Weblog #4682

Friday 2016-01-29 05:48
Author: Ingmarie Nilsson
Varför det är bra med starka ben
Som jag ser det finns det två sidor.

Dels gör de att man efter ett ruskigt bra, men också ruskigt tufft, intervallpass orkar ta sig alla trappstegen först upp från Beach trailen (129 st.) och sen trappstegen (inte riktigt lika många) upp till lyan.Vinka på Anders från balkongen när han var tillbaks från sin löptur kräver förvisso inte så mycket benstyrka men å andra sidan hade jag inte orkat stå upp så hade jag inte sett honom över räcket.


Det gör också att man klarar av över två timmars yoga där benen, ja hela kroppen för den delen, får jobba så svetten rinner, hjärtat bankar extra fort emellanåt och andningen blir både djupare och mer medveten efter hand.


Sen är starka ben en absolut nödvändighet när man envisas med att bada i den stora oceanen när den suger som mest.Eftersom jag tror att allt hänger samman så tänker jag att starka ben även ger ett starkt mind och vice versa.

För det krävs inte bara starka ben för att ta sig igenom aktiviteter som intervaller, yoga och Ocean-bad utan även bra med fokus, närvaro och beslutsamhet. Slappnar man av i skallen slappnar även benen av och slappnar man av i benen slappnar även skallen av och det blir liksom ingen riktig ordning på någonting.

Så det är bara att jobba vidare med båda. Tillsammans ger och gör de superkraft!

Kram från Ingmarie.

2 comments to "Varför det är bra med starka ben"

Saturday 2016-01-30 16:42
bureborn
Men alltså: här tar man ett par dagars bloggpaus och så går du och fyller år - bamsegrattis i efterskott!! En sak är säker: du måste vara världens allra yngsta 50-åring!
Sunday 2016-01-31 01:02
Ingmarie
bureborn: Ja här går det undan vet du! ;-) Och tusen TACK!!!! :-D

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?