Weblog #4687

Wednesday 2016-02-03 05:11
Author: Ingmarie Nilsson
Det där jobbiga "före"
Det jobbigaste med intervaller är inte själva intervallerna utan stunden före. När man värmer upp och gör sig redo. Jag kan ha en aning om hur det kommer bli men jag vet aldrig helt säkert förrän jag verkligen är igång.
Kanske det är så för alla? Oavsett vilken idrott eller syssla man ska göra som kräver lite extra ansträngning.

Dagens intervaller (+ styrka direkt efter) gick hur som helst väldans bra tycker jag. Liksom svårt att inte njuta i denna miljön även när man är skittrött.

 


Inom yogan säger man förresten att så som man ”är” på mattan speglar hur man ”är” även utanför. Vissa är superentusiastiska i början och tröttnar efter ett tag. Andra är jämna rakt igenom, någon fipplar med en massa annat och har svårt för att vara still och koncentrera sig, någon är seg i starten men får upp ångan efter ett tag och ytterligare någon växlar mellan ”på” och ”av” mest hela tiden.

Tycker det där är otroligt intressant.
Jag är trögstartad rent fysiskt men sen vill jag nästan inte sluta. Jag har oftast superlätt på att vara absolut stilla, vara i nuet och tänka ett andetag i stunden.
På mattan såväl som utanför mattan.
Det där att vara stilla och i nuet är något jag lärt mig medan det där att vara trögstartad nog är något jag alltid varit även om det är lite tvehågat.
Får jag för mig att göra något ska det helst ske i går men när det gäller träning och fysisk aktivitet vill jag starta lugnt för att sen öka efter hand.

Inget sätt är egentligen varken rätt eller fel eller ens för evigt. Precis som allt runt omkring oss förändras så förändras ju även vi. Om vi bara tillåter oss.
Det är superspännande tycker jag. Och rogivande på något vis. Att inget är för evigt. Inte ens eländet. :-)


Kram från Ingmarie.

2 comments to "Det där jobbiga "före""

Wednesday 2016-02-03 07:39
bureborn
Kan bara hålla med: intervaller är allra jobbigast innan man kör igång. Så idag hade jag en himla tur. Hade planerat för intervaller denna lunch, men kände när jag klev upp att kroppen var seg, matt och öm på ett sätt som betyder att den måste få vila idag. Sån tur! :-) (Intervallerna får förstås bli en dag senare i veckan. Kroppen ska minsann inte komma undan helt.)
Thursday 2016-02-04 06:50
Ingmarie
bureborn: Otroligt klokt att avstå! Kommer bli (minst) dubbelt så bra när kroppen är redo! (Fast jag hade tänkt otur.. ;-) )

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?