Weblog #4651

Tuesday 2015-12-29 21:17
Author: Ingmarie Nilsson
Aptit
En grej jag verkligen gillar med att träna är att man efteråt, i alla fall efter ett tag, får så där härligt god aptit.

Jodå, jag vet att en del förbannar den också. Det räcker ju att kolla vilken tidning som helst. Den ena ”mirakeldieten" efter den andra som lovar viktnedgång och med den på något vis ibland även nästan evig lycka.
Innerst inne vet nog alla att det är bara buffel och båg från början till slut. Det finns inga mirakeldieter. Eller någon metod för evig lycka. Och vem orkar förresten hålla ”diet” resten av livet?
Jag skulle dö tråkdöden direkt.

Däremot är vi alla olika oavsett aptit. Gillar olika saker och mår bra av olika saker. Dock vet vi att alla behöver näring och energi för att palla att träna, slippa bli sjuka och bibehålla hjärnan i hyfsat skick.
Tänk dig då att inte känna hunger men ändå tvingas äta. Vilken mardröm. Det är fler än man tror som saknar aptit av någon anledning, jag har varit en av dem, och just därför är jag så himla glad att jag har min tillbaks.
Och att jag verkligen, verkligen kan njuta av att äta.

Just i dag har jag kört löpbands-intervaller av en massa olika varianter (både eget pass och pass för andra), avverkat ett bra styrkepass plus ett Hot Mojo yogapass.
Mycket svett ger såklart även mycket törst men nu var det maten det gällde.
En av dagens måltiderna blev extra lyxiga. Serverad supergod vegomat på Organic Green tillsammans med fyra goa grabbar.
Japp, så fint har jag det. :-)
Många bra grejer på en och samma gång.


Anders, Markus, Rasmus och Daniel. Och jag där inne i hörnan. :-)
Anders, Markus, Rasmus och Daniel. Och jag där inne i hörnan. :-)
  
Kram från Ingmarie.

4 comments to "Aptit"

Tuesday 2015-12-29 22:20
Anna (orka mera)
Aptit är mitt middle name. Det finns så mycket gott att jag inte hinner med allt. Nu ska jag gå och sova så att jag snart får äta igen :)
Wednesday 2015-12-30 08:07
bureborn
Det finns antagligen vissa som skulle hävda att vego också är en diet. Och som skulle innebära tråkdöden. Men de har förstås inte sett alla smarriga och mumsiga bilder på vegomat som du lagt upp på bloggen. :-)
Wednesday 2015-12-30 08:29
anneliten
Visst ska man vara tacksam för aptit. Och att maten smakar (=doftar). Tänker på min vän som fick cancer i näsan. Hon är frisk efter strålning, men luktsinnet är mer eller mindre förstört...
Wednesday 2015-12-30 21:47
Ingmarie
Anna (orka mera): haha. Precis så! Ibland vill man nästan inte sova alls eller i alla fall sova extra snabbt. ;-)

bureborn: All mat är ju en slags diet men vad jag menar är strikta dieter med en slags mål att gå ner i vikt. Vego är en kosthållning och en livsstil i min värld. :-) Tycker kött"diet" verkar mycket tristare. Brunt, grått, brunt. grått och brunt. grått. :-O

anneliten: Exakt! men som frisk med god aptit glömmer man nog lätt bort att det är långt ifrån en självklarhet... Jag har ju sett det där på så nära håll med. Eller på människor med svår smärta, ätstörningar eller vid hjärnskador.

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?