Weblog #4685

Monday 2016-02-01 04:23
Author: Ingmarie Nilsson
Yogaliv (och lite annat liv)
Himmel och hav vad det har fläktat i dag!

Eller nej nu underdrev jag nog allt. Vi snackar hårda vindar. Och piskande regn. Så där mycket att jag trott både palmerna och gatlamporna skulle knäckas och bilen flyga iväg.
It ain´t always sun in California.


Men i morgon ska solen skina igen, vinden mojna och vi är glada ändå för utan vind ingen stillhet och utan regn ingen regnbåge.

 
Det var delvis därför jag planerat in ett cykelpass idag och med facit i hand var det väldans smart.
Körde ett hiskeligt tufft cykelpass på gymet.
Svårt att se glad och ”tjusig” ut just då men efteråt kunde jag le desto större!Jag tror ju dock inte på att gasa mest hela tiden. Det funkar åtminstone inte för mig. Något jag lärt mig den hårda vägen.
Hur man coolar ner det inre (och yttre) systemet är högst individuellt men för mig är yoga och meditation idiotsäkert.
I synnerhet klasser som i dag. Först en meditation och Pranayama-klass och sen direkt en Yin-yoga-klass.
Under denna typen av pass kommer alla system i kroppen ner till ”slow-forward”. Inte bara andningen, rörelserna och hjärtslaget utan även hormonsystemet, tankarna och sinnet.
Något som faktiskt är livsviktigt om man inte vill ha ett överhettat inre eller få kortslutning. Nu för tiden är det där ju varken rocket science eller hokus pokus. Oräkneliga forskningar visar hur viktigt det är för hälsan att kunna balansera gasen och bromsen.

Men yoga kan vara oerhört tufft både fysiskt och mentalt också så lite försiktig får man vara så det inte blir gasen även där.
I går var jag med på en ruskigt cool och tuff Vinyasa-yogapractise med Live music.
Vilken grej!
Trots att det var en "non-heated" klass svettades jag som om jag stod under en dusch.
:-)
Fanns inte en chans att tänka på något annat än här och nu och jag lovar att varenda liten muskelcell jobbade under de där 80 minuterna.


Vet att jag upprepar mig som en gammal hackig skiva men pure.love.yoga. är värt att tjata om. Alla lärarna är absolut top-class! Dedikerade proffs! Inte för att yoga är en tävling utan mer för att de verkligen är yogisar inifrån och ut och kan förmedla hela budskapet som yoga innebär. Det är ju så himla mycket mer än bara den fysiska biten. Det handlar även t.ex. om hur man förhåller sig till livet, till andra och till sig själv.

 
Så berätta! Yogar och/eller mediterar du? Varför/varför inte?

Kram från Ingmarie.

2 comments to "Yogaliv (och lite annat liv)"

Monday 2016-02-01 20:04
Sandra
Härligt sätt att utnyttja mindre härligt väder på.
Tuesday 2016-02-02 08:09
Ingmarie
Sandra: Ja verkligen!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?