Weblog #4445

Monday 2015-06-08 20:31
Author: Ingmarie Nilsson
Glad är roligare
Så långt det bara är möjligt, och så mycket jag bara kan, så försöker jag ha ett positivt sinne och vara en god medmänniska.
Därmed inte sagt att jag alltid lyckas, även jag har naturligtvis stunder då jag vill både smälla dörrar och skrika fula ord, men det är åtminstone min strävan att vara ”snäll”.
Yogan och meditationen har hjälpt mig på så vis att jag coolat ner mig en del och liksom inte exploderar i känslorna.
I stället försöker jag se det hela med perspektiv och sansa mig lite innan jag bestämmer hur jag ska tillåta mig att agera.
Ofta funkar det men ibland blir det ändå pannkaka och jag drunknar i de där känslorna.

I dag var ett sånt tillfälle då jag kunde ha blivit riktigt arg och ilskan fått svämma över.

Efter simningen i förmiddags gick jag direkt in på toan och när jag var ute igen så var där en dam som ifrågasatte hur jag kunde vara där länge. Fattade jag inte att fler behövde gå dit?

Först trodde jag att jag hörde fel.

För det första så finns det väldigt många fler toaletter och för det andra så var jag där inte länge.
Det tar förvisso lite tid att krångla av sig den där våtdräkten för att ens kunna sätta sig på toastolen men lång tid tar det inte och länge satt jag inte där.

Men hon menade allvar. Hon var så upprörd och hon nästan skrek.
Där och då kunde jag ju ha börjat tjafsa tillbaks men jag blev mest full i skratt och sa att jag inte hörde vad hon sa. (Vilket gjorde henne ännu argare.)
Stackars människa tänker jag nu. Att inte ha annat att fundera på.

Själv var jag mest bara superglad för i bassängen hade jag stiftat ny bekantskap med en kille som gav mig värdefulla simtekniks-tips.


Glad blir jag också varje gång jag kör mina löppass på Sats och av att träna på Medis.
Massor av positiv energi som virvlar runt och som jag bara suger åt mig utan att ens skämmas.


Det gäller att boosta sig själv med andra gladprickar för då är det enklare att hantera surisarna.
Och är jag glad blir förhoppningsvis någon annan glad som gör någon annan glad som… ja du fattar.
Men sen finns det förstås undantag som är oglada oavsett och det är ju verkligen förfärligt synd om dem, eller hur?

Kram från glad Ingmarie.

5 comments to "Glad är roligare"

Tuesday 2015-06-09 10:19
Anna (orka mera)
Helt klart roligare att vara glad! jag kan förstå om man blir irriterad om folk sitter och sms:ar i bajamajan, 10 minuter innan start på ett lopp, när bajamajakön ringlar lång... men man måste väl få göra vad man behöver där inne utan att någon ska tjura! Skönast att bara låta det rinna av och fortsätta vara glad!
Tuesday 2015-06-09 10:56
anneliten
Hoppsan! Själv var jag nära att få stryk i en toa-kö på Skansen förra året... Vi var flera som påpekade att kön gick åt ett visst håll och att en nyanländ kvinna inte kunde ställa sig först i kön... Jag råkade skratta lite åt hennes knäppa argument och då fick jag en hotfull näve framför näsan. Hmm. Inte annat att göra än att tycka synd om människor som reagerar så starkt på något så trivialt. Ska föreslå yoga nästa gång jag stöter på en sådan :-)
Tuesday 2015-06-09 15:03
Ingmarie
Anna (orka mera): Hihi. Ja det känns ju lite (o)nödigt. ;-)

anneliten; Jösses! Risken är väl att knytnäven agerar om man föreslår yoga eller meditation... Fast det bevisar väl kanske å andra sidan ännu mer att det behövs. :-)
Tuesday 2015-06-09 19:43
Ida och Johanna
Hej Ingmarie!!!

Förstår att du blev irriterad av det där klagandet men då är det tur att du har en så himla bra attityd så att du kan gå vidare! Man vinner mycket mer i längden på att vara glad och ha en positiv attityd. Det var så härligt igår att få träffa och springa med dig! Vi båda blev riktigt glada och energifyllda av det! När vi kommit hem från fjällen så ska vi se till att komma på ett pass igen! (om vi hinner innan sommaruppehållet dvs). Vill bara tacka för att vi fick träffa dig då du sprider en sådan positiv energi och glädje! Ha det bra så länge så ses vi igen ;) Kram från oss!
Wednesday 2015-06-10 09:31
Ingmarie
Ida och Johanna: Men åh vad glad jag blir av era ord! TACK! Och tack för att ni kom och förgyllde MIN kväll! Er gruppcoach var superimpad av er speed! Njut i fjällen så ses vi efteråt. :-)Stor kram på er!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?