Weblog #3324

Wednesday 2012-06-13 14:06
Author: Ingmarie Nilsson
En slags ordning i röran
Denna veckan, trots att den började så bra, har verkligen rört till sig.
Vissa saker har jag lyckats fixa till alldeles själv (som t.ex. att klämma in en extra jobbnatt och en föreläsning) men andra är helt utanför min kontroll och påverkan.
Det är bara att försöka acceptera och göra det bästa möjliga av situation.

Jag är mycket medveten om att det inte alls är särskilt sunt med för mycket stress och press men försöker samtidigt tänka att det är övergående och på att göra en sak i taget.
Vara här och nu och inte stressa upp mig för nästa sak.

Nu vore det verkligen lätt som en plätt att strunta i träningen för att "hinna med" mer, och/eller för att jag är för trött, men jag vet att utan den skulle jag totalhaverera.

Träningen, och yogan förstås, hjälper mig helt enkelt att orka med vardagen.
Faktum är att jag inte riktigt kan fatta hur de som inte tränar orkar med sina stressiga liv.
(De flesta lever ju tyvärr i 180 knyck mest hela tiden.)
"Har inte tid" är väl dessvärre en av de absolut vanligaste ursäkterna till att inte träna men frågar du mig är det just då du behöver den som mest.

Så mitt emellan jobb, pendlande, sömn, möten och mat så tar jag mig helt enkelt tid för att träna.
Jag "måste" det.
Inte bara för att jag rent fysiskt behöver det utan även för att jag behöver det rent mentalt.
Det är en fristad för själen och håller mig borta från det där "svarta hålet" jag varit nere i så många gånger förr i tiden men som (tack och lov) lyser med sin frånvaro mer och mer.

Vi har alla våra sätt att hantera vardagens utmaningar och att ladda batterierna på, men oavsett så tror jag att alla mår bra av att träna och att vara ute.
Varje dag.
Eller vad tror du?

Det finns även en annan finfin metod att ta till när det är lite för mycket motvind och uppförsbacke i livet.

Drömma!

Om ljuva minnen och det som komma ska.


Helt gratis, helt biverkningsfritt, enkelt och mycket njutbart.

11 comments to "En slags ordning i röran"

Wednesday 2012-06-13 14:08
Lisa
Du har alldeles rätt!
Utan träning hade man blivit mkt, mkt tröttare av allt det andra jobbiga! Hoppas verkligen att din natt blir "lugn". Eller i alla fall lugnare...
Wednesday 2012-06-13 16:47
Västgötskan
Tack! Jag behövde just de orden idag. *gäspar och drar på sig träningskläderna* ;-)
Wednesday 2012-06-13 17:31
Shaman
Så sant! Jag märker det nu när jag inte kan träna, hur både hjärnan och kroppen mår sämre. Ingen ork, varken mental eller kroppslig. Ont lite här och där som jag aldrig fick när jag tränade. Konstiga saker. Eller egentligen inte så konstiga...?
Wednesday 2012-06-13 20:08
Johanna Almberg
RÄTT som så ofta i det du skriver!för att FÖRSÖKA förstå de människor som inte tränar så brukar jag tänka-lika svårt för dem att börja träna som för mig att avstå. Det gäller även överviktiga och osunt leverne,lika svårt för dem att börja med broccoli,fibrer osv osv som för mig att äta pizza,hamburgare. Tänk Ingmarie om du var tvungen att sluta träna,äta feta korvar,kolla på film och spela dataspel,samt dricka minst 2liter cola om dan i ett halvår,snacka om att byta livsstil och vilken mentalkrigsföring- om du skulle överleva!!När man läser om hur överviktiga otränade människor faktiskt kan byta livstil så fattar jag mer vilken sju helveteskamp de måste genomgå om jag tänker tvärtom!För många oinsatta så lever du asketliv men vi som läser din blogg vet att du lever det bästa livet enligt din norm!!kram från värmland
Wednesday 2012-06-13 20:28
Trillingnöten
Jag tror absolut på att träna och vara ute varje dag! Träning är så mycket mer än bara svettas och kämpa...promenader, härlig natur. Det är viktigt det med! Lek :)
Wednesday 2012-06-13 22:33
Jonna
PRECIS så är det! Ibland när livet är som mest "rusigt", så kan en del tycka att "men skippa några träningspass så får du mer tid"... nä tänker jag, då orkar jag verkligen inte med stressen! Träningen ger ju både ny energi och frid i själen.
Wednesday 2012-06-13 23:25
Ingmarie
Lisa; Och får man dessutom en dos av "dig" så blir det ÄNNU bättre! :-)So far so good här. :-)

Västgötskan; haha! Bra!

Shaman; Så där blir jag med. Åldras typ 30 år på nolltid. Både i kropp o knopp. Trött, ont, trög...

Johanna Almberg;Jag tror jag hade dött, eller i alla fall ruttnat, om jag blev tvungen att leva så där! Det räcker med en dag! Hu!
Jag är medveten om att det kan verka som att jag lever asketliv och aldrig "unnar" mig något men för mig är det INTE att unna sig när man "missköter" sin kropp och själ. Genom att tex. äta skräpmat eller dricka sig full.För mig är att "unna" näringsrik mat, harmoni, träning och frisk luft! :-)
Säkert för dig också.
Wednesday 2012-06-13 23:26
Ingmarie
Trillingnöten; YES! Play! Man får inte ta livet FÖR allvarligt. ;-)

Jonna; Håller med till 100%. Du om någon är verkligen ett levande bevis. :-)
Thursday 2012-06-14 07:14
anneliten
Jag prioriterar bort träningen ibland. En dag eller två när det är alldeles för mycket annat. När träningen känns som ytterligare stress. Jag tycker det kan vara OK. Men det är när man aldrig hinner träna som det är något fel på prioriteringarna i livet tycker jag.
Thursday 2012-06-14 12:41
UlrikaFlodin
Jamen oj, glöm mitt meddelande på din telefon :-)
Kan faktiskt känna igen den där överplaneringen. Undrar varför man gör det egentligen? Överplanerar. För att man är ambitiös? För att man vill? För att man känner sig tvingad? Många anledningar finns det, så det är tur vi har träningen som en hjälpande hand här i livet. Jag håller med. För mig är träningen en riddare. En livboj.
Sköt om dig!
Thursday 2012-06-14 13:43
Ingmarie
anneliten; Jo så är det ju absolut. Om man aldrig hinner då är något väldigt galet!

UlrikaFlodin; I mitt fall så är det nog för att jag är den obotliga optimisten. :-)
Jag har både mailt dig och kommenterat hos dig.

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?