Weblog #2736

Wednesday 2011-01-19 20:05
Author: Ingmarie Nilsson
Lite ris i paradiset
Som du nog har förstått så är jag verkligen supernöjd med La Playitas.
Det är absolut ett av de bästa träningsställen jag har varit på.
(Och jag har varit på en hel del...)
Mitt verkliga paradis är dock som du kanske vet i Albuquerque. Inget slår det! :-)

Men hur som helst.
Det har kommit grus i maskineriet här de senaste dagarna.

Jag har verkligen uppskattat den goda maten och lugnet i matsalen, så som det var förra veckan, men nu har allt det där förvandlats till ett inferno av gapiga, stojiga, snoriga, skrikande och lekande barn.

Fatta mig rätt.
Det är helt ok att det är ungar här, men jag gillar inte när de skriker, far runt och "pillar" i allt i en matsal där åtminstone jag vill ha lite ro.

Föräldrarna verkar inte fatta ett dugg, eller så har de blivit helt avtrubbade, men faktum kvarstår.
Det är k-a-o-s där.

Jag väntar så länge jag kan nu på kvällen för att det ska ha lugnat ner sig lite men "priset" jag får betala är att en hel del av maten är antingen slut eller så slafsig av alla som rört runt att jag inte vill äta den.

Kan inte barnfamiljerna sitta i en egen avdelning i stället för att vara "överallt".
Och kan det inte vara någon slags åldersgräns på när ungarna får ta sin mat själv?
Eller på hur man ska bete dig över huvudtaget.
För hur mysigt är det att komma efter en vuxen eller en unge som stått och hostat och snorat över faten?

Verkligen trist!
Och skamligt dåligt.
Kalla mig kinkig och petig, men det här är en sån sak som gör att jag inte ens kommer att försöka hitta en ny resa hit under våren.

Men annars är det bra!
Solen skiner fortfarande och kroppen är glad.
Morgonlöpning följt av yoga och frukost startade min dag.


Enda molnet är att jag har en liten, liten skitblåsa under ena foten men så liten den är så känns den.
Dock inte värre än att jag kunde kuta en gång till efter frukost.
Tanken var att det skulle bli ca. en timme men du vet hur det kan gå när man ska testa en ny väg...
Den där timmen blev till två och med vattenlöpning på det så bestämde jag mig för att spinningskorna får vila till en annan dag.
Löpardojjorna fick också ledigt resten av dagen. :-)

23 comments to "Lite ris i paradiset"

Wednesday 2011-01-19 20:28
Daniel
Är det knattelandslaget i fotboll som är nere på läger? ;) Tror jag känner igen problemet från en all-inclusive resa vi var på. Det gällde att vara tidigt på det och det vara ett väldigt kaos alltid. Är inte ett stort fan av bufféer då det ofta kan bli lite slabbigt och grisigt...
Låter ju som ett toppenställe annars! :) Tack för du bjuder på så fina bilder att värma sig med! Det verkar ju bara vara sol för hela slanten! :)
Wednesday 2011-01-19 20:41
Katarina
Det är inte barnens fel, det är faktiskt Playitas som inte tänkt till. Hade man öppnat en timme tidigare hade det blivit något bättre.

Att gå och äta kl 19.00 är ALLDELES för sent för många barn. Vi såg detta som ett JÄTTEPROBLEM då vi var nere. Emil var helt slut vid 19 och middagarna blev alldeles för snabbt överstökade för att det inte skulle bli en massa gnällande från minsteman.

Och nej tack, ingen egen avdelning för barnfamiljer... Det finns barnfamiljer som sköter sig. Alla måste inte straffas för att inte vissa kan uppföra sig. Många kan tyvärr inte det idag, har man inte fått lära sig några regler, så vet man inte heller hur det ska gå till. Blir vansinnig när barn petar i mat som andra ska äta, och jag brukar också göra föräldrarna uppmärksamma på det. Om jag blir populär, nej...

Och det är ju inte kul att komma sent till "slabbet". Mat ska vara nylagad och fräsch!

Hoppas det lugnar sig så du får matro:)
Wednesday 2011-01-19 21:02
Staffan
Men Ingmarie, barn skriker, far runt och pillar, det ligger liksom i deras natur ;) Skämt åsido, håller lite med Katarina ovan, är det en buffé med många gäster talar man givetvis om för barnen hur man beter sig så att det inte går och "pillar" på maten.

Det finns tyvärr alltid skräckexempel på barn, ett resultat av att föräldrarna är "skräckexempel" men de är som tur är undantag.

Säger som Daniel, tack för fina bilder och härliga inspirerande texter under veckan!

Wednesday 2011-01-19 21:24
Anna (orka mera)
Ett tips är att försöka vara där när dom öppnar 18.30. Tyckte det var lugnast då. Efter 19 kom anstormningen (även barnen fast man kan tycka att de borde vara de som åt tidigast...)

Retade mig järnet en kväll på ett barn som gick och hostade på ALL mat utan att mamman överhuvudtaget sa till henne att gå undan från maten. Fick snällt plocka av maten som låg underst och längst bort och hålla tummarna att bacilluskerna inte nått dit!

Hoppas det blir bättring sista dagarna nu! För äta måste man ju!
Wednesday 2011-01-19 21:33
Andréa
Jag förstår lite vad du menar, jag kan bli galen på barn som far runt/skriker/är allmänt jobbiga och tänker då att hur ska jag själv kalra av att ha barn? Fast sen kommer jag alltid fram till att det inte är barnens fel utan föräldrarnas. Och i det här fallet stämemr nog mycket av vad Katarina skriver; om matsalen öppnat tidigare hade barnen antagligen inte varit så trötta och hungriga och då hade antagligen hela stället varit lugnare :)
Wednesday 2011-01-19 21:37
Carina
Kan ju bara hålla med övriga här. Trist när föräldrarna inte berättar för sina barn hur man faktiskt uppför sig. Det är INTE ok att pilla och peta i mat som andra ska äta.

Jag hoppas att tipset från Anna här ovan, att gå lite tidigare, kan göra att det blir lite drägligare för dig i matsalen!!

Annars så ser det ju helt fantastiskt ut!!
Wednesday 2011-01-19 22:04
Katarina
Verkar som de har ändrat öppettiderna. Men en halvtimme...
Det gör ju ingen skillnad för oss med små barn.
19 var katastrof, men 18.30 känns knappast bättre.

Ingmarie, kan du skälla lite nu när du är på plats så de börjar öppna 18, SENAST:)


Wednesday 2011-01-19 23:21
Andreas
Ohh, träningsläger i paradiset? Låter hur skönt som helst, minus skrikandet. Hoppas det löser sig...

Å Albuquerque kan för övrigt vara det skönaste geografiska namnet som finns, å gillar man sköna geografiska namn ska man lyssna på "Wanted Man" med Bob Dylan...

Spring som vinden! :)
Wednesday 2011-01-19 23:54
Ingmarie
Daniel; Förra veckan var verkligen bra TROTS buffé. personalen är jättebra på att hålla ordning och se till att det är fräscht. Men denna veckan har snorungarna förstört det mesta. Sol är det i alla fall. Varje dag! :-)Och roligt att du gillar bilderna!


Wednesday 2011-01-19 23:54
Ingmarie

Katarina x2; Med risk för att bli lynchad så tycker inte bara det är Playitas fel utan föräldrarnas. Även en trött unge kan uppföra sig om föräldrarna håller efter dem. De "måste" inte snora, hosta och pilla i maten. Eller fara runt som skållade troll. Om barnen är så övertrötta kl 18.30/19 så kanske man borde tänka om. Sova lite på em? Äta i lägenheten? Åka till ett ställe där det går att äta tidigare? Jag vet inte. Jag bara konstaterar att jag inte gillar det! Och jag är INTE ensam. Det finns absolut barn och barnfamiljer som sköter sig men tyvärr märks inte de här...Precis som du säger jag (oftast) ifrån men eftersom jag inte har några egna barn så verkar jag inte heller ha rätt att tycka något om hur barn ska bete sig. Ska maila och klaga och önska tidigare öppet tider. :-)
Wednesday 2011-01-19 23:55
Ingmarie
Staffan; Va??? Gör de? Trodde det gick att stänga av dem när man tröttnade!
Jag har 3 helsyskon, 2 halvsyskon och 4 "plast" så jag vet hur det är. Kanske det är just därför jag inte vill ha några egna...;-) (Jag är äldst!)Jag vet med att det inte är barnens fel utan föräldrarnas men det hjälper ju inte här och nu. Som jag skrev till Katarina så verkar jag inte heller ha rätt i att tycka något om barnuppfostran bara för att jag inte har några egna. Som om jag inte fattar något... Men hur som helst är jag glad att du blir inspirerad av mina bilder och skriverier! :-) Tack!

Anna (orka mera); Jag har provat det med men det är ännu värre! Vid 19.30/20 börjar det droppa av så då vågar jag mig dit. ;-) Det är säkert 3-4 ggr så mycket ungar mot när ni var här. jag måste ha missat att det är "familjevecka"....;-)

Wednesday 2011-01-19 23:56
Ingmarie
Andréa; Visst är det föräldrarnas fel! Ingen unge föds varken elak, dum eller gapig. (Med några promilles undantag kanske) Du kommer att bli en superbra mamma!Det är jag säker på! Ska som sagt var maila och klaga lite. Även om det inte hjälper mig så kanske någon annan får matro i framtiden. .-)

Carina; Det ÄR fantastiskt! Gå tidigare är som sagt var ännu värre! Så det får bli några sena middagar till innan jag kan göra som jag vill igen. :-)

Andreas; tar med mig öronpropparna i morgon. ;-) Visst är Albuquerque ett helt magiskt vackert namn! Platsen med!Får ta och lyssna på den där låten. Blev bra nyfiken nu!

Thursday 2011-01-20 09:13
anneliten
Hmm... Som småbarnsförälder hatade jag den typen av upplägg som du beskriver. Barn som rusar omkring triggar varandra. I det läget är det inte så kul att vara förälder. Nu kan jag, när jag hamnar i en sådan situation, njuta av att inte ha småbarn längre... Jag tycker att det är skillnad på att springa omkring och stoja (OK - till viss gräns) och att peta runt och hosta och snörvla i buffén (verkligen inte OK).

Jag tycker du är modig som skriver detta. varför inte ta det modet och gå och prata med hotelpersonalen om att du vill ha fräsch mat? Kanske kan du få direkt från köket? Och jag tycker man har all rätt att tycka till om barnuppfostran vare sig man har barn eller inte. Men det är ett känsligt ämne - de flesta föräldrar har nog någon liten osäkerhetstagg om de verkligen gör rätt och tillräckligt.
Thursday 2011-01-20 10:07
Anna
Ha ha ha, underbart att läsa och jag har full förståelse för det du skriver men vet att det inte alltid är så lätt att hålla efter barnen. Kruxet är att man ogärna vill utsätta sig själv för vad det innebär att käka ute bland folk eftersom det finns ett risk att det ballar ur. Å andra sidan vill man ju inte stänga in sig helt, det är bra för barnen att komma ut lite och se annat än matbordet där hemma. Att käka kl 19 på kvällen är ju sanslöst sent för ett barn, typ en timme innan läggdags hos oss (om man har tur). Jag tycker dock att föräldrarna kan sätta ner foten eller se till att käka och sen göra något annat så det blir lite frid för andra som ska äta. Så gör vi i alla fall, eller förösker åtminstone. Om det inte finns en gnutta till försök hos föräldrarna att säga ifrån eller styra upp så har jag full förståelse för din reaktion. Men fan det är inga enkla saker det här med barn och dess viljor, ibland pallar man helt enkelt inte.
Thursday 2011-01-20 10:24
Ingmarie
anneliten; Modig vet jag inte om jag är men jag vågar stå för min åsikt. Som med en hel del annat. :-)Jag fattar att det inte är så lätt men om man nu har skaffat barn borde det väl ligga i ens intresse att barnen liksom lär sig hur man beter sig. Många blir ju trots allt irriterade på gapiga ungar men älskar de som "uppför" sig. ;-) Och alla vill väl att andra ska gilla ens barn? Jag har vänner vars barn har olika bokstavskombinationer men som ändå inte beter sig så där så nog borde det gå att lugna ner dem några snäpp...

Anna; Jag har full förståelse för att det inte alltid är så lätt, att barn kan "balla ur" och att man ibland bara inte orkar bry sig. Men när de smäller ballonger och springer omkring och leker tafatt-då borde även den mest trötta förälder reagera! Eller? Och självklart ska de vara med och inte "låsas in"! Annars lär de ju sig aldrig. Men en del föräldrar verkar tro att uppfostran sköter sig själv...
Thursday 2011-01-20 11:00
Magnus
Hihihi! Rätt att stå upp för sin åsikt!! Jag är förälder, men jag kanske hör till en annan kategori än de du har hos dig. Mina barn skulle absolut få en "rejäl tillsägelse" om det var så illa som det verkar! Nån måtta får det väl vara? Njut vidare du!
Thursday 2011-01-20 13:27
Fisken
Mina ungar är vana att äta vid 17-17:30 SENAST sen blir de över trötta och apgnälliga. Det är klart att man kan hålla koll på ungarna och få dem att uppföra sig ändå, men nu är ju både grisfösare och tårgas tyvärr förbjudet. Vi har (tyvärr) valt att inte äte på restaurang pga av att det går inte att få ungarna att sköta sig där. OM vi är tvingade att äta ute så äter vi på McD, buffé eller något annat familjevänligt.
Jag anser helt frankt att vill man slippa skrikiga ungar så får man gå på en svindyr restaurang. Där finns inte vår familj eller någon annan med barn under 15 år.
Thursday 2011-01-20 18:22
Ann-Charlotte
Men lugn och ro vid matbordet är väl inte för mycket att begära.
Och om man är ute/borta och äter ska man väl kunna lära sig att ta det lugnt, sen får man stoja och leka nån annanstans. Det är ju inget konstigt, bara lite vanlig uppfostran/krav...

ACB
Thursday 2011-01-20 19:57
Ingmarie
Magnus; Så tycker jag med. det finns ju gränser! Men jag njuter!

Fisken; Här är inte så många restauranger att välja på. Inte ens svindyra. och jag har betalt för maten redan innan. Hade jag vetat hade jag valt annorlunda.

ACB; Ja man tycker ju det!
Thursday 2011-01-20 20:19
Ann
Hahaha, jag ÄLSKAR din underbart uppriktiga ärlighet. Det låter hemskt faktiskt. Inga gapiga ungar i Monte Gordo va?? Då är det ju lugnare här i vardagsrummet och idag har vi haft solsken i Suecia dessutom. Minusgrader och isgata dock givetvis, men ändå ;).
Hoppas du får njuta skrik och gnällfritt nu sista dagarna!!
Kramar!
Friday 2011-01-21 10:41
Ingmarie
Ann; Monte Gordo!? Ljudnivån i den matsalen är (eller var i alla fall) inte att leka med. Och maten är....Hm.... Snällt sagt förskräcklig! (Om de inte har ändrat på den detta året) Här är åtminstone allting nytt och fräscht.
(I MG vandrar liksom maten runt och blir en "ny" rätt nästa dag.)
Men kanske de har tagit åt sig kritiken och ändrat på det. Ska du dit? När?
Jag ser stöket här som en träning i att koppla bort störiga moment. ;-) Låter härligt med sol även hemma! Hoppas det smälter bort isen fortare än fort!
Saturday 2011-01-22 01:25
Ann
Nej nu skojar du, det är så klart himlans lugnt och skönt där...;) Jag åker den 13/3 och kan hur som helst behöva massvis med träning i att koppla bort störiga moment. Haha.
Saturday 2011-01-22 10:11
Ingmarie
Ann; Det blir säkert jättebra! Jag har varit där i 3-veckors perioder och fått massor av bra träning! Ta med öronproppar. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?