Weblog #2652

Sunday 2010-11-14 20:33
Author: Ingmarie Nilsson
Vilken avslutning!
Veckan som gått var ämnad att gå i tacksamhetens och fartens tecken och minsann att den har!

Dagen i dag bjöd på ett riktigt bra spinningpass på Sats Medis i 70 minuter (jag trampade lite på egen tid för att få till en snygg siffra ;-) ) och sen direkt till Forsgrenska badet för en lika lång stunds ganska hård vattenlöpning.

Fint va?

Det är underbart att vara inne i ett sånt här "odödlighets-stim" där orken aldrig verkar tryta.
Men det bästa, det är att jag känner mig glad och att jag inte har ont!
Går inte att beskriva hur tacksam jag är över att kunna gå som vanligt folk och t.o.m kunna kuta utan att ens tänka på tån!
Inte ens spinningskorna klämde i dag!

Och vet du, jag kan t.o.m gå i strumpsock här hemma och det, det kommer jag inte ihåg när jag kunde sist!


Jag är i grunden en mycket positiv och glad person men ibland (tack och lov väldigt sällan nu för tiden) så ramlar jag ner i det där svarta hålet.
Att känna glädje är faktiskt ingen självklarhet eller något du kan "trycka i gång" hur lätt som helst.
Vissa kan, och grattis till er säger jag bara, men en del av oss har inte den fysiska "förmågan" eller vad jag ska kalla det.
För jag tror att det i mångt och mycket handlar om just fysiska förutsättningar.
Hur mycket "glad-hormoner" vi har, hur transmittorer, nerver och kemiska föreningar fungerar i just min kropp.
Visst kan vi påverka väldigt mycket själv men en del har det enklare än andra.

Att säga till någon att rycka upp sig eller ta sig i kragen är ett hån för man kanske inte har någon krage att rycka upp sig i.

Hur som helst, det var absolut inte meningen att det här skulle bli ett deppinlägg för jag mår ju alldeles förträffligt bra!
Jag vill bara påminna mig, och dig, att ta vara på stunderna av lycka för de kan försvinna fortare än du anar.

Så nu ska jag njuta av lyckan att kunna äta nybakat bröd.


Är du glad?

15 comments to "Vilken avslutning!"

Sunday 2010-11-14 21:22
Karin
Jag är jätteglad! Skön, men hektisk helg, snart återvänt från mara-svackan och alla i familjen är friska och hela. Vi har ett fantastiskt liv och njuter av det varenda sekund (ja, nästan i alla fall)! :)
Sunday 2010-11-14 22:10
anneliten
Håller delvis med. Jag tror man till viss del kan träna sig att tänka positivt. Men när det gäller sjukdomen depression (som förstås är en glidande skala) är det en annan sak. Där kan en som inte varit med om det inte förstå hur det känns tror jag.
Sunday 2010-11-14 22:10
Camilla
Det vet du att jag är! Men lovar att jag inte är född sån! ;-)
Sunday 2010-11-14 22:24
jesperson
Så sant Ingmarie många har inte en krage att ta sig i. Har under två tillfällen i livet varit med om att inte ha krage att ta sig i. Det stora djupet som öppnar sig framför än är obeskrivlig.

Tänker på detta i stort sätt varje dag och att påminna mig om det livet jag har nu och är oerhört tacksam för att jag tog mig igenom dessa kriser. Dessa upplevelser har lärt mig att insupa livet i stora klunkar NU och inte skjuta saker framför mig.

Att leva i nuet och uppleva här och nu, min vänner, familj, mina barn och min hustru är underbart. Jag gläds åt detta och känner med alla som inte lyckats ta sig ur detta på det positiva sätt som jag gjort. Detta tar jag med mig som ett verktyg i min nya karriär.

Peace Love och Löparskor!
Sunday 2010-11-14 22:41
Caroline Ö
Hallå!! Ja, jag är glad :). Vad härligt det är med "gladperioder"! Jag blir också glad av att höra att du är glad :D!!!
Monday 2010-11-15 01:25
fine
grattis till strumplästen, hur fantastiskt är inte det!? :D

Jag är jätteglad för min egen skull. Samtidigt är jag jättearg, sårad, ledsen och förvirrad för någon annans skull. Någon jag älskar så djupt. Så jag känner mig klven. Det är omöjligt att inte påverkas...

älskar långvariga träningrus, hade ett sånt under hela december månad förra året. Snart är i där igen *ryser* det går FORT!
Monday 2010-11-15 08:39
Fisken
I grunden så är jag tydligen glad som en labrador. Förra veckan i Borås så satt jag och koncentrerade mig på ett problem och då kom en kollega och kramade mig och undrade "varför jag var ledsen". Hon hade aldrig sett mig när jag inte log sa hon..?

Jag själv upplever mig snarare som en grubblare dock. Däremot så är det livsviktigt för mig att kunna skratta. Helst varje dag!
Monday 2010-11-15 14:59
Ingmarie
Karin; Underbart! Det är precis de där "små" sakerna man så lätt glömmer. Att få vara frisk och ha en familj t.ex.

jesperson; Jag känner igen det där... Att vara mitt i det svarta hålet är pest men när man väl tagit sig ur det så blir man starkare på något vis samtidigt som man är svagare. Eller kanske skörare är ett bättre ord...
Du kommer att bli en fantastisk terapeut!

anneliten; Visst kan man träna upp sin "glad-del". Och man måste underhålla den med. Precis som med så mycket annat så är det en färskvara på många sätt och vis. Och ja, jag tror som du. Har man inte varit i "det svarta hålet" kan man heller aldrig föreställa sig hur det egentligen är heller. Kanske det är därför en hel del människor tycker och tror att bara är att "rycka upp sig"...(?)Monday 2010-11-15 14:59
Ingmarie
Camilla; Jo jag vet. :-)Jag läste faktiskt att det är just glada vi föds som! "Gråt" är något vi lär oss. Du har en unik förmåga att se det positiva och känna glädje tror jag. Just bl.a. därför är du en stor förebild för mig!:-)


Caroline Ö;Tack! Just nu, när mörkret kommer, behöver vi nog extra mycket våra gladperioder och när de då infinner sig blir jag EXTRA tacksam!

fine; Strumpläst-Aaaah! Wonderbart!
Att se en älskad ha det jobbigt är nog ännu värre än att må dåligt själv. Jag hoppas det löser sig vad det nu än är.Och snart är det december...:-)

Fisken; Det är väl i princip bara svansen som saknas på dig kanske? Skratta varje dag ÄR livsviktigt och jag tror du är extremt bra på det! Men vad grubblar du på?
Monday 2010-11-15 15:37
Erik
Glad? ja, det tycker jag. Det finns mycket att glädja sig åt och det är en berikande känsla. I lördags hade jag en två och en halv månad gammal (ung) kille i knät, det var glädje. Igår såg E och jag en bra film; "Himlen är oskyldigt blå", och idag har jag löpt 30 minuter på bandet i bra fart. Dessutom har jag sett bild på när du och Anneli åker stolrally. Det gjorde mig glad.
Monday 2010-11-15 20:32
Ingmarie
Erik; haha. Ja det sista borde göra även den suraste glad!:-) Och jag blir glad över att du haft en så fin helg och att du kunnat kuta! Härligt!
Monday 2010-11-15 20:36
Maria
Är också glad! Det är ju måndag idag - början på en helt ny vecka med nya äventyr :)
Tuesday 2010-11-16 14:29
Ingmarie
Maria; Underbart tänk! Tycker synd om alla de som har måndagsångest för precis som du tycker jag måndag= nya möjligheter!
Wednesday 2010-11-17 16:42
Fisken
Jag grubblar på ALLT. Jag är perfektionist i viss mening vilket gör att jag har svårt att släppa och gå vidare. Dessutom så har jag en tendens att tacka ja till lite för mycket eftersom jag VILL hjälpa människor.
Jag får mycket tillbaka ifrån de jag umgås med dock. Jag är INTE lätt att bli vän med dock. Jag har 4st. Resten är bekanta.
Wednesday 2010-11-17 19:11
Ingmarie
Fisken; Jag förstår. Är väl lite så jag med...Dock inte lika mycket perfektionist som min käre sambo är det gäller vissa saker. han kan stå och dammsuga samma lilla fläck 38 gånger t.ex. fatta att det tar TID när han ska städa. :-O Å andra sidan har jag ett snudd på perfekt skrivbord medan hans ser ut som ett bombnedslag. Tur vi är olika.
Förvånar mig att du ser dig själv som svår att bli vän med men visst är det STOR skillnad på vänner och bekanta.
Om du ska byta yrkesbana så finns det massor av yrken där du kan hjälpa människor. det viktigaste är dock att du tar hand om dig själv. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?