Weblog #4700

Monday 2016-02-15 04:42
Author: Ingmarie Nilsson
Devil´s bridge och mer Sedona
Jag läste någonstans att bara i lilla Sedona finns det över 200 miles (d.v.s 320 kilometer) med olika trails. Med andra ord inte konstigt att jag har haft beslutsångest!
En del kunde jag dock ta bort direkt. De där som kallas ”strenuous” eller är markerade med röd triangel. För mig räcker det mer än väl med ”easy och moderate” eller är grönmarkerade. :-)


Vi valde till slut att börja med Chuck Wagon trail för att sen börja klättra uppåt mot Devils Bridge. Det är den största sandstensformationen i Sedona och det är en ruskigt tuff resa upp till 1500 m.ö.h.
Brant, tekniskt, lerigt, is (jodå!), klättring och maximal svindelvarning.
Men jag lovar. Det var värt varje hjärtvurpa.

Foto kan nog aldrig riktigt visa hur det ser ut, inte ens om man är proffsfotograf, för hur många bilder jag än sett kunde jag aldrig ha fattat förrän nu när jag varit där live.
Vilken grej! Så där så man tror man är i en dröm. Eller i en film.
För tänk dig.
Stå där. 1500 m.ö.h på en smal "bro". Hisnande!


En första platå.
En första platå.
 

Devils Bridge! Det ser ut som det är träd ända upp men det är en synvilla. Träden är långt ner. Det är ett hål under "bron".
Devils Bridge! Det ser ut som det är träd ända upp men det är en synvilla. Träden är långt ner. Det är ett hål under "bron".

  
Ta sig upp är en sak. Det ger både puls, flås och mjölksyra oavsett men särskilt på höghöjd. Ändå tycker jag nerför, när det är så här brant, är tusenfalt värre. Upp ser man ju liksom inte hur långt det är ner + att det känns som att trillar man så trillar man framåt. (Mitt sunda förnuft fattar förstås att det inte är riktigt så enkelt.)
Helt ärligt var det väldigt läskigt att klättra upp men det var med "nuärdetkört-känsla" jag tog mig ner.
But I did it!
Du vet ju mitt motto: Face your fears Ingmarie.

Att jag inte vurpat en enda gång (peppar, peppar) dessa dagar är ett under i sig för gudarna ska veta att jag har varit snubblande (!!!) nära.
Bitvis är det riktigt tuff trailterräng över stock, sten och i dag även några creeks (jag springer t.o.m om MTB:arna ibland) men tack och lov är det också långa sträckor med hårt packad stenfri trail. Det är då man får ösa på så gott det går.
Det är vad jag kallar naturlig fartlek!

När vi tagit oss tillbaks till utgångspunkten förlängde jag lite till. Jag var liksom bara tvungen när jag såg hur nästa trail såg ut. Det är nog den största faran här, om man bortser från risken att snubbla, skallerormar och andra vilda djur, att man hela tiden vill se vad som finns bakom nästa krön och krök. Och nästa. Och nästa. Och nästa.

 
Maroon Mountain
Maroon Mountain
 

Det blev totalt nästan tre timmar i dag med men bara två ”aktiva”. D.v.s springandes.
Sen var vi båda badsugna som attan men förutom poolen är det klent med badhålor här.
Vi hade dock ett ess i ärmen (trodde vi) för förra gången vi var här hade vi besökt Slide Rock State Park som ligger bara någon mil norr om Sedona. Som vi minns det var den en oas.
Men ibland minns man visst fel. Det var mest bara dyrt och trist.
Bada skulle jag i alla fall även fastän vattnet var isande kallt och vansinnigt strömt. Behöver jag säga att jag var den enda som gjorde det?

  

Men solen sken, sällskapet var det bästa och den medhavda maten var god. :-) Vad mer kan man begära en Alla Hjärtans dag?Kram från Ingmarie.

2 comments to "Devil´s bridge och mer Sedona"

Tuesday 2016-02-16 08:43
bureborn
Så vackert! Men tyvärr. Ingenting för mig. Jag skulle ALDRIG palla att ens komma i närheten av den där djävulsbron. Är oerhört höjdrädd. Vi snackar oerhört. :-)
Wednesday 2016-02-17 23:18
Ingmarie
bureborn: Det är jag med! Så där så jag får nästan krypa ner. Men så ser jag vilka andra som klarar det och tänker att "kan de kan jag"! Och jag grejade det! :-D

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?