Weblog #4624

Wednesday 2015-12-02 20:51
Author: Ingmarie Nilsson
I stormens spår
Vi människoknytt må vara rackare på att uppfinna coola smarta saker som kan ta oss både ut i rymden och byta hjärtan, bygga skyhöga byggnader, göra vapen som dödar miljontals, ändra gener, anlägga konstgjorda sjöar och jag vet inte allt.
Men när naturen sätter in sina krafter då har vi inte mycket att säga till om.
Spåren efter stormen Gorm är inte de värsta som varit här i Sverige och absolut inte om man jämför hur det ser ut efter andra naturkrafter i världen, men de är då tillräckligt stora för att man ska förstå vilka krafter det handlar om.
Hus som rasat, tak som flugit iväg, bilar som vält, strömlösa samhällen, inställda tåg, översvämningar, nedfallna skyltar och alla dessa träd som knäckts som små klena tändstickor.

Det var med både fascination och en slags fasa jag tog mig över allt bröte på en av mina vanligtvis så fina stigar. Överallt låg grenar huller om buller som slitits av sitt träd och jag vet inte hur många träd som slitits upp med hela rotpaketet.
Nästan obegripligt vilka krafter!


  
 
  

Vilken liten skrutt man är ändå i det stora hela. Ingen av oss hade stått pall om vi varit i vägen.
Då hjälper det inte hur mycket vi uppfunnit för då är det enda smarta att ta skydd och hoppas det räcker.
Kram från Ingmarie.

5 comments to "I stormens spår"

Wednesday 2015-12-02 22:53
Anna (orka mera)
Ja det är helt galet vilka krafter det finns. Och hur lite man har att sätta emot! Man får vara glad att man har ett hus att skydda sig i när vinden viner!
Thursday 2015-12-03 07:47
bureborn
Oj, har ni haft Gorm på besök här hemmavid?! Har jag helt missat på andra sidan Atlanten. Är väldigt glad över att han inte gormade omkring Arlanda när vi landade i tisdags. Stora plan som yr likt höstlöv är INTE roligt.
Thursday 2015-12-03 09:50
Ingmarie
Anna (orka mera): För en del hjälpte visst inte ens det! :-)

bureborn: ja södra delen i alla fall. I 08a land var det bara en lite pust. Hade du flugit tidigare hade det nog inte blivit någon landning! Välkommen tillbaks förresten!
Thursday 2015-12-03 11:30
Rund är också en form!
Tror skåne och halland fick en rejält dust. Vi nordöst om Gbg klarade oss med en hårsmån. Glad är jag för det. Verkligen läskigt, de där (för Sverige) stora stormarna!
Thursday 2015-12-03 21:38
Ingmarie
Rund är också en form: Det verkar ha varit ett rejält utspritt stråk som slagit väldigt ojämnt. Och ja, det ÄR läskigt! :-O

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?