Weblog #2582

Monday 2010-09-20 22:12
Author: Ingmarie Nilsson
Hur kunde det gå så illa?
Valet.

Hur kunde SD få så många som var 17;e röst?
Vad är det egentligen som händer i Sverige?

Jag blir både arg, besviken, rädd och ledsen.

Om du inte förstår deras sjuka politik så kan du t.ex. läsa här.


12 comments to "Hur kunde det gå så illa?"

Tuesday 2010-09-21 07:30
Dunceor
Det är fruktansvärt skrämmande och jag kan inte förstå hur folk kan vara så dumma att de går på SDs populistiska politik.
Alla experter har sågat deras budget och deras tolkning av invandringen och ändå väljer folk att blunda för detta.

Då de är ett typiskt missnöjesparti så är chansen stor att de åker ut i nästa val men vi får ändå dras med skiten i 4 år.
Tuesday 2010-09-21 08:05
Ann-CHarlotte
För att inte tala om hur det hampade sig här i Södertälje!

ACB
Tuesday 2010-09-21 10:15
Ingmarie
Dunceor; Jag hoppas med att de där som röstat inser sitt misstag under de närmsta 4 åren. Ofattbart är ordet!

ACB; Visst är det läskigt! I vänkretsen finns det alltså troligtvis minst en SD anhängare...
Tuesday 2010-09-21 14:35
Therese
Usch ja. Jag har inga ord för det här. När jag gick till jobbet i måndags morse var det med gråten i halsen nästan. Jag fattar inte hur det kan finnas så många människor som kan känna ett sånt hat mot människan att de frivilligt röstar på SD.

Samtidigt blir jag lite rädd för reaktionerna nu såhär efteråt. Det har blivit värsta hetsjakten både på SD-politiker och på SD-anhängare. Jag tycker det är märkligt att vanligtvis sunda och snälla människor plötsligt tycker det är okej att bedriva värsta kampanjerna och kalla folk dumma i huvudet bara för att de använder sin rösträtt och sin yttrandefrihet. Jag menar, man får ju tycka precis som man vill och rösta precis som man vill, och vi kommer ingen vart i kampen mot främlingsfientligheten genom att kalla folk för idioter. Diskutera frågorna med folk och lyssna istället för att skrika och gapa!
Tuesday 2010-09-21 15:17
Ingmarie
Therese; Exakt! De som bedriver hatkampanjer och trakasserier är inte ett dugg bättre! SD är ju inte alltigenom ruttna... Och vi lever i en demokrati.
Den här taktiken att försöka frysa ut SD har bara skapat motsatt effekt.Hade varit mycket bättre om man hade låtit dem vara med i debatterna för då hade säkerligen fler människor fattat vad det egentligen är för hemskheter de står för.
Tuesday 2010-09-21 16:34
jesperson
Ja vad ska man säga ..... helt klart att jag undrar var Sverige ska ta vägen. I Malmköping vimlar det av dom enligt alla valsiffror men ingen gör sig till känna så att det går att argumentera.

Viktigt att vi nu fokuserar på deras politik och avslöjar deras egentliga syfte och ihåliga politik. Ta debatten och var inte rädd att producera motbilder inför alla du känner och träffar. Kampen måste gå vidare för ett "Jag gillar olika" Sverige.

Peace Love och Löparskor!
Tuesday 2010-09-21 17:38
Oliver Sture
Jag bor i ett lugnt och sömnigt villakvarter i en småstad. I min vallokal var det 24 personer som röstade på SD. Jag vet inte vilka de är, men jag hejar säkert på dem på gatan och möter dem på ICA. Jag är också rädd, arg besviken och ledsen över utvecklingen och menar att de etablerade partierna bär ett stort ansvar för det som sker. I den här valrörelsen har egennyttan varit för mycket i fokus. Egennyttiga tankar föder illvilja och vi-och-dom-resonemang. Medmänsklighet och solidaritet blir skämsord och rätt vad det är så börjar vi söka enkla lösningar och syndabockar.
Tuesday 2010-09-21 21:35
Ingmarie
jesperson; Jag är inte ett dugg rädd. Står för mina åsikter och viftade vilt med mina röstlappar. ;-) Värsta scenariot är om det inte ens går att att diskutera med dem. Är rädd att de är så insnöade och enkelriktade att de är helt stängda för andra åsikter...

Oliver Sture; Ja NÅGON måste man ju känna med tanke på hur många som röstat. Hu! Visst bär de andra partierna ett stort ansvar. Särskilt nu! "Vi" och "dom" har nog alltid funnits, och kommer alltid att finnas eftersom vi människor inte är en homogen grupp.(Stort som smått. I Sverige och i den lilla familjen)
Men när det blir så här att de rasistiska tankarna och åsikterna tar rot är det läskigt! Ibland undrar jag om solidaritet överhuvudtaget finns längre? Vi skövlar, dödar djur och människor och förstör vår jord och varandra i en hejdlös fart. :-(
Wednesday 2010-09-22 06:11
Daniel
Usch ja! Inget roligt detta och nu vill alla veta vem som röstade på skiten.
Det Therese skriver är värt att tänka på och det är lite hetsjakt just nu. Har själv ganska otrevlig stämning på jobbet då det kommit fram att vissa här röstade på skiten. Tror inte dom här personerna förstår bättre dock och dom känner sig lite dumma just nu. Tråkig situation helt enkelt! :(

Kolla gärna denna, vet inte om man ska skratta eller gråta...

http://www.youtube.com/watch?v=EUPlsm4A1QI
Wednesday 2010-09-22 09:50
Ingmarie
Daniel; Jösses! Är mållös!Men jag tror inte han ens har vett att skämmas...
Hetsjakten är verkligen inte bra. Eller att utesluta dem. Precis som det står i SvD i dag så förstärker det bara SD:s offer roll. Låt dem prata och visa hur korkade de är så kommer de (förhoppningsvis) att förgöra sig själva.
Saturday 2010-09-25 00:37
badgear
Jag blir bara förbannad, hur i helvete kan folk vara nynazister 2010? För 65 år sedan så krossade de allierade nassarna efter ett världskrig.
Saturday 2010-09-25 09:39
Ingmarie
badgear; Om jag det förstod...Som vanligt tror jag det handlar om okunskap. Folk glömmer. Och förtränger...

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?