Weblog #2790

Monday 2011-03-07 19:41
Author: Ingmarie Nilsson
Mesiga jag
Det må verka som om jag är en tuffing som tål en hel del men jag lovar, i grund och botten är jag en riktig mes.
Skiträdd för både det ena och det andra utan någon som helst anledning.
Som t.ex. tandläkaren.

Jag vet inte varför, men jag avskyr det verkligen.
Har inte haft ett hål i tänderna sen Gud minns när men det hjälper inte.
Det hjälper inte heller att tänka att jag minsann ska vara både tacksam och glad över att ha möjlighet att få tänderna kollade och ev. fixade.
Jag har ångest lik förbenat!
I flera veckor innan!

I Falun hittade jag en riktigt bra, Mats Bäckström, men här i 08;a land har jag haft (minst) 2082 ursäkter till att inte hitta en ny trots att jag tappade en gammal plomb för flera månader sedan!
Barnsligt, eller hur?

Men i dag var det ändå dax.
Jag hade fått så många "tecken" på att jag skulle söka upp min gamla klubbkamrat, och numera tandläkare, Walter af Donner (alias "Valle") att jag liksom inte kunde stoppa huvudet i sanden längre.

Jag har varit hos många tandläkare i mina dar men ingen har varit så här bra!
Lugnt, fint och helt smärtfritt fixade han den där tanden.
Det var så bra och trevligt att jag genast bokade in en heltäckande undersökning om bara några månader trots att han inte hittade några fel på mina andra tänder.
(Han har ju faktiskt inte röntgensyn. ;-) )
Valle med fru Eva-Lena som i dag även var tandsköterska. :-)
Valle med fru Eva-Lena som i dag även var tandsköterska. :-)

(Och nej, jag får varken rabatt eller extra putsning för att jag skriver detta.)

Med andra ord har jag gått och oroat mig helt i onödan.
Snacka om energi-slöseri...

Har förstås inte varit hos tandis hela dagen.
Förutom (hemma)jobb så har det tränats lite med. :-)
Startade med cykelintervaller på Sats Medis.
36x1 min. med 30 sek. vila. 70 min. totalt.


Det var ett tag sedan och jag hade tydligen helt glömt hur jobbigt det kan vara!
Slet rejält på slutet och att jag var dyngsvett behöver jag kanske inte ens skriva... :-)


Och Sats ligger som du kanske vet väldigt nära Forsgrenska badet så det var ju lika bra att knata dit och köra en timmes vattenlöpning med.
Kom vid en perfekt tidpunkt för det var hur lugnt som helst.
Fin-fint för både kropp och själ.
Mycket bättre än så här kan nog en ny härlig vecka inte starta!

19 comments to "Mesiga jag"

Monday 2011-03-07 20:43
Markus

Ja, man får vara glad att man ärvt bra tänder, jäkla jobbigt att behöva ha ont, dessutom är det DYRT att gå till tandläkaren.
Monday 2011-03-07 21:10
bureborn
Du övervann din rädsla - det är det som är riktig styrka! För den som inte är rädd för tandläkaren krävs ju inget mod. Jag är till exempel inte ett dugg modig, går bara dit och gapar.
36 intervaller. Håller du räkningen själv eller kör du ett program?
Monday 2011-03-07 21:52
Lennart
Hej Ingmarie!
Kul att du äntligen har hittat en bra tandläkare!

Angående det där med att oroa sig för saker och ting så har jag genom åren ibland oroat mig för olika saker men det har nästan alltid visat sig i efterhand att det inte var så mycket att oroa sig över... :-)

Det där cykelpasset lät som riktigt bra pass :-)

MVH
Monday 2011-03-07 22:05
anneliten
Visst är det skönt efteråt när man övervunnit sin rädsla/motvilja! Jag är inte rädd för tandläkaren egentligen, men det är ju inte precis så att man vill dit...
Monday 2011-03-07 22:10
Johan
Jag övervann min tandläkarskräck den hårda vägen. Jag misskötte tänderna som så många andra studenter och fattig som jag var så lät jag tandläkarelever fixa alla hålen. En av eleverna lyckades sticka bedövningsprutan i bröstet på mig när hon lutade sig över något papper... Sen dess är jag väldigt noga med tandhygien:)
Monday 2011-03-07 22:25
Ingmarie
Markus; Ja tur att tänderna inte är lika kassa som mina fötter. hehe
Och visst är det DYRT!Hutlöst dyrt t.o.m... :-(

bureborn; jag ska bli som du! bara gå dit, gapa, betala och gå hem.
Jag räknar ut redan innan när jag ska vara klar enl. klockan för efter typ 17 st. är hjärnan bortkollrad. ;-)
Sen börjar jag alltid ojämna på "hel" och jämna på "halv".Skulle jag helt tappa bort mig så kör jag någon extra om och i fall att... ;-)

Lennart;Visst är det löjligt!? Jag är likadan. men jag har blivit bättre på att INTE oroa mig faktiskt. Mindfullness och yoga har hjälpt mig. :-) och cykelpasset är en killer! :-D

anneliten; Det finns verkligen roligare saker att göra... Men nu ska jag le STORT hela vägen dit nästa gång! :-D

Johan; Jösses!Konstigt att du inte blev MER rädd!!! jag är supernoga med mina tänder men som sagt var, de få gamla plomber jag har lossnar ju efter några år...
Monday 2011-03-07 23:32
Thomas
Känner igen det där med tänderna..
Jag har haft tur och begåvats med starka tänder(f.ö det enda på kroppen som är rejält starkt).
Jag går bara till tandläkaren när jag får ont...
Men Valle verkar ju bra!
Mycket jag ska göra när jag kommer till Stockholm nästa gång :-)
Tuesday 2011-03-08 01:35
Alva
36*1 minut, det var ett tufft pass må jag säga! Själv brukar jag bara köra 16*70 sekunder med 20 sek vila (på motionscykeln, som alternativträning till löpning), men det verkar ju mesigt jämfört med ditt pass. Fast det beror väl på hur hårt man kör också. Tänkte kommentera nåt helt orelaterat till ditt blogginlägg också. Såg bilden högst uppe på din blogg, från Albuquerque, och blev nyfiken. Har du varit där på semester? Jag var där läsåret 91-92 som utbytesstudent.
Tuesday 2011-03-08 07:05
Julle
Att gå till tandläkaren är aldrig kul obehagligt att sitta i en stol och avra helt utan kontroll... Skönt att lyckades övervinna din skräck och gå tid det viosar på styrka...
Tuesday 2011-03-08 09:56
Ingmarie
Thomas; haha! ja du får vara här i MINST en vecka och fara runt. Valle, Danne, alla vego-hak, fika, träna och en tur upp på Globen. :-) Oj oj oj.

Alva; ja allt är relativt! Men jag tror nog du kör hårt dina 70 sek. !Jag kör (nästan) så hårt jag kan. På en skala 1-5 är det 4- 4+. Anledningen till att jag kör så "jämna" siffror är för att det är enkelt att räkna. Skallen är inte så smart efter ett tag du vet. haha ;-)
Lyllos dig som bott i Albuquerque! Var bodde du? Gick du på UNM? Jag har varit i Albuquerque oräkneliga gånger! Började i mitten av 90-talet. För att träna. Sen har jag åkt tillbaks som en jojjo. Bor hos mina goda vänner (de har ett STORT hus) men i år blev det inte. :-( Om du ids kan du skriva "Albuquerque" på "sök" så kommer du att få en hel bunt med träffar. :-)
Tuesday 2011-03-08 09:56
Ingmarie
Julle; Det är nog det. Att man inte har kontroll. Jag går ändå regelbundet varje år (dock inte sedan vi flyttade hit...) för jag vill inte det ska bli något svårbehandlat! Bättre mota Olle i grind du vet.... :-)
Tuesday 2011-03-08 11:07
Inger Agnar-Andersson
Rädsla är inte bra att ha, skapar obalanser i hela kroppen.
Positiva vibbar från Inger
www.agnar.nu
Tuesday 2011-03-08 14:50
Ingmarie
Inger Agnar-Andersson; TACK! Och vilken härlig sida du har! Blir sugen på att åka till Härjedalen... :-)
Tuesday 2011-03-08 20:11
Kenn1
Vet inte hur jag bar mig åt tidigt i morse men fick upp ett av dina gamla inlägg där du beskrev en stressfraktur som skulle ta 8-10 veckor att läka!! trodde du drabbats av ett rejält bakslag och har tyckt synd om dig hela dagen:-( Men upptäckte nu på kvällen (när det finns lite mer skärpa) att det värsta just nu var tandläkarn, som jag förmodar är rena lottovinsten i jämförelse!? Fortsatt lycka till med träningen!
Tuesday 2011-03-08 23:11
Ingmarie
Kenn1; hallemindar!jag går 1000 gånger hellre till tandis än har en stressfraktur! Men tack för din omtanke. :-)
Thursday 2011-03-10 01:31
Alva
Hej igen! Nej, jag gick inte på UNM, jag gick på Cibola High School, var bara 16-17 år då. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att åka tillbaks dit men det skulle ju vara fantastiskt roligt att åka dit igen. Santa Fe och Taos är också fina städer som jag vill se igen. Kan tänka mig att många löpare åker till Albuquerque för att få höghöjdsträning. En eftermiddag när jag var där och skulle träna med skolans track team var det ett gäng svenska landslagslöpare där som sprang en runda som utgick från vår skola. Vet inte varför de kom till vår skola egentligen men det var en oväntad och rolig händelse!
Thursday 2011-03-10 04:08
Ingmarie
Alva: Hoppas du kan åka dit igen! Hur länge sedan är det du var där? Det har förändrats en massa förstås. Byggs något alldeles enormt mycket!
Det var just för höghöjdsträningen jag åkte dit första gången och jag vet många svenskar som varit där. Den inte helt okända Paula Radcliff brukar vara där varje år (dock inte förra för hon var gravid). Har gjort en intervju med henne för RW därifrån faktiskt. :-)
Thursday 2011-03-24 12:27
Alva
Det var snart 19 år sen jag var där, dvs juni 1992. Herrejösses vad åren går!
Thursday 2011-03-24 17:26
Ingmarie
Alva; Ja milde himmel! Verkligen dax att åka tillbaks!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?