Weblog #4677

Monday 2016-01-25 05:07
Author: Ingmarie Nilsson
Hur blev det så här? Vad hände?
2016 är ett speciellt år för mig.
Det är året då jag levt ett halvt sekel. E-t-t h-a-l-v-t s-e-k-e-l! 50 hela år.
Femtio!

Jag fattar egentligen inte hur det har gått till.
Eller hur det egentligen känns. Jag är nog mest bara väldigt förvånad. På tisdag vet jag mer. Det är då det är exakt 50 år sedan jag föddes på Halmstad BB av min älskade mamma som var ynka 18 år.
Pappa var inte mycket äldre han. 21 bast. Så otroligt unga… Själv har jag ju inga kids alls och jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle varit om jag fått barn i den åldern! På den tiden var jag ju dessutom mer vild än tam.

Många tycker att det här med att fylla år inte är något att fira. En del säger t.o.m att det är ”en sorgens dag”.
Jag begriper inte alls det där. För mig är en ny födelsedag en otrolig gåva! Det betyder ju att jag fått vara med i jordelivet ännu ett år! Något som inte alls är en självklarhet. Allt för många människor som varit en del av mitt liv har dött för tidigt.
En del har inte ens fått leva i 30 år..
Kanske är de på ett bättre ställe, kanske inte. Kanske vi ses igen, kanske inte.
Vem vet? Egentligen.

Men i stället för att bara fira en enda dag så tänkte jag fira hela året! Det är bl.a därför jag är här jag är. Och därför jag ser till att varje dag blir så bra som möjligt.
Jag tänker att det är nu som är viktigt och faktiskt det enda jag har.
I går hade också ett ”nu”, liksom i morgon kommer att ha sitt ”nu”, och faktum är att ett ”sen” nästan genast blir ett ”nu”.
Det är ju egentligen ganska lönlöst att älta det som varit eller oroa sig för framtiden för vi kan inte göra något åt det. Det är i nuet vi ska sträva efter att vara.

Och vet du, varje dag jag vaknar så tänker jag att jag får en ny dag med massor av möjligheter.
Om och om och om igen. Visst är det en fantastisk grej?
Det blir inte alltid toppenbra men oavsett så blir det ännu en dag i det som är mitt liv och jag vill att de dagarna jag får ska vara färgglada. Då räknas även både svart och vitt in. Och grått.

Just nu är det dock bara starka glada färger för det är väldigt, för att inte säga helt omöjligt, att inte älska livet och nuet när man har har detta inpå husknuten.
Och vi kan väl även säga som så att när det gäller löpträningen så behövs det inga extra särskilda backpass. Det ingår liksom vare sig man vill eller ej.

 
 
 
 

 
"Inom mig bär jag mina tidigare ansikten,
som ett träd har sina årsringar.
Det är summan av dem som är "jag".
Spegeln ser bara mitt senaste ansikte, jag känner av alla mina tidigare."
(Tomas Tranströmer, "Minderne ser mig".)

Kram från Ingmarie.

6 comments to "Hur blev det så här? Vad hände?"

Monday 2016-01-25 13:09
Anna (orka mera)
Himla smart tanke - att fira hela året! Den tar jag copy paste på till det året det är min tur! Hoppas få vara med och fira dig med en fantastisk löprunda eller galet god veggomat någon gång under året :)
Monday 2016-01-25 17:15
Ingmarie
Anna (orka mera): Det ska bli massor av det där! :-D Här är ju dessutom hur mycket som helst av båda de där grejerna att frossa i! :-D
Tuesday 2016-01-26 14:26
Camilla
GRATTIS på din stora dag! Jag blev lite osäker på om jag skulle skriva här eller på följande inlägg, men huvudsaken är att hälsningen kommer fram. Det är ju fortfarande morgon därborta där du nu är.
Hoppas att du får en fantastisk glädjefylld, varm födelsedag! KRAM till både dig och Anders!
Tuesday 2016-01-26 16:42
Ingmarie
Camilla: TUSEN tack kära vän! Vad glad jag blir! Solen skiner, magen är full av gröt och löpskorna väntar! :-D Stor kram tillbaks till dig!
Friday 2016-02-12 13:11
Malin
Stort grattis i efterskott! Vad härligt ni ser ut att ha det därborta! Salton Sea var jag också förbi för några år sedan när jag var på jobbresa en del i Kalifornien. Håller med om intrycket! Resten ser däremot helt ljuvligt ut. Underbara bilder som får både löpar-, yoga-, vego- och USA-nerverna att kittlas!
Saturday 2016-02-13 04:24
Ingmarie
Malin: TACK! Då är vi minst 3 med samma intryck. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?