Weblog #2562

Sunday 2010-09-05 22:07
Author: Ingmarie Nilsson
Vänner, bockar av och önskar (Med andra ord en salig blandning)
Egentligen är de viktiga sakerna i livet ganska enkla men långt ifrån självklara.
Sömn, mat, vara frisk, ett hem, tillgång till naturen och syrerik luft, kunna träna, fred och ha goda vänner.

En äkta vän är en människa som du känner dig helt avslappnad med. Som du vet att du kan ringa mitt i natten när det kniper, kan gråta ut hos, skratta med och bolla dina idéer med.
En människa som du vet är ärlig mot dig, som gläds med dig och delar din sorg.

Jag är lycklig nog att ha flera riktiga vänner.
Både från lång tid tillbaks och nyfunna.
En del av dem träffar jag ofta och en del väldigt sällan men det spelar ingen roll för en äkta vän finns kvar även om det är långt mellan gångerna som vi träffas.
Därmed inte sagt att det helt går att strunta i att vårda vänskapen för den behöver tas om hand precis som alla förhållanden.
(Så tror jag i alla fall.)

Det är nu lite mer än ett år sedan jag träffade
Anneli för första gången.
Att min magkänsla var rätt vet jag i dag för hon är en fantastisk vän och allt är tack vare den här lilla plutt-bloggen och löpningen.

Ingen av oss varken ville eller var sugen på att kuta Tjejmilen i dag så vad är väl då ett bättre sätt att umgås än med med ett gemensamt litet löppass på tu man hand?

Nog för att jag gillar solen men ibland gör den visst att även jag ser ut som ett spöke...
Nog för att jag gillar solen men ibland gör den visst att även jag ser ut som ett spöke...

In i Nackareservatet, bort till Hellasgården, ett varv på 10km slingan, förlängning på förlängnng tills klockan stannade på 110 minuter.

Anneli och...
Anneli och...

...jag :-)
...jag :-)

Lika underbart som sällskapet var (är) faktumet att mina fötter inte gjorde ont!
Eller okej, lite ömma efteråt men i jämförelse så är det ingenting!

Det där stavar jag l-y-c-k-a.

Jobb hela eftermiddagen (nu har jag snart bockat av allt som skulle hinnas med i veckan minsann) innan det blev ett kort vattenlöpnings- och simpass på Eriksdalsbadet.
Och vilka stöter jag på där?
Jo Nix & Masse.
Två av mina favorit-bloggare!

De där två har börjat i simskola, men inte vilken som helst utan en sån där där man lär sig crawla på riktigt.
För att de inte skulle skratta ihjäl sig (jag vill ju inte orsaka dödsfall p.g.a min fjantiga crawlstil) så höll jag mig långt bort från dem.

Att gå i skola är förresten verkligen otroligt kul, jag skulle lätt kunna vara den eviga studenten, men jag vill hellre gå i en annan skola.
Och en dag så ska jag igen.
Måste bara köpa en vinstlott först. ;-)

9 comments to "Vänner, bockar av och önskar (Med andra ord en salig blandning)"

Sunday 2010-09-05 22:55
Matilda
Det om vänskap - klokt så det bara sprudlar av det!
För vad skulle man egentligen göra utan sina vänner...? De är mer värdefulla än vad man berättar för dem, jag borde berätta det oftare för mina.
Sunday 2010-09-05 23:39
Pernilla
Vänskap ska man vårda - speciellt om man hittat någon som finns där oavsett.. Hur många har man inte lagt i glömska för att det mest är åt det ena hållet och behöver man hjälp el. liknande själv så är det rätt tomt..

Ingen Tjejmil hade jag planerat - been there, done that ;)

Tror jag hakar på Er Tjejmil nästa år om jag har tränat upp flåset så jag orkar hänga med.. Om man får förstås?!

Det där med backar på band tror jag att jag läst i en nybörjarbok eller i en tidning - jag ska rota lite så återkommer jag om jag hittar på det igen..

Ha en underbar start på veckan som kommer!
Monday 2010-09-06 08:06
Ingmarie
Matilda; Det är lätt hänt att man "glömmer" berätta. Men du, det är (nästan9 aldrig för sent. :-)

Pernilla; Haha. Just så känner jag med. "Been there done that". Massor av gånger och det var kul DÅ. Nu är jag inte alls sugen...
Jag tycker du ska satsa på backar ute. Mycket roligare!
Och vår Tjejmil kan du garanterat vara med på redan innan nästa år!
ha en superdupervecka du med!
KRAM
Monday 2010-09-06 08:12
anneliten
Min terapeut säger att jag har lite svårt att lita på folk och därför inte öppnar mig så lätt. Med dig tog det väl två minuter... Jag tror det är din äkthet och ärlighet som öppnar låsen. Du vill inte ha något av mig (mer än vänskap), har inga dolda motiv, alltså får du allt.
Monday 2010-09-06 15:39
Dunceor
Jag hade lätt kunnat gå i skolan hela dagarna också. Enda man hade kunnat slippa var ju tentaångesten men att bara få lära dag ut och dag in vore det mest underbara.
Jag är lite avundsjuk på Masse&Nix, de verkar kunna crawla godkänt efter två ggr. Jag gick ju (nästan) en hel kurs och jag tycker knappt jag kan crawla 10m. Orättvist!
Monday 2010-09-06 17:43
John Edberg
Helt klart är vänner bland det viktigaste här i livet och precis som du skriver så är det viktigt att vårdeden med ett telefonsamtal ibland. De bästa vännerna finns ju alltid där och man vet att man betyder lika mycket för dem som de betyder för en själv.

Lyckan att få springa är dessutom starkare än de flesta små skavsår :).
Monday 2010-09-06 20:47
Ingmarie
anneliten; Åh! Det visste jag inte! Har inte ens tänkt på det! För mig är du en av de mysigaste och "enklaste" (kan man säga så???) människor jag känner.
Jag är otroligt tacksam för att jag får vara en del av, och i, ditt liv! :-)

Dunceor; haha. Ja tentaångesten kan man förstås vara utan men samtidigt är det kul att grotta ner sig i något och sen klara det där provet! Du kanske ska gå crawl-intensivkurs i 08;a land?
jag ska ta och testa den där kursen. Kan JAG så kan DU!;-)

John Edberg; Så sant! Och så himla enkelt! Ringa, en fika, ett handskrivet brev, en blomma eller ett SMS - allt är viktigt!
Och skavsår, det är i-n-g-e-n-t-i-n-g i jämförelse med hur härligt det är att kunna kuta. Men de kan bli förstås om man inte sköter dem... ;-)
Tuesday 2010-09-07 09:24
Maria
Vissa tillfällen i livet kan man verkligen inse att vissa personer verkligen är äkta vänner. Det är insikter som gör mig väldigt lycklig och tacksam!
Tuesday 2010-09-07 15:18
Ingmarie
Maria; Så är det! Jag slutar aldrig bli förvånad heller... I svåra stunder kan människor visa sin allra bästa sida OCH sämsta. Det är ett bra sätt att "rensa"....

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?