Weblog #3099

Monday 2011-11-28 21:49
Author: Ingmarie Nilsson
Mysmåndag
Skadorna var både stora och omfattande efter naturens vildhet i går men vi överlevde stormen och orkanen trots vindar upp till 40 m/s. Nissans vatten steg visst med över två meter!
Då fläktar det vill jag lova och man får hålla hårt i både hatten och håret.

Strömmen försvann som befarat framåt kvällen men det var riktigt mysigt att ligga i sängen, höra brasan som sprakade och läsa i stearinljusens sken.
Kändes nästan lite som att åka i en tidsmaskin för det måste ju ha varit lite så det var förr, för väldigt, väldigt längesedan innan elektriciteten blev vardagsmat.

Men i dag var det en ny dag!

Mindre vind, mycket sol, tuff vattenlöpning och färd norrut till Göteborg.
Mamma, moster GunLis, lillebror Daniel och jag har traskat (nästan) hela staden runt, förundrats av all juldekoration och druckit gudagott kaffe med tillhörande lika god äppelbulle.

Lillebror Daniel, jag, mamma och moster GunLis utanför NK där Daniels sambo Per dekorerat så fint!
Lillebror Daniel, jag, mamma och moster GunLis utanför NK där Daniels sambo Per dekorerat så fint!


Avslutade kvällen hemma hos Daniel och Per som gjort så otroligt julfint och skämde bort oss alla med fantastisk (vego)mat.


GunLis, mamma, jag, Per och Daniel. Innan vi blev proppmätta...
GunLis, mamma, jag, Per och Daniel. Innan vi blev proppmätta...


Det är farligt lätt att vänja sig vid detta drönarliv och två nätter på hotell lär ju inte göra det hela direkt svårare...

3 comments to "Mysmåndag"

Tuesday 2011-11-29 10:14
Erik
Drönarliv på hotell är berondeframkallande. Låter som att du har haft bra dagar på västkusten. :-)
Tuesday 2011-11-29 10:51
UlrikaFlodin
Hoppas du inte blåste bort i ovädret, men visst är det lite mysigt allt. Precis som du beskriver i texten - att läsa och lyssna på ovädret som härjar utanför fönstet. Härligt. Så är det när vi åker upp till stugan som ligger ute bland skären utanför söderhamn. Ingen ström, inget vatten förutom i brunnen och havet. Att vara där på hösten kan innebära att man blir fast några dagar extra. Men med lite reservmat, en god bok, en kamera och sin käresta så blir det underbart.
Tuesday 2011-11-29 13:40
Ingmarie
Erik; Hu ja! Men nu blir det andra bullar och paket! Här ska jobbas!

Ulrika Flodin; Visst är det! I alla fall ett tag. ;-) Framförallt är det "nyttigt" tror jag. Att bli påmind om vilket enormt bekvämt och bra liv vi lever!
Er stuga låter som en verklig oas för själen och kroppen!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?