Weblog #3

Sunday 2006-07-02 10:18
Author: Anders Gustafson
Hur tänker vissa människor?
Det verkar som om somliga av oss lämnar hjärnan hemma eller åtminstone avslagen emellanåt.

  • Nu har det kommit fram nya rön när det gäller föräldrars ansvar för sina barn. Angående att elever har ätit för dålig frukost när de kommer till skolan, så anser en rektor att det är föräldrarnas ansvar att barnen får i sig en ordentlig frukost. Varför kommer en sån här fråga upp överhuvudtaget? Är det inte självklart att det är föräldrarna, och ingen annan, som ska sköta om detta? Vilka päron till päron det måste finnas därute i världen.
  • Det snackas en hel del om idioterna som är med i fotbollsfirmorna och åker land och riken runt för att knacka ner folk. Hos dessa finns det väldigt mycket oanvänd hjärnkapacitet.
  • Jag måste vara riktigt, riktigt gammal, eftersom jag inte har den minsta förståelse för hur dagens killar (och tyvärr också även s.k. män) bär sina byxor. Numer ser man glinen gå och dra i och justera sina byxor hela tiden. De försöker dra upp byxorna eftersom de hasar ner hela tiden. Men inte drar de upp sina byxor ordentligt inte. Nä, det gäller att ha dem lagom långt under skinkorna. Resultatet är såklart hur fult som helst. Dessutom släpar byxbenen i backen vilket innebär att glinen inte låter skosulorna (som är byggda för att tåla asfalt och grus) ta emot skiten från backen, utan det är byxbenen som dras runt i grus och asfalt. Jag kan inte annat än garva åt deras försök att vara coola.
  • Hur tänker idioterna som stiftar våra lagar? Nu är det tydligen avdragsgillt ifall man inför hus- eller lägenhetsförsäljning stajlar sin bostad. Det anses alltså helt okay att lägga ett antal tiotusentals kronor på homestaging (eller vad det nu kallas) för att på så sätt trissa upp (de redan skyhöga) försäljningspriserna. Om jag lägger pengar på sån idioti får jag tydligen dessutom dra av kostnaden i deklarationen!?! Vilka nöt är det som kommit fram till detta? Jag ska alltså genom min skattsedel hjälpa dessa lägenhetsprånglare med kostnaden på krims-krams som bara är till för att lura ögat hos köparna. Om de däremot lägger sina pengar på att rusta upp och renovera kråkslotten, då ska de inte räkna med att kunna dra av någon kostnad. Skönt att veta att idioterna som bestämmer vad som ska vara värt att dra av har sån koll.

No comments yet to "Hur tänker vissa människor?"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?