Weblog #4174

Thursday 2014-09-11 21:29
Author: Ingmarie Nilsson
Det magiska vattnet
Det gäller att hitta det positiva i att Eriksdals fina utebassäng är tömd på vatten och stängd för säsongen trots sommarväder.
Annars skulle jag nog börja lipa varje gång jag går förbi den där tomma grå cementhålan.

En är att det är tyst, lugnt och gott om plats i inomhusbassängerna. I alla fall om man kan vara där på förmiddagen eller vid lunchtid.


Det är något speciellt med att befinna sig i vatten. Bäst är troligtvis ute i det fria i havet eller i en sjö men man tager vad man haver för stunden tänker jag.

Efter bara en liten stund, oavsett om jag vattenlöper eller simmar, så känner jag hur både kropp och sinne liksom coolar ner sig.
Kanske har det något att göra med att vi dels består av så mycket vatten och dels att vi ju faktiskt har ett ursprung i vatten.
Inte vet jag men det är lika fascinerande varje gång det sker.

Jag är dock säker på att vatten är bra för oss människor både invärtes och utvärtes.
När jag surfade runt för att läsa mer för ett tag sedan så hittade jag bl.a. denna boken som jag bestämt tror jag ska läsa.!
Och även en sida om Vattnets dolda budskap där man bl.a kan läsa om hur Dr. Emoto undersökt hur vattnet förändrades beroende på hur det behandlades.

”Han gjorde bl.a ett experimentet då han tog vatten i en flaska, fryste ner det och sen undersökte han vattenkristallerna i ett mörkfälltsmikroskåp. Sen gjorde han om experimentet och tillade budskap till vattnet, klistrade på lappar med olika texter, frös ned vattnet och undersökte kristallerna i mikroskåp. Det visade sig att när han satte texter som "kärlek" och "tacksamhet" blev vattenkristallerna underbart vackra. Medan när han skrev "jag hatar dig" så såg vattenkristallerna ut som en spya.”

Onekligen väldigt spännande tycker jag!
Och med tanke på hur många tiotusentals liter det är i bassängen hoppas jag det är många snälla tankar som tänks där.
Det gjorde, och gör, i alla fall jag så hoppas de sprids. :-)


Andra träningspasset bestod av ett Run Pace-pass och ett styrkepass.
Det första lugnt och det andra halvlugnt.

Tack, kram och hejsvejs!

No comments yet to "Det magiska vattnet"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?