Weblog #4493

Saturday 2015-07-25 15:57
Author: Ingmarie Nilsson
Tylösand Aquathlon 2015
I går kväll, när solen sken och vindarna var både svaga och ljumna, kändes det helt overkligt att det skulle bli regnrusk i dag men varenda vädersajt fick rätt.
Som den värmeälskare jag är fick jag verkligen, verkligen ta till vartenda knep för att inte ge vika för frysfisen i mig.

Men har jag bestämt mig så har jag och klena frysfisar kan man inte ta hänsyn till. Vågorna visste jag ju att jag grejar nu.
Så det var bara att ladda och köra!

Ja jag hade MÖSSA! Jag som knappt har det på vintern! :-O
Ja jag hade MÖSSA! Jag som knappt har det på vintern! :-O
  
 
Det var allt en smula läskigt att springa ut i havet tillsammans med alla andra och när jag började simma kom jag helt ur fas. Fick smått panik av alla armar och ben, farten och kylan. Fick ”börja om” flera gånger och verkligen tala förstånd med mig själv. Men så plötsligt släppte det. Jag tog det superlugnt, höll min egen andnings rytm och vips (nåja) var jag framme vid rundkonen och vips ( nåja igen) var jag tillbaks vid växlingen.

Tog mig snabbt upp men sen började det. Jag frös så tänderna skallrade när jag tog av mig våtdräkten. Blåsten och regnet kylde ner mig på nolltid och en kort stund funderade jag på om det här verkligen var nyttigt. Men ingen annan bangade ju så jag insåg att det var de där hjärntrollen som försökte luras igen.

-Sluta tänk Ingmarie! Bara gör och gör en sak i taget!

Av med våtdräkt, badmössa och goggles. Ta ur öronpropparna. Skölj fötterna, torka med handduk, på med mössa, tröja, armvärmare och nummerlapp. (Ja jag vet att det är juli men det där var vad jag behövde!) På med strumpor och skor. Stoppa ner nötcremen i fickorna. Skölj munnen och ta en klunk vatten. Djupt andetag. Börja spring.

Första varvet (varje varv var 7 km) frös jag konstant. Hade nästan kunnat döda för en kopp kaffe eller te. Men konstigt nog kändes det ändå lätt att kuta. Tog det lugnt. Banan är ganska krävande med en del rejäla backar. Plus den hårda vinden. För att du ska förstå exakt hur hård den var så kan jag berätta att målportalen och alla tält utom ett hade flugit iväg när jag kom i mål tre varv senare.

Men jag kutade på. Hade ingen som helst koll på hur jag låg till och egentligen spelade det ingen roll för jag strävade enbart efter att hitta en bra känsla.
Kunde kuta fortare och fortare och kunde springa i mål med riktigt lätta ben!


När jag sen fick reda på att jag vunnit min klass började jag nästan lipa för det blev en slags fyrdubbel seger för mig.
Dels bara det här att våga simma i havet med en massa andra, dels att jag inte gav vika för kylan, dels att jag simmat i just Tylösand en stormig dag eftersom det mest är förknippat med död och elände för mig och dels över första platsen förstås. :-)

Och jag säger det igen. Det är mer eller mindre helt tack vare mina goa klubb-kompisar.


Men hur kallt, blött och blåsigt det än var så känner jag att det här, det vill jag göra om!
Helst redan nästa vecka!

Två lärdomar har jag dock verkligen tagit extra mycket till mig efter i dag.
1: Jag måste bli snabbare i växlingen. (Om man kan få pris för långsammast där så vann jag men jag skyller på mina fruktansvärda skakningar.)
2: Jag måste lära mig kissa i havet. Springa kissnödig är nämligen väldigt oskönt.

Kram från glad Ingmarie!

5 comments to "Tylösand Aquathlon 2015"

Sunday 2015-07-26 10:43
Benet
Imponerande Ingmarie! Minst sagt! Du är ju så fenomalt bra att jag saknar ord! Starkt att ta dig över alla de barriärer som fanns och tornade upp sig. Starkt att bara fokusera på en sak i taget och inte låta några negativa tankar tränga sig på. Stort GRATTIS från en som fortfarande inte lärt sig simma "på riktigt".
Sunday 2015-07-26 18:32
camilla
Grattis! Snyggt jobbat, på alla sätt och vis!
Sunday 2015-07-26 20:06
Ingmarie
Benet: tack snälla du! Livet är fullt av läskigheter och en del får man låta vara men en del "måste" man liksom ta sig igenom. jag tror dock att det måste finnas en slags inre längtan att övervinna rädslan för att man ska greja det. :-) KRAM

Camilla: TACK! & stor kram!
Sunday 2015-07-26 21:35
Rund är också en form!
Stort grattis!!! Vilken vinst (över dig själv)! :-)
Kram M
Monday 2015-07-27 19:24
Ingmarie
Rund är också en form: TACK! Och ja, många slags vinster den dagen. :-) KRAM

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?