil innan så tycker jag det känns lika ovant att "börja om" igen. Som om autopiloten helt har lagt av och kroppen glömt hur den rätta löprytmen ska vara.

Men den känslan varar tack och lov inte särskilt länge.
Redan efter ett par hundra meter byts den ut mot den riktiga känslan.
Den där när benen går av sig själv, armarna pendlar avslappnat utmed sidan, kroppen fylls av styrka och energi och allt känns så där fantastiskt som det bara kan göra när man springer.

Det hade varit så otroligt enkelt att fortsätta hela Prins Bertil stigen.
Så lätt att glömma att varken tån eller resten av kroppen är redo för långpass och att tro att jag var exakt där jag slutade innan Vertex-äventyret.

Men förståndet var med mig.
Efter 25 min. vände jag.
Tog en extra vända på min gamla intervall-slinga vid simstadion bara för att jag hade tid över.
(Vägen måste nämligen ha varit kortare hemåt för den tog slut redan efter 22 min.)

Och festen var inte slut där!

Vid stigen och Brottet ligger ju den här oasen;


Lägligt, eller hur? ;-)

Det är svårt att beskriva exakt hur det kändes men om du tänker dig vatten så perfekt tempererat att du knappt känner det, en värmande sol, ingen vind, ingen trängsel, klarblå himmel och med en kropp som inte gör ont någonstans utan bara är, ja då förstår du hur mitt vattenlöpningspass var.


Och en sak är då säker, hade det inte varit för att jag skulle med tåget så hade jag fortsatt tills badvärdarna kastat ut mig.

Tåget kom jag med för i dag var mitt 035-lands besök slut för denna gången.
For dock inte hem till 08-land utan till Göteborg och hit.
Inte dumt alls! :-)

Om en liten stund kommer även älsklingen.
Behöver jag säga att jag längtar?

13 comments to "Och DÄR tog det roliga slut"

Friday 2010-08-27 21:33
Pernilla
Jag vet hur vad Du tycker om "det här med att vara duktig".. Men det bryr jag mig inte om nu ;) Tycker Du är duktig som inte springer för länge! För det är inte så himla lätt att hålla igen...
Åååå vad lyxigt.. Hotell, hotellfrukost... Mysigt!
Till Sthlm Halvmara blinkade jag med maken så vi "får" två nätter på hotell :)
Friday 2010-08-27 22:51
Lennart
Hej Ingmarie:
Kul att höra att du är ute och springer igen. Hoppas att inte det där "onda" inte får dig att genomföra lopp i framtiden, t.e.x Vertex eller annat.

Vet inte men kom det där "onda" i anslutning till Vertex eller kom det efter?.

MVH
Friday 2010-08-27 23:10
Ingmarie
Pernilla; haha. Ja "duktig" är inte mitt favvo ord men här blev det ju lite bra. Två nätter i 08;a land blir supeduper för er! Är jag hemma ska jag heja på dig förstås!

Lennart; jag är av MYCKET segt virke ska du veta. har haft spräckt knä, brutna tår, infekterade sår med blodförgiftning som följd och lite annat smått och gott så ge upp? Nä nä!
Från början kom detta tåproblemet när jag smällde i den i en flyttkartong i december. "Skadan" är med andra ord inte riktigt löprelaterad. Sen dess har tån varit blå, svullen och liksom bedövad men funkat att kuta med. Efter Vertex var mina fötter jätteömma (det i sin tur är mycket genetiskt relaterat på olika vis och mina fötter är därför extra känsliga)och sen har tån bara blivit värre och värre.
Nu hoppas jag dock det ska vända. Igen! :-O
Saturday 2010-08-28 02:27
Ann
Wiiieeeee! Prins Bertils stig, me like... Nästa Halmstadsemester blir det en tur i den där bokskogen du tipsade om oxå. Längtar! Mys på med din darling nu!
Kram på dej!
Saturday 2010-08-28 09:35
Lennart
Oj, vad du har råkat ut för saker. Måste håll med om att du verkar vara gjort av ett "ovanligt segt virke". Många hade nog gett upp för länge sen men inte du...... Imponerande och beundransvärt. Jag gillar sånt.

Det är på något vis när saker och ting tar emot man märker hur människor är. Jag spelade fotboll förut och när vi var på väg att förlora (inte ofta men det hände :-)) så blir endel personer "gnälliga och sura" och andra "biter ihop och kämpar på" och försöker göra det bästa dom kan (ofta presterar de bäst då). Gillar de som biter ihop, hmm vem gör inte det?
Saturday 2010-08-28 09:41
Jeppepeppe
Säger bara en sak Muuuuusigt =D
Saturday 2010-08-28 09:45
Ingmarie
Pernilla; Visst är den najs!? Sperlingsholm är ändå min favoritrunda. Det gäller bara att hitta rätt för utmed Nissan är den lite klurig. Tänk om vi kunde vara där samtidigt någon gång...

Lennart; När det gäller löpning är jag segare än en gammal en. ;-) Det är därför jag med vet att det vänder även om det kan se väldigt, väldigt mörkt ut. Alternativträningen hjälper mig hålla fokus och inte bli helt tokig. Vi är förstås alla olika för jag är inte lika envis i allt jag gör. Jag tror att finns hjärtat med och man gillar det man satsar på-då biter man ihop och tjurar vidare! Men visst, ibland går det bara inte...
Saturday 2010-08-28 10:04
Hypofysen
Vilket härligt väder! Här har det varit igenmulet o med omväxlande duggregn hela tiden. Fast jag tycker temperaturen är perfekt för att vara ute o gå nu så jag njuter.
Saturday 2010-08-28 10:37
anneliten
Vilken underbar löpväg det ser ut att vara! Och den missade jag när vi var i Halmstad på semester förra året.

Synd också att vi missar Göteborg denna gång.
Saturday 2010-08-28 14:11
Emilia
Det där lät som en helt underbar stig, 18 km längs med havet och med bra underlag... wow! Nästa gång du är i skåneland får du gärna hojta till om du ska springa den stigen, kanske vi kan göra sällskap? Kanske några andra med som vill hänga med :) Hade varit kul!
Saturday 2010-08-28 20:44
Benet
Wow! Vilken underbar dag det blev. Och så härligt du beskriver den sköna löpkänslan. Då man bara är och allting bara funkar av sig själv. De ä gött dä!
Saturday 2010-08-28 22:51
Ingmarie
Hypofysen; vad härligt att du njuter! Det är ju ändå det allra viktigaste. :-)

anneliten; Va? Det måste ha varit innan vi träffades? Men du, då har du något kul att se fram emot! x TV^Å för på vägen kan du/ni ta Göteborg med! :-D

Emilia; Lovar att hojta nästa gång (Eller flagga) Vore superkul att ses i Halmstad för att kuta. Jag har MASSOR att välja mellan där. :-)

Benet; Tack! Visst är det livet!?

Tuesday 2020-02-25 06:05

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?