Weblog #3841

Sunday 2013-10-13 20:50
Author: Ingmarie Nilsson
Umgänge
Löpning är i mångt och mycket en ensamsport och gillar man inte det så tror jag man får det kämpigt efter ett tag.

Men bara för att jag gillar att kuta i min ensamhet med mina egna tankar i en evig rundgång så betyder det inte att jag inte vill ha sällskap.
Jag älskar att få sällskap.
Åtminstone nästan alltid.

Men i ärlighetens namn skulle jag nog aldrig kuta med någon jag inte kände mig bekväm med så jag väljer ändå sällskapet med omsorg.

Särskilt om jag är osäker på om/hur jag orkar för lika lite som jag vill pressa mig själv till dumheter lika lite vill jag sinka någon annan.
Då vill jag med säkerhet veta och känna att jag kan springa helt kravlöst och utan någon som helst prestationsångest med en sann vän så därför övertalade jag min (poolrun)vän Fredde att valla runt mig denna dag.

Och vallning blev det.
Planen var max två timmar men det blev 2.30.
Hade inte ens vatten med oss men tja, så kan det gå när man har alltför trevligt, solen skiner, skogen vacker, stigarna roliga och dagen är ung.

Visst var benen lite småtrötta, särskilt uppför, men jag tyckte ändå jag kunde trava på ganska bra.
Och Fredde, som är en tålig människa, lyssnade snällt på mitt babblande hela tiden.
Och visst är det oktober och visst är det svalt i vattnet nu (typ 10-12 grader) men halle min dar vad ljuvligt det var att få hoppa i!

Hade ovanligt mycket publik och det "lustiga" är att ungarna tyckte mest det var ball och ville med i medan de vuxna såg mest förskräckta ut och undrade om det inte var kallt.

Någon sa t.o.m att det där inte var bra för man kan bli sjuuuuuk.
?????

Det enda jag tror man blir sjuk av i detta sammanhanget är de där negativa tankarna och jag hoppas verkligen de inte smittar sina stackars barn med dem…Nu, halvsent på kvällskvisten, är kroppen fortfarande glad och sinnet fullt av inspiration efter många timmars härligt umgänge med goa (löpar)vänner.
För det går ju faktiskt att umgås (med löpare) utan att kuta ett endaste steg också.

7 comments to "Umgänge"

Sunday 2013-10-13 22:01
Rund är också en form!
Ja, det där med löpsällskap är lite lurigt. Jag springer HELST ensam, men tycker det är trevligt med sällskap någon gång då och då. Kanske är jag rädd för att sinka någon, som du säger... :-)
Sunday 2013-10-13 22:35
Ingmarie
Rund är också en form; Men är det en sann vän så är det ok. :-) Och om man säger i från innan så ordnar det sig. :-) Prova! KRAM
Monday 2013-10-14 07:58
Lisa
Sällskap på jogg-pass makes time fly! Tycker i princip alltid att sällskap e bäst, utom på snabbdistans eller fartlek, då är det rätt svårt... Och har märkt att jag har svårt att ha sällskap när jag kör styrka, har en tendens att bara prata bort tiden:) Men det e iofs också väldigt trevligt ibland :) Hehehe...
Monday 2013-10-14 08:40
Anna (orka mera)
Springer helst ensam, det finns väldigt få som springer i en takt jag känner mig bekväm i. Antingen går det för fort eller för sakta. Går det för sakta blir jag rastlös, går det för fort känner jag mig dum för att jag sinkar.

Vår löptur i Halmstad i somras är den mest fantastiska sällskapslöpning jag gjort. Fastän du är en gasell i förhållande till mig fick du mig aldrig att känna som att jag sinkade. Du borde ha pris för bästa löpsällskap :)
Monday 2013-10-14 09:01
Ingmarie
Lisa; haha. Ibland är det nice med babbelpass också. :-)

Anna(orka mera); Men åh!!! TACK!!! Det var en av de finaste komplimangerna jag fått någonsin! Men du vet, i Halmstad är det alltid fantastiskt. ;-)
Monday 2013-10-14 15:43
anneliten
Jag håller med Anna - pris för bästa löpsällskap. Inte bara borde du få - du ska få det. Snart...
Monday 2013-10-14 19:48
Ingmarie
anneliten; Nu rodnar jag! Men ingen blir lyckligare än jag när vi åter igen kommer kuta ihop!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?