Weblog #4581

Wednesday 2015-10-21 20:48
Author: Ingmarie Nilsson
Barre
En av Sats stora nyheter i höst är Barre.
En balettinspirerad klass och den absolut hetaste träningsformen i NYC och Hollywood just nu. Barre lovordas av superstjärnor som Taylor Swift, Dakota Fanning och Rosie Huntington Whiteley”
Väntelistan brukar vara evighetslång, ofta över 100 (!!!) i kö så det gäller att hänga på bokningsknappen så fort klassen släpps.

Så för att stilla min nyfikenhet till vad det är som drar så otroligt så var jag ju bara tvungen att testa.


Så hur var det då?
Passet är 60 minuter långt. Man står vid barren hela tiden och övningarna är förhållandevis enkla. Mycket fokus på fötter, vrister, höfter, insida ben, hållning och även lite balans.
På slutet blev det även lite ”vanlig” corestyrka.
Kolla gärna lite på Sats egen video här.

Mina fötter grejade inte riktigt att vara sådär direkt på hårt golv (man har nämligen inga skor) så jag tog en mjuk matta och stod på.
Det var mycket roligare och enklare än jag trodde men inte särskilt svettigt och inte heller så tufft som jag trodde det skulle vara.
Kanske det blir jobbigare ju mer man gör det för det är ju oftast som så att ju bättre man blir på något ju mer kan man utmana.

Så jag får väl helt enkelt gå några gånger till men det är inget pass jag kommer att springa benen av mig för och hade jag inte kutat före hade jag nog känt mig väldigt snuvad på träningstid…
(Sen ska man ju förstås vara medveten om att jag inte direkt är ett balett-ämne...)
Dock tror jag att det är ett grymt bra komplement till löpning/annan cardioträning just för att man övar fötter/vrister/höfter/hållning.


Aktivitus-jobbet är däremot välinvesterad tid! Även om det emellanåt fortfarande känns rörigt som sjuttsingen för min skalle så är det otroligt spännande och intressant!
Handledare Johan är verkligen extremt kunnig och det bästa är att han delar frikostigt med sig av all sin kunskap.
Lyllos mig!


Kram från Ingmarie.

No comments yet to "Barre"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?