Weblog #2693

Tuesday 2010-12-14 21:46
Author: Ingmarie Nilsson
Behöver man ha en plan?
Behöver man ens ha ett mål?

Frågar du mig så är mitt svar ja.
I alla fall om du vill uppnå något.

Att ha ett mål behöver inte betyda att du ska springa si eller så fort eller långt, tjäna X antal kronor eller gå ner 10 kilo.

Ett mål kan även vara att uppleva, förändra ett beteende eller skapa en bra rutin.
T.ex. att få in träningen tre gånger/vecka, äta frukost varje dag, inte gnälla över småsaker eller springa en ny runda varje löppass i en månad.

För att nå ditt mål måste du ha en plan annars blir det inget resultat.
Då förblir det ett "sen".
En dröm någonstans långt fram i ingenstans.

Och det kan vara hur bra som helst om det är så du vill ha det.

Men jag tror att om man bara låter alla drömmar bli ett "sen", och aldrig får uppleva hur det är att faktiskt uppnå ett mål man strävat efter en längre tid, då blir livet till slut ganska fattigt på något vis.
Liksom tomt.

Jag tror att många helt enkelt inte vågar försöka nå sina drömmar!
För tänk om det inte är så där bra som man tror eller, hemska tanke, tänk om man inte lyckas!

Men vet du, för att vinna måste man våga förlora och för att veta måste man testa.

Gjort är gjort.
I går är då.
Sen är nu.


Jag blickar framåt.
Och smider planer för att nå mina mål.

Har du ett, eller flera, mål du har en plan för att nå?

10 comments to "Behöver man ha en plan?"

Tuesday 2010-12-14 22:31
Carina
Ja, jag har mål :) och en vag plan. Borde väl börja snickra på en träningsplanering för våren. Det får bli ett roligt julpyssel!!
Tuesday 2010-12-14 22:39
Staffan
Jag har ju mål som ser lite olika ut men du ve ju att jag kör utan något plan eller träningsprogram. Löper ganska lustbetonat för det mesta och lite mera struktur skulle säkert gynna min utveckling men jag kommer aldrig att bli den som följer ett träningsprogram slaviskt.
Tuesday 2010-12-14 22:56
fine
jag lever efter taktik och strategi.
"strategi är konsten att vinna ett krig, taktik är konsten att vinna ett slag".

Min taktik är de kortsiktiga målen, strategin de långsiktiga. Annars blir det lätt att jag går med handflatan 1 cm från nästippen och inte tittar ovanför och mot horisonten! :)
Tuesday 2010-12-14 23:03
Ingmarie
Carina; Pyssel av bästa sorten! Spännande!

Staffan; Någonstans har du en plan för annars hade du inte blivit så bra som du blivit. :-) Och visst har du träningsplaner! Du funderar i förväg på vad du ska göra! En plan betyder inte slavarbete. Den kan betyda att du succesivt höjer ribban för just det är ditt mål. Nu kanske det mer är att du ska komma ut ett visst antal pass/ vecka. (?)

fine; Finurligt!Låter liksom mer offensivt och...tufft! Härligt!
Wednesday 2010-12-15 13:45
MarathonMia
Japp! Mitt mål är att vara lika lycklig, glad och harmonisk nästa år som i år. Vägen dit - se varje dag som en gåva, vända det mesta till positiva saker och upplevelser, acceptera dåligheter som jag ej kan påverka, göra andra människor lyckliga (och dra nytta av den psoitiva energin). Jag ska behålla mitt goda-flyt. Jag har hittat nyckeln och den ska inte slarvas bort.

Focus -committment och jävlaranamma!

<3
Wednesday 2010-12-15 16:30
LOPARJANNE
Här finns det värre planer än vad självaste Sickan skulle berätta för sin "liga"!
Så målen ligger bara och väntar... Det är bara en liten "spänning" att inte lyckas att nå dem. Men jag är inte rädd för det!

Har man flera mål så ökar ju chansen att lyckas! Iaf. med något av dem :)
Wednesday 2010-12-15 17:54
Taina
Tänkvärda ord! Jag har ALLTID ett eller flera mål. Ett mål sedan några år var att springa en mara per år. Det har blivit nio. Hoppade över året då Liisa föddes. Och nästa år ska jag fira det med en speciell mara, som jag inte bestämt mig var det ska bli. Men jag ska liksom belöna mig själv för att jag har klarat av det trots att det alltid inte varit så lätt.

Kram kram
Wednesday 2010-12-15 18:33
Ingmarie
MarathonMia; Underbart! Det där är inte bara ett mål med en superbra plan. det där är en livsväg som jag önskar fler kunde hitta. Go Mia!

Löpar-Janne; Nämen! Shit! Nu blir jag vääääldigt nyfiken! Men vad spännande! Och kul! När får vi dödliga veta? Att ha flera delmål och stora mål (dock inte samtidigt) är verkligen bra. Bara man inte börjar "nöja sig" och inte bry sig om inget lyckas just för att "jag har ju ändå fler mål".Men att du skulle tänka så är lika troligt som att månen ska trilla ner. Go Janne!

Taina; Det var bland det bästa jag hört! Vilken grej! Du är en tuffing utan dess like för jag har ju fattat att det är en enorm prestation bara att få ihop ditt livspussel. Och att du ska "ge" dig själv en särskild mara, åh det ger mig tårar i ögonen. Det finns många underbara maror. Vart vill du?
Thursday 2010-12-16 02:47
Taina
Oj, det är ju så svårt! Det finns som du säger massor av underbara maror och jag har ju gjort en del av dem så som New York, London, Medoc osv. Jag vill uppleva något häftigt. Tips?
Thursday 2010-12-16 15:42
Ingmarie
Taina; Stockholm antar jag att du gjort? En folkfest! Jag gillade Twin City och Chicago. Hawaii kan med vara ett alternativ för den är klart annorlunda.
Älskar Dublin. (Sista måndagen i oktober) Supergod Guiness efteråt du vet. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?