Weblog #2770

Thursday 2011-02-17 23:22
Author: Ingmarie Nilsson
Ingen är som jag
Just så heter den.
Eva Dahlgrens bejublade och rosade monolog-föreställning på Rival.Det finns historier som inte går att berätta med musik. Historier som kräver ett annat forum. I början av november har jag premiär på en monologföreställning på Rival i Stockholm.
Där ska jag berätta det som aldrig fick plats i eller mellan mina låtar.
En och en halvtimmes prat om sådant som kan tyckas alltför oväsentligt eller för invecklat för att skriva en sång om men som krävs för att hela bilden ska klarna.
-Vilken bild då, frågar du.
-Bilden av mig så klart, säger jag.
INGEN ÄR SOM JAG.
För dig kan detta komma som en nyhet, självklarhet, djup insikt eller kanske som en lättnad men jag säger det igen INGEN ÄR SOM JAG.
Ge mig 1 1/2 timme av ditt liv så ska jag berätta något för dig som ingen annan kan.
/Eva Dahlgren.

Jag har alltid gillat Eva Dahlgren.
Hennes texter och musik berör mig på djupet och jag har lyssnat på henne "live" vid ett flertal tillfällen.
Och en sak är till 100% säker.
Jag gillar henne inte mindre efter den här föreställningen!

Med självdistans, allvar, ironi, bilder, filmer, musik och en rejäl dos humor bjuder hon på sig själv och gör att jag skrattar, får en varm känsla i magen och många nya både funderingar och insikter.

Ingen är som jag vilket är helt okej och så det ska vara.
Har du möjlighet så gå du med!

Och eftersom jag är jag så har jag förstås tränat i dag. :-)

För att spara tid och effektivisera så kutade jag (en omväg) till Sats Odenplan
för att vara med på världens bästa Camillas spinningpass.
Löpningen var som den är på slirigt underlag, d.v.s inte särskilt snabb eller hård, men på spinningen tog jag i så mycket kroppen bara pallade.
Med andra ord blev det både svettigt och härligt! :-)

Det bra med att jobba hemma är som jag skrivit innan att då kan jag själv helt bestämma hur jag ska lägga upp min dag så ett vattenlöpningspass hanns också med. :-)
Den stora "januari-rusningen" verkar ha lagt sig för det var riktigt lugnt och fint på Forsgrenska.
Jag tackar och njuter.

Men ska jag vara riktigt ärlig så är jag ganska trött på vintern nu.
Nej, fel!

Jag är faktiskt skittrött på den!

Trött på att behöva tre lager kläder, försenad trafik, släpa på en gigantisk packning så fort det ska tränas, frostbitiga kinder och slir i snömodd och halka.

Jag vet att det inte hjälper att gnälla för det tar den tid det tar innan våren och sommaren kommer, men det känns allt lite bra att kunna beklaga sig. :-)

Och eftersom det (ännu så länge) är gratis att önska så gör jag det precis hur mycket jag vill.
Så jag önskar mig värme, sol, shorts, gräsdoft, cykelbara vägar och solbränd kropp.
Nu!


Ingen är som jag och ingen är som du. Och så ska det fortsätta vara.
Och även om ingenting heller är som vintern, vilket är precis så som det ska vara, så får våren gärna komma ovanligt tidigt i år.

16 comments to "Ingen är som jag"

Friday 2011-02-18 07:22
jesperson
Ingen är som mig och det har alltid varit så, jag går mina egna vägar vilket inte alltid omgivningen har gillat framförallt inte under grundskolan och gymnasietiden. Det var tufft du att vara Jeppeplutt men jag har fått igen den investeringen tusenfallt i mitt vuxna liv.

Jag önskar vår flera 100 gånger om dagen tur att det inte är trängselskatt på det =)

Peace Love och Löparskor!
Friday 2011-02-18 09:02
Erik
Nu kommer jag att försöka hitta biljetter till Eva Dahlgren. Även om jag gillar henne var jag lite tveksam tidigare, den tveksamheten är borblåst nu. Tack för det!
Friday 2011-02-18 09:19
Johanna Almberg
Hej!Vem är INTE trött på denna vargavinter och dessutom hade vi ju en likadan förra året,ALLT blir jobbigare under vinterhalvåret,jag kan faktiskt INTE komma på något positivt just nu,visst det är oerhört vackert med snö en gnistrande vinterdag men har man otur så står jag inne på op-salen hela den dagen och det estetsika med vintern går mig förbi.DÄREMOT så upplever jag en ny energi nu när det UNDERBARA ljuset är på väg åter,visst blir det lättare?När börjar du med nätter?gör du två nätter i rad?(det är ok tycker jag men inte tre)blir det ett så kallat mix av det hela?Själv har jag lyckats undvika nätter i ett par år,däremot så jobbar jag kvällar och helger,har ledig dag idag för jag skall jobba nu i helgen.Ledig dag brukar ju för dig vara=lekdag men jag har två sjuka småbarn så det blir svårt,jag måste helt enkelt vänta tills ikväll innnan min endoabbe=endorfinabstinens får sitt.För det mesta är det ju meckigt att få ihop sitt vardagspussel(som det så modernt numera heter)
Friday 2011-02-18 09:46
Johanna.almberg
men jag har blivit mer effektiv sen jag blev morsa!men så är det ju med allt.Ju mer du har omkring dessto mer effiktiviserar du=överlandsinstikt.DÄREMOT är jag urbota trött på att höra "hur jobbigt"det är med barn,det är väl INGEN som tvingar en att gå med i "föräldrarsekten"?visst är jag ibland urbota trött på hur småbarnsåren suger "fett" men jag ville ju detta eller hur?intresssant det där du skrev om "kladdiga"ungar på din semester.Jag har själv vänninor som av olika anledingar inte valt att skaffa barn och de känner att de måste vakta sin tunga när de på ett eller annat sätt kommer i diskussion med "föräldrarsekten".DÄRFÖR är det GÖRSKÖNT att jag nu som har min lagliga rätt....enligt sekten att få uttala mig utan att bli HELT dissad.Skulle jag få möjligheten att komma iväg på en underbar träningsresa ensan så skulle jag börja grina ifall jag var tvungen att ofrivilligt tampas med ungar igen.
Friday 2011-02-18 09:54
Johanna Almberg
Att åka till Thailand är tydligen numera inte ett marathonlopp i skrik utan mer en ULTRADISTANS,vad har en 6mån bebis för glädje av Thailand???Det bäste vore ifall de fanns plan och hotell ENBART för barnfamiljer,du skulle man ju som förälder kunna koppla av mer med tanke på att "alla" har ungar så det är ok med hög ljudvolym,tycker själv att det är jobbigt att tex åka tåg med min 2åring,vill ju inte att han skall störa så mycket.
Nä på tal om ungar,det börjar bli dax att engagera sig lite i mina små "änglar",dagen är lång,dessto skönare att komma i löparskorna i kväll!!!HA EN TREVLIG HELG JÄRNLADYN(utsidan alltså,insidan verkar vara av en mycket mer ädlare metall!!)
Friday 2011-02-18 09:57
Anna (orka mera)
Jag vill också ha vår! Fast den enda fördelen med att vara förkyld är att man slipper bry sig om det kalla och blåsiga. Här under min filt är det alltid varmt :)

(Fast när jag inte försöker vara så äckligt positiv är jag förståss jättearg att jag sitter under en filt och inte är ute och bränner gummi under mina skor!)
Friday 2011-02-18 10:25
Åsa
Hej Ingmarie, längesen, kul att läsa din blogg som vanligt! Och vilka strålande bra intervjuer du har gjort i RW på sistone, så välskrivna, inspirerande och spännande. Kram Å.
Friday 2011-02-18 13:44
MarathonMia
Jag ska (om än ovilligt) erkänna att jag är trött på att FRYSA. Känns som jag aldrig blir riktigt varm. Jag låter det vara vinter tills jag kört Öppet Spår och åkt till Monte Gordo - men när jag kommer hem litar jag på att ni andra löpare har fått upp ångan så mycket så att snön töat bort och blommorna kikar upp.

Ultraevent ikväll så jag hinner inte med Vattenlöpning :( Tack för erbjudandet. Kram
Friday 2011-02-18 16:27
Ann-Charlotte
Alltså...jag är inte SKITTRÖTT på vintern, för imorse och igår morse så var det faktiskt ljust ute när jag gick hem efter nattjobbet! DET inger ju hopp om att det har vänt, sen vill jag hellre ha snö och kallt än slask och skit....men... jag är ju jag....

Kram
ACB
Friday 2011-02-18 20:42
Ingmarie
jesperson; Vi är många som säkert känt (och känner) oss som udda fåglar men hellre det än att bara vara en i mängden! :-)

Erik; Hoppas du fick tag på några och hoppas du gillade det! A har ju med sett föreställningen och gillade de nog lika mycket som mig! :-)
Friday 2011-02-18 20:44
Ingmarie
Johanna Almberg; Du är så härlig! Jag kan hålla med dig om att man ibland undrar om en del föräldrar tror det är deras rättighet att få resa med sina ungar överallt och att de får bete sig hur som helst för "de är ju bara barn". Eller som mamman till gaphalsarna (som dessutom var sockerhöga) förklarade orsaken till sina barns ljudvolym; "Det är så många barn på dagis att de MÅSTE skrika och sen gör de det alltid".
??????????????????????????
(forts...)
Friday 2011-02-18 20:45
Ingmarie
Johana Almberg forts; Så de ska fortsätta gapa sig genom livet?
Men jösses!
Det var inte jag som klagade på dem utan en dam som satt i sätet på andra sidan gången. de började bråka om de där ungarnas, i mitt tycke odrägliga beteende, att jag trodde de skulle börja slåss. Inte konstigt ungarna var som de var...;-)
Och visst stämmer det att ju mer man har att göra ju effektivare blir man. Det är en av anledningarna till att jag tränar. Om jag inte gör det, som när jag hade "klumpfot" i 3 veckor och egentligen hade all tid i världen, får jag absolut ingenting vettigt gjort. Såsar runt och tycker jag har såååå gott om tid så jag kan allt göra det där "sen".
Ha!
"Sen" blir "aldrig". jag är en lat rackare innerst inne vet du. ;-)
(forts)
Friday 2011-02-18 20:46
anneliten
Visst var Eva fantastisk! Rolig och allvarlig på samma gång.
Friday 2011-02-18 20:46
Ingmarie
Johanna Almberg forts;
Att ljuset kommer är en lättnad utan dess like! Nu vill jag bara att det ska stå + 22 grader i stället för -12. Ingen kommer någonsin få höra mig klaga på värmen för enl. mig kan det aldrig bli för varmt! :-)
Jag kommer att jobba enbart natt. Det räcker. Att röra till det med ännu mer kommer att knäcka mig direkt. Och max 2 nätter på raken. helst skulle man ju ha bara en/vecka med full lön. hehe.Vi pratade faktiskt om bristen på op-syrror i dag. Gillar du ditt jobb? varför i så fall? Är det inte tufft att stå still så länge?
Hoppas du fick ett fint pass även om du fick vänta och jag önskar dig en underbar (jobb) helg!Anna (orka mera); ja fy fabian för att inte ens kunna bränna gummi! det är värre än både snö, halka och snöskägg. Krya på dig sötnos!

Åsa; Åh vad roligt att du tittade in och TACK för din snälla kommentar! Har du jobb till mig så tjoa! ;-) Hoppas din träning går bra! (??)KRAM

Friday 2011-02-18 20:46
Ingmarie
Marathon-Mia; Då är vi (minst) två. Det är just kylan som är värst. jag fryser också hela tiden. utom möjligtvis i bastun och på spinningpasset men där kan jag ju inte leva! ;-)
Kom på att det var "den" helgen nu ja! Erbjudandet står kvar!
KRAM

ACB; Visst hjälper ljuset! MASSOR! Och som du vet har jag med hellre det så här än slask men jag ÄR tröt på alla dessa kläder och att frysa jämt och ständigt. Men snart väder det! Jajjemensan! Sakade dig på utbildningen i dag men nu vet jag varför. Kramellikram
Friday 2011-02-18 22:53
Ingmarie
anneliten; Jag är fortfarande salig!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?