Weblog #4725

Friday 2016-03-11 03:43
Author: Ingmarie Nilsson
Fettgott
Jag undrar om det finns något annat ställe i världen som har så mycket ”light” och ”diet” produkter som USA.
Ändå är de bland de fetaste i världen.

Sverige ligger troligtvis inte långt efter. Kolla bara utbudet i mathyllorna, den stigande övervikten, reklamen och för att inte tala om den kolhydrat- och fettfobi många verkar ha.
Till i princip ingen nytta!

För, hör och häpna, vi människoknytt behöver både de där två grejerna samt proteiner, mineraler, vitaminer, spårämnen och annat smått och gott för att funka.
Men det gäller förstås att välja sina källor med omsorg.
Det finns ju både bra och dåliga varianter av det mesta här i livet.

Jag är ingen stor förespråkare av varken pasta, snabbmat, hel/halvfabrikat, vitt mjöl, socker, vanligt salt eller ens produkter från djur men det finns säkert de som tycker och tror tvärtom.
Istället väljer jag produkter från växtriket såsom t.ex grönsaker, bär, frukt, bönor, hampa, linser, tofu, nötter, olika fröer, quinoa, amaranth, hirs, tempeh, havre och jag vet inte allt som finns.

När det gäller fett så tar jag varje dag, förutom nötter, avokado o.s.v., extra av Udo´s oil. För mig funkar det bra och jag tycker det är ruskigt gott.
Jag är ju också helt tokig i kokosolja. Det finns de som säger att det är skit och andra som lovordar det. Jag tillhör de sistnämnda och t.ex. här kan du läsa lite mer.
Använder det till massor av olika grejer, f.f.a till att äta, men det finns massor av olika användningsområden! Kolla här.
Nu har jag hittat ett kokossmör som är så gott att jag nästan dör gottdöden varje gång!


Om man inte är lat som mig kan man göra eget. Här hittade jag t.ex ett recept och här var lite fler varianter.
Varnar dock för att viss beroendeframkallning finns.

Livet är gott och då inte enbart tack vare kokossmöret.
Kroppen är snäll, själen glad, solen skiner och jag fick både en ljuvlig löptur och en egen bana på simningen denna dag.
Vad mer kan man väl liksom begära?


Kram från Ingmarie.

4 comments to "Fettgott"

Friday 2016-03-11 20:13
bureborn
Kolhydratfobin håller jag med om, men fettfobin här hemma tycker jag har blåst över. Och nästan vänt åt andra hållet. Och sen har vi laktosfobin. Och glutenfobin. Och jag anar en fruktsockerfobi i faggorna. :-)
Helt otroligt vad fokuserade vi blivit vid kosten. Samtidigt som överviktsproblemen ökar här också.
Saturday 2016-03-12 03:36
Ingmarie
bureborn: Hoppas du har rätt ang fett! Och det är nog så i och med många nya fettrika dieter. Men jag tror många tänker "fett som fett" men det är ju faktiskt skillnad. :-) Och ja, nu har ju "alla" både laktos- och glutenintolerans helt plötsligt. Kanske är det så men åter igen. Det finns olika av det mesta och det gäller att välja rätt och inte overdo it på något håll. Ja så tror jag i alla fall. :-)
Saturday 2016-03-12 12:11
Lisa
Sådär ja, lite ikapp-läst! :)

Nej men alltså jag tänker att MÅTTA är rätt ledord. Allt handlar om in och utgifter, energi och näring! De extrema portioner som nuförtiden krängs ut på snabbmatsställen och restauranger är vad som är problemet! Tallrikarna har blivit typ dubbelt så stora de senaste tjugo åren...? Innehållet på tallrikarna har förstås också en enorm betydelse! Men jag tror att det går att äta lite syndigt då och då. :)
Längtar till du kommer hem! Saknar wetvestsällskap!
Kram
Monday 2016-03-14 02:45
Ingmarie
Lisa: ja men visst är det så! Och alt detta "två för en". Galet! Och allt "dolt" socker som finns i både det ena och det andra.Sen rör sig ju folk mindre och mindre också. En del inte alls. :-O
Saknar också ditt ww-sällskap även om det ändå blir väldigt sällan när jag är hemma.KRAM

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?