Weblog #4722

Tuesday 2016-03-08 03:57
Author: Ingmarie Nilsson
Studiebesök
Banan jag brukar köra mina intervaller på tillhör Albuquerque Academy.
Som så många andra skolor i USA har de massor av olika sporter att träna och lag att tävla för. Friidrott är en liten del och i den ingår ju löpning.
Skolans friidrottslag är ett av de bästa i hela NM och från i dag förstår jag varför. Fick nämligen möjligheten att hänga med Coach Kedge och några av hans assistent coaches när de hade pass.

Jag är verkligen djupt impad. Flera dagar i veckan kommer 100-tals kids i olika åldrar (grade 6-12) för att träna friidrott. En del är superseriösa och går all in medan andra gör det mest på skoj.
Nu på våren är det Track&field och till hösten är det cross-country som gäller. En del kör båda, andra bara en av säsongerna.
Spelar ingen roll vilka mål du har, alla är välkomna.
Ordningen, disciplinen och fokuseringen är minst sagt imponerande. För att inte tala om kamratskapen och glädjen som genomsyrade allt som gjordes!
Vilka ungdomar och vilka coacher!
Makalöst!
Att jag hade skitskoj behöver jag kanske inte ens skriva?Min egen träning bestod av cykelintervaller,


+ vattenlöpning,
 
+ yoga förstås. :-) (Och nej bilden är inte från i dag men jag var för relaxad efteråt för att ens komma ihåg att ta en lämplig bild. Så kan det ju bli ibland. :-))


Kram från Ingmarie.

3 comments to "Studiebesök"

Tuesday 2016-03-08 07:40
bureborn
En rookie måste få fråga: vad är track&field? Banlöpning?
Tuesday 2016-03-08 15:19
Anna (orka mera)
Grymt! Dottern, i USA-exil,körde cross country i höstas och track and field nu. Men för hennes del verkar det mest vara för att få köpa fina träningskläder :) Mina löpargener har gått i arv till andra dottern som börjar planera vilka marathon hon ska springa när hon blir stor...

Det verkar inte gå någon nöd på dig overthere! Fortsätt njut!
Tuesday 2016-03-08 22:22
Ingmarie
bureborn: Exakt!!!

Anna (orka mera): ja men det är det som är grejen också. Alla kan vara med även om syfte och mål är olika. :-) Och kanske de fina träningskläderna kan göra att hon vill fortsätta. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?