Weblog #2778

Friday 2011-02-25 00:08
Author: Ingmarie Nilsson
Tre är en väldigt bra siffra
I alla fall när det gäller antal långa intervaller. :-)
Man börjar med den första sen är det plötsligt bara den näst sista och sista kvar!
Det hela är över på ett tjillenix och kroppen hinner nästan inte fatta att den blir trött.
Observera; nästan inte fatta.

För visst kan tre 10-min. intervaller suga om man vill!
Tryck på med lite mer fart än vad du känner dig bekväm med så ska du få se (och känna) att det händer både det ena och det andra i kroppen.;-)

Planen var egentligen att springa de där intervallerna på band men jag valde ändå att springa ute.


Solen sken, fortfarande perfekt plogade cykelbanor med fäste och temperaturen låg på "varma" -10 grader men framförallt hade jag inte tiden för att ta mig till gymet.
(Det tar ju trots allt sin lilla extra tid)
Och jag tror det blev ganska bra ändå även om jag också tror att just "bandlöpning" är väldigt bra för mig som behöver bli lite raskare i benen. :-)

Säkert inte optimalt att tokstressa till, och på, jobbet direkt efter men just nu är det så det är.
Jag inbillar mig med att om jag inte tänker så mycket på det faktumet, att det är stressigt alltså, så är det inte lika "farligt" som om jag skulle oroat mig.
Jag försöker med hela tiden vara "här och nu" och verkligen koncentrera mig på det jag gör.
Inte det jag ska göra.
Det hjälper ju liksom ändå inte för åtminstone jag kan bara vara på ett ställe samtidigt.

Och vet du, i dag är vi en hel dag närmre våren!

11 comments to "Tre är en väldigt bra siffra"

Friday 2011-02-25 06:57
Johanna Almberg
Ingmarie du är så härligt positiv,för varje dag kommer vi närmare våren. Tänk jag tror vi kommer bli som kalvar på grönbete när vi äntligen får barmark under våra löparskor!!Nu i denna arla morgonstund har vi "bara"-3här i karlstad,känns ju riktigt milt,definitvit löpning ute idag.Nu har jag förkovrat mig i vetenskapliga artiklar om löpning+ålder som du rekommenderat och jag LOVAR jag skall sluta "tjöta"om ålder,tanter,degenerativa förändringar och träning,du skall inte behöva bli drabbad av min annalkande 40ÅRSKRIS!!!som jag har mot mitt medvetande har kommit till insikt att jag drabbats av.
Att jag dessutom jobbar mest på ortopedoperation och ser rörelseapparatens ligament,senor och leder späder på min åldersnoja!!YES I HAVE CONFESS!!däremot så har jag ingen som helst noja när det gäller utsidan på kroppen,lite rynkor,gråa hår och häng(du vet var)bryr jag mig INTE ett dugg om.
Friday 2011-02-25 07:13
Johanna almberg
Fåfäng ingår inte mitt vokabulär!vem orkar bry sig om sådanna petitesser när man trivs bäst i svettiga träningskläder???Imorgon skall jag på fest(40 års,fan där kom det igen)jag har blivit så torr att jag snart självantänder, du vet jag tänker mer på ifall söndagen blir förstörd och att jag inte kan nyttja den fria "lekdagen"om jag "festar" loss.Jag dricker i stort sett aldrig alkohol numera och ser liksom ingen tjusning i det. Vad har du själv för inställning till alkoholrelaterade drycker??.Tyvärr känns det fortfarande som jag "sviker"festfolket ifall jag tar bilen till festen,konstigt det där med fest och sprit.Jag var en gång på ett bröllop UTAN sprit,det var mycket trevligt men de allra flesta gästerna erkännde att det kändes väldigt konstigt i början,typ som att gå på barnkalas och inte få den obligatoriska godispåsen!!Önskar dig en trevlig helg vart du än spenderar den.KRAM från värmland
Friday 2011-02-25 09:56
Ingmarie
Johanna Almberg; Tack! Du får gärna tjöta om dina nojjor här! Det är kul och gör att jag inte känner mig så ensam med mina tankar. :-) Om det är någon som helst tröst så ska du veta att jag hade en DJUUUUP svacka runt 40. Tyckte livet var slut och totalt meningslöst.... :-(
Men jag firade rejält (åkte bl.a till Grand Canyo!) och det gick över även om det tog sin lilla tid.)
Jag tycker inte heller om det "inre åldrandet"! Är livrädd för att bli sittandes/liggandes någonstans utlämnad och beroende av andra.Då dör jag hellre. Faktiskt... I ärlighetens namn gillar jag inte gråa hår och rynkor heller... ;-)

Jag dricker inte alls mycket. 1-2 glas vin och jag är nöjd. Och öl ibland. Särskilt eter ett tufft lopp! Precis som du så tycker jag liksom inte att det är värt "dagen efter känslan". Men vi sticker ut och provocerar! "Vi som inte festar loss".
Stå på dig och gör det DU mår bra av!
Önskar dig en underbar helg!
KRAM
Friday 2011-02-25 12:14
Therese
Det där har jag också kommit på! 3 är en alldeles jättebra siffra. Igår körde jag tre fartökningar under ett tempopass eller vad tusan man ska kalla det, och det var alldeles perfekt! Efter uppjoggen tio minuter i 5.15-fart, sen 10 minuter i 5.05-fart och sen rev jag av 10 min till i 4.35-fart bara för att "det är ju sista ökningen, sen är det nerjogg". Jag springer ALDRIG i 4.35-fart, annat än under korta intervaller. Men det gick superbra!! Under nerjoggen var jag trött som en säl, men mkt nöjd. Och jag sprang på löpband, något som jag hela tiden tror att jag egentligen inte tycker om att göra. Men jag tror som du att det kan vara en bra grej med bandlöpning om man ska bli snabbare. Det finns ju liksom inga ursäkter, hur man än beter sig så måste man ju fortsätta springa i det där snabba tempot för annars trillar man ju av.

För övrigt är det jätteroligt att läsa alla dina peppade och glada inlägg inför din nya satsning! Jag tror att det kommer gå strålande bra!
Friday 2011-02-25 13:24
anneliten
Huh då, du är enig med min chef om att tre är en magisk siffra... Men där slutar jämförelsen som tur är! Kan vi ses snart?
Friday 2011-02-25 15:07
John
Långa intervaller är brutala. Körde 3x8-minuters i onsdags. För att krydda till det hela lite extra körde vi 160 m under tröskel följt av 160 m över tröskel om och om igen hela vägen. Jobbigt? Jo det kan man lugnt säga! Värsta tortyren! (och det tycker man så klart om ;)
Friday 2011-02-25 16:30
Ingmarie
Therese; Superbra jobbat! Fortsätt så och dina ben kommer att gå som trumpinnar om ett tag! Och TACK för snälla ord! Min plan är att komma ner i slutet på mars så då hoppas jag vi kan ses!

anneliten; Jag trodde ETT var den magiska siffra för en chef. ;-) Mail skickat!

John; Milde himmel! Det låter tufft! Hur gjorde ni rent praktiskt? Inte körde ni väl på 80-metersbanan? :-O
Friday 2011-02-25 23:44
Lisa
Stress... Ojoj vad jag känner igen mig! Att alltid skynda sig tär i längden. Känns som att det alltid är så för mig- ingen tid i bastun om man säger så (knappt tid att äta) ett dropp i armen vore bra på tunnelbanan;)
Saturday 2011-02-26 09:27
Ingmarie
Lisa; Ja typ.... Fast dropp är så smaklöst! ;-)
Saturday 2011-02-26 21:13
Carina
Tre.... bra siffra, har inte tänkt på att man "bara" kan köra tre intervaller, men om de är tio minuter långa så är det ju verkligen helt tillräckligt!!
Saturday 2011-02-26 21:24
Ingmarie
Carina; Ja allt är ju relativt. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?