Weblog #4690

Saturday 2016-02-06 06:34
Author: Ingmarie Nilsson
Parkernas parker och strändernas strand
Har jag berättat att jag har en sjukt smart sambo?
Inte bara på det där matematiska-programmerings-fatta-svåra-grejer-viset utan även smart som i klurig.

För hör här.

När vi var i Alisoparken i förrgår blev Anders väldigt sugen på att få kuta där jag kutat men för att jag skulle slippa kuta samma runda igen hade han klurat ut en helt ny runda till mig. Som i princip hade kunnat utökas till att bli hur lång som helst.
I och för sig inte så jättesvårt för parkområdena är gigantiska men logistiken skulle bli en annan och den tänkta rundan var ju verkligen ett okänt blad.

Jag nappade förstås direkt.
Helt ovetandes om vad som egentligen väntade.

Vi tog bilen till Top of the World och planen var att vi så småningom skulle ses nere vid en strand Anders hade kollat upp. Jag skulle ta mig dit springandes och Anders skulle helt enkelt köra ner när han var klar och möta upp mig.


Tid och mötesplats bestämdes innan vi gav oss av.
Var och en på sitt håll. Så modiga har vi nämligen blivit.
Tog mig via den övre rimmen ner på ”Stair step trail” ner till botten in i Laguna Coast Wilderness park, upp på en annan topp via ”Laurel Canyon trail” och efter ett kort velande bestämde jag mig för att ta mig allra längst bort i parken via "Bommer ridge trail" innan jag skulle springa tillbaks ner till havet.

Egentligen inget svårt beslut för jag kände det som jag kommit till himlen. Galna backar, vackra sagoskogar, klippformationer som fick mig att tappa andan, fågelkvitter, strålande sol, värme, hårt packade sandstigar och vägar, prasselljud i buskarna, tystnad och obeskrivbara vyer.
Längst bort i det nordvästra hörnet av parken fanns även vatten så jag kunde fylla på. Och tur var väl det för svettränderna blir både många och vita i den här delen av världen.
Samtidigt ska man inte överdriva drickandet. för då kan det gå riktigt illa. Det ska mycket till innan man dör av törst men inte alls lika mycket för att dö av övervätskning. Jag litar på att kroppen vet så jag dricker helt enkelt när jag är törstig.

Fatta att det finns de som CYKLAR här!
Fatta att det finns de som CYKLAR här!
 
 
 

Det där med att springa ”ner" till vattnet är dock en sanning med modifikation för precis när man tror man tagit sista backen upp och det ska vända neråt så kommer det en till och en till och en till och en till.
Hur mycket backar kan det egentligen finnas?
Men allt nötande har gett resultat för jag känner verkligen att jag blivit starkare!
Under timmarna jag höll på mötte jag max tre andra löpare men däremot oräkneliga MTB:are. Förstår att de gillar att köra här!
Själv var/är jag helt gråtfärdig av lycka. Vilken runda!

 
 
  

Men så klart tog backarna slut, inget varar ju för evigt, och såklart jag kom ner till havet och s-t-r-a-n-d-e-n, mötte upp Anders som var lika lyrisk han och såklart vi både badade, käkade lunch, kollade på surfarna och slappade.

 
Fotograferna väntar på surfarna som väntar på vågorna. :-)
Fotograferna väntar på surfarna som väntar på vågorna. :-)

Det kallar jag en rejäl belöning på en redan belöning!
För springa en så fin runda är en belöning i min värld.
Sa jag att jag har en väldigt smart sambo?

Vi var kvar tills tidvattnet nästan nuddade våra handdukar. Avslutade denna kanondag med ett av de bästa yogapass jag varit på ever. Då är det bra!


Now is all we really have.
And at this Now I´m just where I want to be.


Kram från Ingmarie.

2 comments to "Parkernas parker och strändernas strand"

Saturday 2016-02-06 13:23
Anna (orka mera)
Alltså hallå! Kan inte du och smarta Anders samla ihop the best of the best underbara kanonrundor och ordna ett löparläger? Gaaaah, jag kommer direkt! Till och med jag hade badat i det där turkosa vattnet!
Saturday 2016-02-06 18:00
Ingmarie
Anna(orka mera): jag klurar på det... :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?