Weblog #4706

Sunday 2016-02-21 02:58
Author: Ingmarie Nilsson
Mjukt & hårt
Det är inte alltid så lätt men jag strävar efter att låta de lugna träningsdagarna vara just lugna och de hårda verkligen hårda.
Jag vet inte hur det är med dig men jag måste liksom verkligen tänka att det är så annars hamnar jag plättlätt i ”mellanmjölkslandet” och så blir det liksom mest ingenting av någonting. Eller jo det blir just mellanmjölk och aldrig varken bra eller dåligt.
Inget fel i det i och för sig men jag har också märkt att det är oftast då min kropp börjar protestera på ett eller annat vis.

Så igår sprang jag ca. 100 min. lugnt och sansat i bergen, vattenlöpte och var på ett ljuvligt Restorative yoga-pass. F.f.a det sistnämnda är suverän återhämtning!

I dag började min arbetsdag redan strax efter kl. 06 och i min värld är det hårt bara det.
Men jag har inte jobbat hela dagen så jag har ändå hunnit svettas en del också. Vilket inte är så svårt när solen skiner från en klarblå himmel och kvicksilvret visar + 25. (De japanska elitlöparna envisas ändå med att ha långbrallor och långärmat. Dock inga vantar men mössa. Jag hade kokat bort!)

Friidrottsbanorna är i princip alltid förlagda vid någon skola. Här i Albuquerque finns massor att välja mellan och det är nästan aldrig några problem att köra. I synnerhet inte en helgdag.
Favvon är Academy´s men just idag blev det Eldorado High School´s eftersom jag ändå var i närheten.

Det var nog tur att jag hade en tid att passa för annars hade jag garanterat gjort för mycket. Så skoj var det nämligen!
200 meter är inte långt men det kan svida galet mycket i både ben och lungor om man vill. I synnerhet på höghöjd.
Kändes hur som helst riktigt bra och jag höll i princip samma fart som jag gjorde inomhus innan vi for. Klart godkänt för höghöjden gör som sagt var även de snabbaste benen långsammare. I alla fall innan de vant sig. :-)

Sämre vy kan man ju ha. :-)
Sämre vy kan man ju ha. :-)

 
Svettades på gymet med. Ska det vara hårt så ska det ju liksom. ;-)


Så berätta, hur lägger du upp dina (tränings)dagar? Same, same intensitet eller pulserar du?

Kram från Ingmarie.

2 comments to "Mjukt & hårt"

Sunday 2016-02-21 08:58
bureborn
Jag som knappt pallar att springa när temperaturen kryper över 20 får panik ara jag tänker MÖSSA. Hjälp!
Med tanke på senaste tidens inlägg på min blogg kan man ju fundera över om jag alls lägge upp min träning. :-) Men jag försöker hålla lite koll på intensiteterna, även om mellanmjölken nog är lite väl vanligt förekommande. Framförallt fegar jag ur när det gäller de tuffaste passen.
Sunday 2016-02-21 17:48
Ingmarie
bureborn: Haha. Jag gillar ju värmen så jag begriper lika lite! :-O Jag tycker du varierar väldigt bra i din träning. Och du är ju som sagt var bra på att ha skoj! :-D

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?