Weblog #4603

Thursday 2015-11-12 20:47
Author: Ingmarie Nilsson
Stilla sinnet
Även om jag yogar och mediterar i princip minst en gång varje dag så betyder det inte att jag per automatik är lugn, sansad och godhjärtad hela tiden.

Jag är ju fortfarande jag. Med en virrig hjärna, skiftande humör och en rastlös själ.
Skillnaden nu är väl egentligen f.f.a att jag inte längre dras med i känslovågorna så lätt.
I stället väntar jag ut dem och låter det hela lägga sig innan jag agerar.

Men ibland dras jag ändå med i sinnet och känslornas svallvågor. Som i går.

Jag tänker inte gå in på hela dagens detaljer men låt oss säga att efter lunch var det en skitdag med stort S. Så när jag sent på kvällen landat på en stol och ännu en gång fick sitta ensam utan mat i ett stort sällskap bara för att jag valt vego fick jag nog. (Ursäkten var att de bara hade en stekpanna. Som om det gjorde saken bättre. Har jag valt vego vill jag naturligtvis den ska tillagas vego med!)
Dessutom var den försenad typ en timme. Bara det räcker egentligen.

Så jag reste mig och gick.

Jo jag vet, som en obstinat 5-åring.
Men ibland bara måste man.
Stå upp för sig själv och markera att det inte är ok.
Exakt hur svårt kan det vara att servera alla samtidigt? Eller att ha två stekpannor?

Det finns nog de (särskilt i sällskapet) som tycker detta är tramsigt och ett lyxproblem men just där och då var min tålamodsork som sagt var slut.
Jag valde, helt själv att leva vego-liv för 35 år sedan, då var man verkligen en knepig typ, men nu är det år 2015 och jag tycker vi borde ha kommit längre än så här.
Ännu ett hak jag aldrig mer kommer sätta min fot på.

Irritationen och ilskan fanns kvar i morse men eftersom jag inte gillar att känna så var det bara att se till att skala av sig eländet.
Efter dagens långa poolrun-pass och undersköna Yin yoga-pass är jag åter mjuk i både kropp och sinne.
Så enkelt var det. :-)


Kram från Ingmarie.

4 comments to "Stilla sinnet"

Friday 2015-11-13 08:05
Lisa
Men alltså!!?
Väldigt underligt det där. Hur kan man servera alla utom EN samtidigt?? Så otrevligt! Och oprofessionellt....
Tycker att der var rätt att sätta ner foten ordentligt!

Kram
Friday 2015-11-13 15:12
Ingmarie
Lisa: Så är livet som vego allt som oftast. Antingen får man det lååååångt före alla andra eller låååååångt efter. Lika illa vilket som. :-O
Sunday 2015-11-15 22:04
Gustav
Det tog ytterligare en stund efter att du gått innan jag fick min vegoburgare kan jag säga, föga förvånande var den heller inte värd att vänta på, rent smakmässigt alltså. Skulle vilja säga åt dem att det snarare vore mest logiskt att börja steka de fyra (eller hur många vi nu var som beställt vego) vegetariska rätterna först av allt, innan man börjar pumpa ut köttet. Jag skulle säga att en restaurang som nästan bara säljer kött har extra mycket att tjäna på att behandla vegosarna väl, utan tvekan kan de ju förlora hela (framtida) sällskap på grund av dålig behandling av enskilda individer. Tyvärr verkar de flesta ställen resonera totalt motsatt, som att det liksom inte spelar nån roll, räcker med att slänga fram något pliktskyldigt och halvdant. Och då var det här ingenting jämfört med exempelvis konferensanläggningar. Dont get me started on that. Där kan man få nöja sig med ett par korslagda sparrisar som huvudrätt...
Monday 2015-11-16 21:00
Ingmarie
Gustav: Jag är HELT på din sida. Det är galet på alla sätt och vis! Tack och lov finns det undantag... När jag väljer själv väljer jag oftast hak med enbart vego. Köttätare kan ju faktiskt äta det med. ;-) Och visst är det märkligt att stora konferensatällen inte kan bättre!? Och sen ska de gärna krångla till det med 8 liter grädde (nåja) och något HELT annat än vad andra äter. Risotto är en favvo av någon anledning. Eller pasta. Själv avskyr jag båda. ;-)
tacksam över att jag gick och stod upp för mig själv. Har även sågat dem på deras sida på FB. (Men inget svar förstås...)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?