Weblog #2906

Thursday 2011-06-16 16:23
Author: Ingmarie Nilsson
Variation förnöjer
De som säger att löpning är enformigt vet banne mig inte vad de talar om!

Den går ju att variera i det oändliga!
Långt, kort, backar, platt, fartlek, inne, ute, långdistans, intervaller, backträning, skogslufs eller, som jag gjorde i dag, helt enkelt bara springa en av de vanliga rundorna i motsatt riktning.
Plötsligt blir det en helt ny runda!

De tuffa uppförsbackarna förvandlas i en hast till fartfyllda utförslöp (och vice versa förstås), kurvorna blir annorlunda och världen får en helt ny vinkel.

Du blir bra på det du gör och det gäller i allra högsta grad även löpningen.
Prova att ändra om lite i ditt vanliga träningsprogram och du ska se att det händer grejer både med kropp och knopp!

Jag tror att rutiner och kontinuitet är livsviktiga, särskilt i vår speedade värld, men ibland tror jag även att vi behöver "skakas om" lite och testa nya banor.

Våga prova nya vägar, nya tankar, nya miljöer och nya maträtter.
Kanske du återgår till ditt "gamla" för att det funkade bäst men det kan ju faktiskt även hända att du hittar något ännu bättre. :-)
Testar du aldrig så kommer du heller aldrig att veta.
Och det vore ju lite trist.
Att dö nyfiken och undrande. ;-)

Förutom att jag kutade den där 90 minuters "baklängesrundan" så har jag dock hållit mig till beprövat koncept resten av dagen.
Som t.ex. styrkeövningar och stentuffa cykelintervaller på Sats Medis.Det är så att jag vet att jag lever både under och efter de där passen men jösses vad det är härligt ändå!

För jag både kan, får och har möjlighet.
Något som varken är självklart eller kan tas för givet.

9 comments to "Variation förnöjer"

Thursday 2011-06-16 17:59
Lisa
Haha, vad roligt att du skrev det här just idag! Jag har precis skrivit ett inlägg på exakt samma tema:) hehe. Variation är guld!
Thursday 2011-06-16 18:59
Johanna Almberg
Hej!kul inlägg!du är så charmig när du får till det!!ABSOLUT,hur skall man kunna förändra världen om man inte börjar i sin egen??varför inte bryta sina vanor och (ovanor)och vända på sina träningsrundor.Vet inte om det beror på mig eller om det sitter i våra aphjärnor men jag vill helst springa Medurs,speciellt i barkande fina spår!Allt är relativt,du sprang idag i 90min,jag i 40 men känslan efteråt är nog den samma=FRID.På lördag går ett millopp här i karlstad,vi är jättemånga på min avd(opssk-anssk)som skall springa,det roliga är att i princip alla är över 40 och en del över 50år.Bloggar din sambo något nuförtiden?måste få fråga- när man ser bilder på er ihop så ser du jätteliten ut,men du är ju lång,hur lång är din karl??själv är jag ju 181 och är gift med en liten gubbe(178!KRAM
Thursday 2011-06-16 20:44
bureborn
Rutiner är inte min grej. När det kommer till träning. Morgonvanorna däremot, de kan jag genomföra i sömnen. :-)
Thursday 2011-06-16 20:46
Emilia
Ja man ska inte ta något förgivet och uppskatta varje runda :)
Kul att du också ÄLSKAR Masesgården ;) ja det är underbart, allt från människorna som besöker det, till maten, omgivningen och att inte glömma flottbastun på sjön :)! kram
Thursday 2011-06-16 21:49
Lennart
Hej Ingmarie!
Jag tycker att löpning är intensivt. IMånga kanske inte tror det men aven en mara ullever jag intensiv eftersom jag har sån kontroll på tiden hela tiden :-). Enformig? Nej, det anser inte jag heller. Jag håller med dig till 100%. Det är mycket roligare att springa än att cykla eller simma. Jag har ju provat det lite den senaste tiden :-).

MVH
Thursday 2011-06-16 22:05
Ingmarie
Lisa; haha. Telepati på hög nivå!

Johanna Almberg; Tack! Ja man måste börja med sig själv om man vill skapa förändring oavsett vad det gäller. Jag jobbar mycket med att ändra min attityd också. Att inse att jag inte kan förändra alla andra utan acceptera att de inte tänker som mig. (Men det är SVÅRT ibland!)
Och ja, våra känslor efter passen är nog snarlika.:-)
Jag hade velat springa i karlstad på lördag men det blir en allt för lång lördag för 10 km race. ;-)
Kör så det ryker(och visa kollegorna var skåpet ska stå. hehe)
Min man är över 2 meter lång så jag känner mig riktigt liten jämte. :-)

Thursday 2011-06-16 22:06
Ingmarie
bureborn;Haha. Ja morgonvanor de gör man banne mig i sömnen!

Emilia; O ja. Masesgården är helt fantastiskt! Skulle gärna vilja åka dit omedelbums! Njut när du kommer dit!

Lennart; Håller helt med! Löpning är mycket intensivare än många andra sporter. Fast det kanske beror på att jag är för kass på de andra...
Jag har cyklat och simmat massor men får aldrig samma känsla som efter löpning.
Thursday 2011-06-16 22:06
Erik
Klok som alltid och jag gillar verkligen när du skriver att man blir bra på det man gör. Det är så viktigt att låta människor utveckla en riktig färdighet i stället för att halvdant ge sig in på vägar där man är vilse. På lördag ses vi. Kul!
Thursday 2011-06-16 22:08
Ingmarie
Erik; Tack! Ja på lördag ses vi! Kommer Freja med mån tro? :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?