Weblog #4704

Friday 2016-02-19 03:19
Author: Ingmarie Nilsson
Den återkommande chocken
Märkligt det här. Första intervallpassen på höghöjd ger samma chock varje gång. Hjälper inte att jag gått igenom det hur många gånger som helst eller att jag körde på "platten" nere vid Rio Grande-floden. (Där är det ”bara” 1500 m.ö.h mot upp till 1900 m.ö.h vid Sandia Mountains ”fot”. Sandia är över 3000 m.ö.h. by the way.)

Mjölksyran är obarmhärtig oavsett! Om du varit med om det vet du, om inte så kan jag väl mest likna det vid att benen helt plötsligt blir som bly och det är absolut omöjligt att trycka på. Pulsen stiger till rekordnivåer och andningen låter som om man andas genom ett sugrör.
Som ett intervallpass på sealevel x 50.
Typ så.

Men jag ska nog vänja mig denna gången med och det knasiga är att jag verkligen älskar det!
15 x 2 min. + hopp & skutt-övningar sen var det nära på att jag inte tog mig till bilen igen. Benen blir som överkokt sladdrig spagetti av sånt här lekande.Om det var som jag bara inbillat mig att jag blev snortrött eller om det är som jag återhämtar mig snabbt får jag väl kanske låta vara osagt men det blev ett riktigt tufft och bra pass på andra gymet lite senare ändå.
Just nu är här ett stort gäng japanska elitlöpare så det var skoj att se vad de pysslade med. Som den härm-tjuv jag är ska jag testa några av deras övningar. Fast ska jag vara helt sanningsenlig så var det inte mycket nytt under solen.

 
Överhuvudtaget är här massor av bra löpare och jag tycker det är superinspirerande att se hur de svettas och kämpar mot tröttheten de med. Att de sen är både snabbare, spänstigare och yngre får jag liksom leva med.
Men jag begriper verkligen inte hur en del kan kuta med heltäckande träningsoveraller (typ som japanerna) när det är 26 grader varmt och strålande sol.
Inte heller begriper jag riktigt hur himlen kväll efter kväll kan bli så här magiskt vacker.


Kram från Ingmarie.

2 comments to "Den återkommande chocken"

Saturday 2016-02-20 10:13
Rund är också en form!
Spännande att du älskar det. Jag hade nog mest blivit frustrerad.... Hehe! ;-)

Kram M
Sunday 2016-02-21 03:05
Ingmarie
Rund är också en form: Ja det är väl en slags hatkärlek egentligen... ;-) KRAM

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?