Weblog #4490

Wednesday 2015-07-22 19:51
Author: Ingmarie Nilsson
Gul hjälp
Mitt största ”problem” när jag simmat och ska springa direkt, om man nu kan kalla sån lyx som att träna för ”problem”, är dels att jag fryser som en nakenhund om jag gått över gränsen och dels att jag blir yr som en virrhöna.

Det där hänger förstås samman för kallt vatten påverkar balansen i örat men det där händer mig även om jag inte kommit in i "frysstadiet".
Jag har provat massor av olika öronproppar men inte riktigt fått till det. Men så i dag tog jag ett par extra feta såna där gula proppisar och minsann!
Min run-swim-run-träning är högst amatörmässig men för första gången kändes det liksom bra när jag började springa efter simningen. Det kan förstås ha varit högst tillfälligt, för en gång är ju ingen gång, men jag virrade inte omkring som en yr höna som jag brukar utan kunde faktiskt kuta rakt fram.
Långsamt, ja, men rakt. Och jag är glad för det lilla!


  
Men bassängsimning är långt från samma sak som OW-simning så i morgon ska jag testa dem ”på riktigt” i halvskarpt läge. :-)

Kram!

2 comments to "Gul hjälp"

Thursday 2015-07-23 23:06
Petra
Du är inte ensam om att bli yr efter simning i öppet vatten. Jag har också problem med det. Har testat massa olika öronproppar. EN del håller verkligen allt vatten ute men gör ont i mina öron. Andra proppar så läcker det in massa vatten så det gör ingen nytta. Jag har heller inte hittat några perfekta öronproppar att simma med. Ibland har jag också simmat med vanliga gula skumproppar. Visst slipper man att bli yr med dem dock blir öronen fortfarande blöta. Har själv problem med att det blir vatten kvar i öronen när jag har simmat så vill därför helt hitta några sköna öronproppar som stänger ute vattnet helt.
Friday 2015-07-24 10:28
Ingmarie
Petra: Ja det är ett mekk men dessa extra feta gula verkade funka på mig! :-) hade inte ens vatten i öronen som jag brukar. Bara hoppas det inte var tillfälligt... :-O

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?