Weblog #3280

Thursday 2012-05-03 23:19
Author: Ingmarie Nilsson
Underbart är kort. (Eller var det kanske tvärtom?)
Bara för att kroppen inte kan, eller ens vill, springa fort just nu så betyder det inte att varje pass behöver vara i såstempo.

Cykelintervaller fungerar nämligen alldeles fantastiskt bra att göra och är ett makalöst bra sätt att väcka liv i kroppen på.

Inte behöver man trampa särskilt länge heller.
Är det bara tillräckligt hårt så blir man (läs jag) trött ändå!

40 x40-20, kadens ca 115 och ansträngning ca 95%.
(+ upp- och nedcykling förstås.)Blir man inte svettig av det så blir man det nog aldrig.

Via duschen direkt ner i poolen och dagens träning var avklarad.

Hasta la vistade vidare till den där gigantiska grå byggnaden jag tillbringar en hel del tid i.
Då gäller det att njuta lite extra av sol och blomster under tiden man tar sig dit kånkandes på tung väska som påminner mig om hur mycket svettiga kläder väger.


Men snart, snart kommer jag att kuta så fort att fartvinden torkar bort svettdropparna direkt.
Jodå!
Så blir det.
Det är inte en fråga om om utan om när.

Men tills kroppen åter är redo får jag helt enkelt arbeta med mitt tålamod och känna tacksamhet över allt jag trots allt kan och får göra.

9 comments to "Underbart är kort. (Eller var det kanske tvärtom?)"

Friday 2012-05-04 07:33
Lisa
Tänk om väskan är lite "boven i dramat"!? Om det är ett diskbråck som trilskas tänkte jag... Får du ont när du bär den?
Friday 2012-05-04 09:40
Ingmarie
Lisa; Nej den går bra. Ryggsäck däremot är helkört. Eller sitta ner för länge...
Friday 2012-05-04 18:49
Kenn1
Är det piriformis som krånglar när du ökar farten, typ så där stramar och gör ont? har själv haft problem till och från i 5-6 år nu och fick rejält ont igår på snabbdistans:-( det brukar lindra att ligga på spikmatta men nu hjälper inte det heller,ska söka hjälp nästa vecka men naprapaterna här brukar inte hitta "rätt". Vilken typ av behandling använder Danne? och fungerar cortison i nödfall tror du?
Friday 2012-05-04 19:24
Jonna
Ja när man jobbar i stora grå byggnader känns det som att friskluft, träning och droppande svett är förutsättningen för alltihopa...
Friday 2012-05-04 21:00
Lennart
Det där cykelpasset kanske jag tar av dig. Det verkar bra! Min kropp verkar inte heller vara sugen på att springa fort just nu.

Det där cykelpasset kanske är något för Anneli också :-).
Friday 2012-05-04 21:55
UlrikaFlodin
Hoppas din rygg blir bra snart. Att gå omkring och ha ont gör ingen glad, det är extremt nedbrytande för välbefinnandet.
Friday 2012-05-04 21:59
Västgötskan
Jodå, cykling kan vara nog så jobbigt! Låter som ett härligt pass! :-)
Friday 2012-05-04 22:07
Ingmarie
Kenn1; Exakt! Har haft problem av och till jag också men nu är det det andra benet. jag vet exakt när det började. I november när jag körde 2-minutare (när den där skumma benskadan innan NY maran försvunnit) men det har ändå varit hyfsat och ibland t.o.m helt bra.
I februari körde jag dock 2 ganska hårda pass för tätt (idiotiskt-jag VET) och sen har det liksom blivit värre...:-(Har även ett diskbråck som spökar av och till och gör det hela värre. Tydligen kan det sätta i gång triggerpunkterna och det är de (naprapat) Daniel är specialist på att bota. Danne (kinesiologen) jobbar med muckeltester, näring, bindvävsmassage, akupunktur, koppning och en massa annat. han är som sagt var min guru och kommer du hit ska du besöka både honom och naprapaten. :-)

Friday 2012-05-04 22:10
Ingmarie
Jonna; Ja verkligen! Fattar inte hur jag skulle palla annars!

Lennart; Kör på du!Att din kropp inte vill springa "fort" är inte så konstigt. (Fast jag skulle dö om jag skulle kuta i din distansfart just nu!Allt är som sagt var relativt...)

UlrikaFlodin; Redan bättre!Det är egentligen bara när jag kutar som det känns. Undra vad det kan betyda? :-O Men om jag inte trycker på så är det helt ok så jag får fortsätta mitt lufsande ett tag till helt enkelt. :-)

Västgötskan; Prova får du se! .-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?