Weblog #4641

Saturday 2015-12-19 18:09
Author: Ingmarie Nilsson
Blöt lördag
Jag hörde ryktas om att det varit finfint vårlikt väder i 08a land i dag.
Så har det inte varit här men det är förstås fortfarande bästkusten. :-)

Visst har det varit plusgrader men när regnet kommer i jämna och ojämna skurar samtidigt som vinden ligger på och leran stänker är det inte särskilt vårskönt och det känns så där lagom glamoröst att var löpare.

Men det är egentligen bara innan man kommit igång.
Sen tuffar det ju liksom bara på.

Har man som jag dessutom sällskap av fyra andra glada så går två timmar fortare än kvickt hur blött och kallt det än må vara.
Och ibland får man liksom bara göra. Jag tror att många är på tok för bekväma av sig och lyder minsta motståndets lag så fort något inte är ”perfekt”. Inte alla men många.
Eller vad tror du?
Så mycket kan jag också säga att ingen av oss skulle velat ha detta ogjort. :-)

  

  
Glamoröst, och ”bekvämt”, var det däremot att ha en nästan tom bassäng för sig själv! Och jösses vad bra det gick! Plötsligt liksom bara släppte det och jag simmade längd efter längd efter längd efter..., ja du fattar, i ett fantastiskt flyt.

Och jag begriper verkligen inte vad det var som hände men efter att ha kollat på x antal simtekniks-filmer så verkar jag ha fått till det! :-O

Precis som när jag springer, yogar eller styrketränar så strävar jag efter den rätta känslan. Det ska liksom vara ”avspänt” även om jag tar i. Börjar jag tänka för mycket, andas fel/inte alls eller spänner mig går det åt pipan.
Prova t.ex att springa/cykla med spända axlar, stå i ”trädets” position och vrida överkroppen utan att andas eller simma med spänd hand så förstår du vad jag menar.
Flow och spänd avspändhet är grejen. Oavsett vad. :-)
Och det kommer om man bara övar, håller i, håller ut och har tålamod.

 
40 min. sim + 30 min poolrun. Sen stängde de. :-O
40 min. sim + 30 min poolrun. Sen stängde de. :-O

Kram från Ingmarie.

5 comments to "Blöt lördag"

Saturday 2015-12-19 18:55
Rund är också en form!
Låter som en härlig dag, även om lite sol inte hade skadat.
Själv njöt jag av klafsandet under skorna. Och jodå, regn här med... :-)

Kram M
Saturday 2015-12-19 19:02
Anders
Starkt jobbat! Känns som att träningsanläggningarna du besöker alltid har stängningsdax när du är där. Är det för att de märkt att den enda som använder prylarna är du och att all deras utrustning slits ut i vansinnig fart?
Saturday 2015-12-19 20:01
Ingmarie
Rund är också en form: Du är en av dem jag vet älskar sånt här! Gött! KRAM

Anders: Tack! "Problemet" är att de stänger vid 16 (man ska vara uppe 15.30!) och ska man hinna med allt så blir det på håret. :-O Och prylarna är mina. Ditsläpade av egen muskelkraft ;-) Utrustningen är förstås deras men jag använder nog den mindre än många andra. :-)
Sunday 2015-12-20 07:31
Anna (orka mera)
Låter fantastiskt. Jobbar vidare på mina spända axlar...
Sunday 2015-12-20 15:21
Ingmarie
Anna(orka mera): Sen ska man ju betänka att man har en viss stil som faktiskt kan vara rätt fastän det "ser" tok ut. Jag tror inte du har superspända axlar med tanke på hur bar du springer, men visst kan det vara värt att testa lite nytt OM du upplever det som att de verkligen är spända.

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?