Weblog #3298

Sunday 2012-05-20 16:01
Author: Anders Gustafson
Idrott när den är som bäst
Efter att via TV och webb ha följt EM i orientering från dalaskogarna kan jag bara konstatera att denna idrott börjar bli ett toppevenemang för TV och en stor publiksport.

Från att orienteringen tidigare varit i det närmaste portat från TV på grund av att man inte kunnat visa mycket mer än en målgång på löparna, så har man nu så mycket mer. GPS-sändare på orienterarna, interaktiva kartor och "TV-kontroller" gör TV-sändningarna underbara. Följer man dessutom med live på nätet och ser orienterarna i realtid på kartorna blir det väldigt spännande. Att GPS-sändarna emellanåt strular ger en extra dimension till mystiken kring vem som spikat och vem som bommat. Får sköna minnesbilder från 80-talet då man lyssnade på radions sändningar från Tiomilas "långa natten", men nu på ett helt nytt plan.

Orienteringen har tagit stora steg in i detta årtusende och dessutom seglat upp som en av de mest spännande och sevärda idrotterna att följa. Med ytterligare finslipningar kommer orienteringen bli en stor publikdragare i framtiden för det är en (h)ärlig och häftig kamp som utspelas i skogen.

Nu ser jag i sommar fram emot VM i orientering lika mycket som OS.

5 comments to "Idrott när den är som bäst"

Sunday 2012-05-20 21:26
Jonna
Visst är det skoj! Det är dessutom häftigt att parallellt med EM finns klasser som "nästan" alla kan vara med i.
Sunday 2012-05-20 21:37
Ingmarie
Jag tycker förstås att idrott är som allra bäst när man får göra själv... :-)
I alla fall en del av den.
Sunday 2012-05-20 21:40
bureborn
Men sjutton också! Det där har jag totalt missat - låter jätteskoj! Mycket roligare än att glo på påbylsade karlar som jagar en svart platstrissa på is.
Monday 2012-05-21 15:17
Shaman
Vilket sammanträffande! Jag tittade på mina lokala OK i morse. Det var en bekant som sa att hon gick en kurs för vuxna nybörjare som gjorde mig nyfiken. Det verkar så oerhört kul, och man får bra träning på köpet :)
Sv: Tack för din kommentar! Det ger perspektiv :)
Monday 2012-05-21 23:39
Anders Gustafson
Jonna: Japp, orientering är häftigt och alla kan vara med.

Ingmarie: Man kan göra både och :-)

bureborn: Det är bara till att markera VM i sommarkalendern och hoppas att SVT har vett nog att sända därifrån.

Shaman: Orientering är absolut värt att testa.

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?