Weblog #3320

Saturday 2012-06-09 19:50
Author: Ingmarie Nilsson
Snål eller smart?
Jag var grymt sugen på att kuta ett lopp i dag och det fanns otroligt nog faktiskt några att välja på just här omkring.
(Hur ofta händer liksom det?)

Men när jag såg vad det skulle kosta för att efteranmäla sig till något av de där 5 km. loppen jag spanat in så höll jag på att tappa andan.
300-350 spänn skulle de ha.
T-r-e-h-u-n-d-r-a-f-e-m-t-i-o kronor.
För 5km!

Nej vet ni vad!

Ett par hundra hade jag kunnat betala men där går åtminstone min gräns.
Jag må vara snål men om arrangörerna varit lite smarta och inte haft så hutlösa (efteranmälans)kostnader så hade de haft minst en till startande.

Med facit i hand så kanske det hade varit värt det för benen var lätta och proppfulla med spring.
Men å andra sidan så sparade jag både tid och pengar, kunde köra mer träning än "bara" ett 5 km. race, jag pressade mig inte mer än att det kändes "lagom jobbigt" och benet höll.
Blev en slags ostrukturerad fartlek under de där 80 min. i skogen.
Passade på att köra några riktigt bra rundor med TRX;en så just nu är benen inte så fulla av spring längre.Även om det inte blev något lopp så är jag nöjd och glad över det som bjudits på träningsbordet denna dag.
Jag tror det är en mening med (nästan) allt som sker så det var kanske bara bra att det var så snordyrt för vem vet vad som kunde ha hänt om jag racat?
Mitt oonda ben kanske hade blivit ont igen och jag hade ångrat mig bittert.

Nog lugnast att inte veta men jag väljer att tro att jag var mer smart än snål.

12 comments to "Snål eller smart?"

Saturday 2012-06-09 20:19
staffan
Jag fattar inte att arrangörerna är så dumsnåla, jag menar att du var säkert inte den enda som tänkte så och stannade hemma! Just lopp kring Stockholm är extra dyra tycker jag, synd för det finns gott om charmiga och billigare lopp lite längre bort från stan som lider på brist på deltagare!

Ja ditt ben mår säkert bättre just nu utan den ansträngning som ett tufft 5km-lopp innebär!

Saturday 2012-06-09 20:23
Kenn1
Tyvärr har det blivit många arrangörer som utnyttjar att löpning blivit populärt och tar överbetalt,speciellt i stadslopp på asfalt. Tackla vet jag traditionsrika"bonnalopp" med mkt själ, 60 elr 80 spänn i startavgift och vinner du din klass får ett tre-pack tubsockar i fel storlek med dig hem:-D
sånt är härligt! (och jag tror du gjorde rätt,träna bra är viktigare nu!!
Saturday 2012-06-09 20:48
Lennart
Jag tror jag vet vilket lopp du menar, och det var dyrt att anmäla sig. Jag tänkte precis lika dant.

Jag vet inte vad man kan göra åt det där. Efter att jag och min kompis hade betalat 300 kr förvårt lopp sa vi till varandra att "ja, ja, pengarna går förhoppningsvis till ett träningsläger för barnen i arrangörsklubben så det går i all fall till en god sak".

300 kr för 5 km blir 60 kr per kilometer, och det låter lite dyrt... :-).
Saturday 2012-06-09 21:55
Andréa
Ja, varför är det så dyrt att springa lopp egentligen?! Väldigt imponerande är det iallafall att du orkar fota så mycket under dina rundor :) Bilder är kul, men själv är jag lat... :)
Saturday 2012-06-09 21:59
Ingmarie
Staffan; Det är nog som Kenn1 skriver nedan. Arrangörerna tror de kan ta hur mycket som helst bara för att det är så poppis att kuta lopp. Av principskäl har jag ganska länge bojkottat just de där dyra loppen. SÅ sugen är jag inte på nummerlapp. ;-)

Kenn1; Tror du har helt rätt där! Arrangörerna verkar tro vi är dumma också. ;-) Ja tacka vet jag också bondlopp! Gärna med flaggstart på en äng! Jag brukar lyckas vinna såna där saker som presentkort på köksluckor eller bilvax. Vi kanske ska byta? :-)

Lennart; just det loppet var inte det enda. Ett annat kostade just 350 kr för 5km. Och visst, pengarna går (förhoppningsvis) till något bra men de biter sig själva i svansen om du frågar mig.
Trist...
Saturday 2012-06-09 22:00
Ingmarie
Andréa; Jag är också lat. Tar de flesta fotona samtidigt men åt olika håll/ i olika vinklar. kalla mig gärna smart. ;-)
Saturday 2012-06-09 22:41
Anna (orka mera)
Ja man fattar inte varför det ska kosta så mycket! Men du fick ju mycket mer roligt för pengarna så här, så det är inte fel att vara lite snål i bland!
Sunday 2012-06-10 09:25
Ingmarie
Anna (orka mera); Nej man gör ju inte det...Och kanske jag bara var ekonomisk. ;-)
Sunday 2012-06-10 10:19
Daniel
Fler löpare kanske borde göra som dig så kanske dom sänker sina avgifter? Vägrar själv exempelvis att betala 390:- för Malmö Halvmarathon, det finns också andra lopp jag inte springer pga för dyra startavgifter.
Sunday 2012-06-10 15:19
Ingmarie
Daniel; Och som dig! 390 spänn är hutlöst dyrt även om det var många fler km. ;-) Bra att du avstod!!!!
Sunday 2012-06-10 20:02
Lisa
Ja det har blivit så sjukt dyrt att springa lopp! Även de riktigt små är dyra.... Iditidkt! Bara för att de vet att folk villl springa. Men som du säger, kanske var det bra för kroppen:)
Sunday 2012-06-10 20:23
Ingmarie
Lisa; Är säker på att det tappar massor av deltagare därför. Korkat! men jag väljer att tro att det var bäst för benet att jag avstod. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?