Weblog #277

Sunday 2008-06-08 10:45
Author: Anders Gustafson
The Stanley Cup Returns to Hockey Town!
Rubriken är ett citat från dagens NHL.com och jag kan bara hålla med. De flesta tänker förstås på att bucklan åter hamnat i Detroit, men det är en alldeles för enkel slutsats att dra.

Tittar man lite djupare ner i champagnedropparna i botten på bucklan, så inser man såklart att hockeystaden som avses måste vara Njurunda. För fyra år sedan tog Fredrik Modin (då spelandes för Tampa Bay Lightning) med sig Stanley Cup till orten där han började spela hockey. I sommar kommer Henrik Zetterberg (spelandes för Detroit Red Wings) få möjlighet att ta med bucklan hem till samma ort. Alltså, "the Stanley Cup Returns to Hockey Town!" innebär att bucklan ska till Njurunda igen.

I denna tid då statistiken inom idrotten hanteras in absurdum och där det är dunderkoll på alla de svenskar som vunnit Stanley Cup, är det faktiskt lite kul att "metropolen" Njurunda kan stoltsera med att ha fostrat två av dessa vinnare.

Tack Henrik och Fredrik för att ni ser till att bucklan hamnar där den hör hemma!

No comments yet to "The Stanley Cup Returns to Hockey Town!"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?