Weblog #2838

Monday 2011-04-18 17:50
Author: Ingmarie Nilsson
Långpanna
Om det är något denna sablans långa vinter lärt oss som överlevt den så är det väl att härda ut och att ha tråkigt. (?)
Efter att ha kört långpass på långpass på långpass i såväl vacker vinterskrud som i snösörja (mest) och på blankis så är ett långpass i skogen, på barmark i strålande solsken en baggis!

Eller i alla fall bra mycket lättare!
Och roligare!

För riktigt som en baggis var inte mitt 35km pass i dag trots både sol, skog och mjuka vägar.
Men bra nära. :-)Rundan jag sprang är ganska kuperad och bitvis svårframkomlig p.g.a trädfällning och stenbumlingar.
Och visst var (är) benen lite stela i dag och i princip helt "krutfria" men som jag njöt!
Ä-n-t-l-i-g-e-n fick jag uppleva det jag längtat efter så mycket att det värkt i både mage och hjärta.
Skogen, tystnaden, dofterna, blommorna, luften, knopparna, solen och den där speciella frihetskänslan som långpasset ger.

Även om jag är en social människa så är en bättre beskrivning nog att jag är en social ensamvarg.
Utan mina ensamma stunder, hemma eller allra helst i skogen, skulle jag krympa som människa.
Min energi skulle sina och livsgnistan slockna.

Ibland har jag mer behov av ensamheten.
Ibland mindre.
Jag försöker att lyssna och följa min inre röst för den vet när det är dax.
När jag måste få andas i min egen takt, tänka mina egna tankar och bara vara jag.

Därför njöt jag nog extra mycket i dag för även om helgen har varit superkul så har den även varit intensiv.


En kort sväng i bassängen på det och hela kroppen känns (nästan) som ny.
Nu väntas några jobbnätter och därmed blir träningen lite lugnare.

Och jag är fulltankad. :-)

8 comments to "Långpanna"

Monday 2011-04-18 22:23
Emelie
Åh, vad underbart! Jag myser riktigt när jag läser ditt inlägg. Visst är det underbart med vår!? Här i Linköping har vi haft sommarvärme med tjugo grader i dag. Jag hade dock lovat mina ben vilodag från löpningen, men det kliade i dem kan jag lova (två promenader fick det bli i alla fall). Aldrig är det väl så extra underbart att springa som på våren!
Monday 2011-04-18 22:36
Carina
Låter underbart, kvalitetstid med sig själv!
Tuesday 2011-04-19 01:01
Ingmarie
Emelie; Jag ääääääslar våren. Och sommaren. Värme är mitt element. :-)Och sol. Livet blir så enkelt. :-)

Carina; Exakt! Fina grejer. :-)
Tuesday 2011-04-19 09:05
Petra
Ja, jag har börjat förstå att du också verkligen är soldyrkare, så när våren kommer såhär är det som att få så enormt mycket energi - precis det man behöver för ett sånt där långpass. Vilket fantastiskt vårväder det hat varit i Stockholm i helgen!

Det pefekta kanske skulle vara för dig att leva och bo på ett varmt ställe under vintern och sedan komma tillbaks tilll Sverige under sommarhalvåret...
Tuesday 2011-04-19 09:19
Erik
En 35:a på min ära. Jag som var nöjd med 7 kilometer under 41 minuter. Men, att jämföra sig med dig är bara korkat. Beundrar din målmedvetenhet något alldeles enormt och håller alla mina tummar för dig. Kram!
Tuesday 2011-04-19 15:51
Fisken
Du fortsätter att förundra mig. Hur kan du vecka efter vecka tjata på MIG att ta det lugnt? 35 km? Är du inte riktigt klok? HAR du inget körkort eller? ;-)
Tuesday 2011-04-19 17:28
Johanna
Hej!Jaha så har jag precis läst att en av de största kvinnliga marathonlöpare gått förlorad i cancer.Träffade du Grete W någongång?Hon och Ingrid Kristiansen var ju Norges trumfkort på friidrottsidan på 80-talet.På nåt jäkla(ego)sätt så tycker jag det känns hemskt när en idrottare dör i malignitet.Jag vet att det är naivt att tro att man är immun mot sjukdomar när man är vältränad.Just nu känns det som om kräftan tar oss allihop.(och det gör den ju till slut om vi blir riktigt gamla)Vill bara höra hur du känner och tänker?Allt kommer till sin spets när man har döden som referensram.Min onda rygg och krånglande höfter är futtiga i jämförelese,nästan som om jag vill avboka min naprapat imorgon,visst jag har ont men det är inte dödligt.MEN du har ofta skrivit precis det om det här moraliska dilemmat,vilket jag tycker du reflekterat mycket klok kring.Kämpa på ditt håll så kämpar jag på mit.Morgondagen vet vi inget om.kram
Tuesday 2011-04-19 19:35
Ingmarie
Petra; Utan solen vissnar jag...
Nästa vinter kommer det att bli just så för jag pallar inte en sån här period till. Och hur det blir sen vet man ju aldrig. :-)

Erik; Smickrare där! Men tack! KRAM

Fisken; haha Men det är milsvid skillnad på att lufsa runt i skogen mot att flänga fram i 150 knyck inlåst i en plåtburk med andan i halsen. Och jo jag har körkort men ingen bil. :-)

Johanna; Jag hade äran att träffa Grete vid ett flertal tillfällen. Har även fått ett signerat ex av hennes bok om pulsträning.:-) Det ÄR svårt det där med "gnäll" eller ej...Men samtidigt så hjälper det ju inte att jag lider (i onödan) eller lägger mig ner och dör. Det hjälper ju ingen menar jag. Så jag tänker lite tvärtom. Att jag ska ta extra bra hand om mig så jag kanske kan hjälpa någon annan. Såklart du ska till naprapaten om du har ont! Det hjälper ju ingen om du lider! Kämpa på du med och njut av nuet! STOR kram

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?