Weblog #4665

Tuesday 2016-01-12 20:35
Author: Ingmarie Nilsson
Det finns en första gång med allt
Om jag inte helt missminner mig så var det 12 år sedan, minst, jag testade spinning för första gången på Må Bättre i Falun. Minns i alla fall att jag slog till på stort direkt och hoppade på ett 90-minuterspass som var tokjobbigt!
Att jag inte blev helt avskräckt där och då är en gåta men kanske också ett av de säkraste tecken på att det var och är himla skoj!

Sen har jag cyklat både korta och långa pass. Ibland över tre timmar. Svettats floder och varit så trött att jag nästan trillat av hojen.
Jag har varit på bra pass och kassa pass. Liksom roliga och tråkiga.

Men jag har har konstigt nog aldrig riktigt funderat på att instruera själv fastän flera tyckt det.
Men så i dag, när jag satt där och trampade i Sats Medis nya fina spinningsal och väntade på att passet skulle börja, så hände det.
Instruktören kom inte och för att göra en kort story ännu kortare så erbjöd jag platsansvarig (som även är min chef ) att hoppa in. Trots att jag inte har just den utbildningen.
Ibland rör sig munnen verkligen fortare än hjärnan.
Men hon litade tydligen på att jag skulle greja det och på mindre än 30 sekunder hade jag fixat musik, bytt plats till instruktörscykeln och dragit i gång passet.

Visst kändes det en smula läskigt men eftersom jag lever efter mottot "face your fears Ingmarie" så var det egentligen aldrig någon tvekan.
Och jösses vad skoj det var!

Jag älskar verkligen att instruera! Blir så himla glad av att få ett svettigt leende tillbaks och att se hur deltagarna utmanar sig själva. Och ibland även varandra.
Har jag tur så får jag göra om det. :-)
Och helt ärligt är ett spinningpass inte helt olikt ett Indoor Runningpass.


Med tanke på hur många Hot Mojo yoga-pass jag kört skulle jag nog greja det med men det var inte dax just i dag. Men det kommer snart det med!

  
Kram från Ingmarie.

4 comments to "Det finns en första gång med allt"

Wednesday 2016-01-13 08:48
bureborn
Va, kul! Du är ju en van instruktör och steget från bandet till cykeln var kanske inte jättestort - men ändå: coolt att våga säga ja och inte fega ur! Gissar att alla andra som satt där och trampade i väntan på instruktören uppskattade att du hoppade in. Inte roligt alls om träningen man siktat in sig på blir inställt. Sist instruktören inte dök upp på ett spin-pass på mitt F&S, hade vi turen att en spinnarna var gympaledare och stora salen ledig. Inte spinning, men träning blev det i alla fall.
Wednesday 2016-01-13 10:25
Ingmarie
bureborn: Lite så tänkte jag. Att jag kunde ju inte vara sämre än inget alls. ;-) Det var många som tackade och tyckte det hade varit s-u-p-e-r-bra. :-D Tjohoooo!
Wednesday 2016-01-13 14:21
Anna (orka mera)
Wow vad modigt! Hade jag inte vågat trots 18 år som instruktör varav 11 inom spinning... Alltså så där spontant. Hade jag haft musik och passupplägg av en slump i bakfickan hade jag såklart hoppat in...
Wednesday 2016-01-13 19:20
Ingmarie
Anna (orka mera): Du hade vågat! Med din erfarenhet måste du ju ha triljoner pass i bakfickan! Och musik har du garanterat i telefonen. :-) jag tog ett pass från en hörna i hjärnan och musik som jag har på Indoor runningpassen. Inte superperfekt men funkade kalas! :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?