Weblog #2817

Thursday 2011-03-31 22:34
Author: Ingmarie Nilsson
Jag lägger ner
15x 75 sek. löpintervaller.
Kort vila.

Gasen i botten från början till slut.
Sprang allt vad benen förmådde denna "halva" sovdag på den vackra grusvägen runt Björkhagens golfklubb.

Jag sprang för mina fötter, för min gamla klasskamrat som precis dött av cancer, för Daniel och Sofie, för dig som på något vis kämpar där ute och för solen, våren, fåglarna och naturen som äntligen vaknat till liv.
Jag sprang för mitt liv.
För att jag har fått ett och för att jag har ett.Därför lägger jag ner.

Lägger ner tankarna och funderingarna från gårdagen ett tag.
Jag älskar verkligen löpningen och att springa, det är en stor del av mitt liv, och jag kommer att satsa som jag planerat detta år för det är det jag vill och önskar.

Kanske är det fel.
Kanske rätt.
Ingen vet. Allra minst jag.

Staffan är en av er som verkar fundera som mig.
Att mina fötter och min kropp på något vis har anpassat sig till de förhållande som råder.
En operation är ingen garanti för att det blir varken bra eller bättre, men den kommer garanterat att skapa en obalans som jag just nu inte vet om jag vill/orkar ta.
Å andra sidan är mina "knep" som gör att jag kan kuta troligtvis bara en slags konstgjord andning men även den kan hålla länge. :-)
Du kommer garanterat, om du vill, att få ta del av mer om mina tankar och funderingar kring detta.

En (ev.) operation skjuts därför fram till november efter NY Marathon.
Om fötterna håller så länge vill säga.
I annat fall får jag tänka om men just nu vill jag bara njuta av att jag kan, vill och vågar.

10 comments to "Jag lägger ner"

Thursday 2011-03-31 23:54
Thomas
Jag har ju sett dina fötter live, och jag minns fortfarande hur Anna skrattade högt åt min blick. Jag hade aldrig sett något liknande.
Samtidigt har jag aldrig upplevt någon som brinner så mycket för något som du gör, och det gör mig SÅ ONT att du ska behöva genomlida detta.

Jag tror du gör rätt i att vänta lite, och har det gått hittills så ordnar det sig säkert, och som du säger så har du ju minst ont när du springer :-)
Friday 2011-04-01 08:59
anneliten
Usch vad du skräms! Skönt att du fattat ett beslut. Jag tror dessutom det är det enda rimliga beslutet för dig just nu. KRAM!
Friday 2011-04-01 10:50
Lisa
Skönt att du tagit ett beslut! Tror dessutom att du handlar så "rätt" som det bara går utifrån de förutsättningar och den info som du fått... :) Det är så härligt att höra de positiva tankar som du ändå uttrycker!
Friday 2011-04-01 11:22
Magnus
Gott! Jag hade nog resonerat likadant och JAG tycker det var rätt beslut(även om det är DU som ska tycka). Jag hoppas verkligen du ska "överleva" till NY och få köra det med ett leende :-)
Friday 2011-04-01 11:31
Daniel
Beklagar din vän!!!
Låter som ett bra beslut med dina fötter! Dom syns lite varstans, såg dom precis på Newtons Facebook-sida! :)

http://www.facebook.com/Newtonrunningeurope
Friday 2011-04-01 13:18
Ann
Men kvinna, du sätter ju rubriker värre än kvällspressen! Jag satte min kära loka citron i vrångstrupen precis. Gud så skönt att läsa att det inte var löpningen du lade ner...
Önskar dig all smärtfrihet och en jättetrevlig helg! Kram!
Friday 2011-04-01 14:16
Ingmarie
Thomas; haha! Jag minns med. :-) Jag kanske kan göra en skräckfilm av det hela... hehe
Jag hoppas du har rätt att det ordnar sig. Eller, självklart har du det!

anneliten; Så tror jag med! KRAM tillbaks

Lisa; Tack! Du får gärna visa dina ortopedkollegor. kanske finns det någon "där ute" som kan/vet bättre än de jag hittills vidtalat... :-)

Magnus; Jag hoppas så med och jag tror verkligen att det BLIR så! :-)

Daniel; Min vän var egentligen ingen "nära" vän men på något konstigt vis var det som om en del av min barndom dog med henne... Och tänk att mina fötter finns på fejjan! haha!

Ann; Wops! Sorry! ;-)Det ska tydligen mer till än några tår som ligger fel för att jag ska ge mig... Trevlig helg du med!
Friday 2011-04-01 16:51
Staffan
Precis vad jag hoppades att få läsa här (inte det där om din vän såklart) efter att pulsen gått ner till normala nivåer efter att ha läst rubriken :-)

Ha nu den bästa och smärtfria av helger så springer vi vidare! Kram Staffan
Friday 2011-04-01 17:16
johanna almberg
Hej!Förstår att du har grubblat fram och tillbaka de senaste dygnet.Du gör HELT RÄTT som tar nytt beslut efter NYM.Om jag förstått dig rätt så har du inte blivit värre i fötterna den senaste tiden TROTS ökad träningsmängd och nysatsning?det måste väl ändå vara ett tecken på att fötterna pallar ett tag till??med rätt redskap(dina newton)behöver det intebli sämre det kommande halvåret.Antar att det blev "judgementday"när du var hos ortopeden?även om du mentalt hela tiden vetat om att det blir ohållbart i längden så blir det ju verkligen(bokstavligt talat)svart på vitt när man får se dina Rtgplåtar.Hoppas det känns bättre nu när du bestämt dig.kämpa på.kram
Friday 2011-04-01 20:18
Ingmarie
Staffan; Ja det gör vi! Du lite före men jag kommer efter! :-) Stor kram och tack för fina ord!

Johanna Almberg; ja det blev så definitivt där hos läkaren. No return liksom... Men det har ju som du skriver inte blivit värre trots att jag gnetat på hård asfalt i veckovis! Snart är det barmark och jag kan kuta på mjuka grusvägar och stigar. Det gillar t.o.m mina fötter. :-)
tack för peppande ord fina du! Kram kram

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?