Weblog #4727

Sunday 2016-03-13 03:32
Author: Ingmarie Nilsson
Tuffare än det verkar
Vid Albuquerque Academy finns inte bara en av de finaste banorna i staden utan även en ruskigt fin park där de fixat en ”terrängbana”.
Totalt tror jag själva ”huvudbanan” är ca. 5 km. men det finns små trails som slingrar sig hit och dit så man kan lätt få ihop mer om man vill.
Själva banan är bred med perfekt (löp-)underlag. Det är alltid löpare i olika kategorier som kutar här så man är i princip aldrig ensam men man behöver heller aldrig trängas.

I dag blev det korta intervaller som på pappret verkar plättlätt men i IRL är det något helt annat. I alla fall för mig och i alla fall uppför på höghöjd.
Men efter två dagar med bara lugn träning kände jag mig redo för lite tuffare tag igen.
6 x (75-60-45-30-15 sek.) med 45-15 sek vila.


  
När jag var klar hade jag inte bara trötta ben. Eller egentligen var nog benen ganska ok. Det är egentligen värst med hjärta och lungor för de får jobba stenhårt på höghöjden. Hur som helst, på köpet får man alltid en massa dregel tack vare den torra luften. Men vem orkar liksom bry sig?
Jag har ju alltid fullt upp med att bara hämta andan.


Ökade på mina hopp&skutt-övningar lite och kompletterade med nästan en timme på gymet.
Och ännu lite senare faktiskt även med 50 min. poolrun.


Bra lördag det här om jag får säga det själv.
Och det får jag ju.

Kram från Ingmarie.

3 comments to "Tuffare än det verkar"

Sunday 2016-03-13 15:48
bureborn
Shit va´du lär springa lätt som en plätt när du kommer hem efter detta höghöjdsläger! Brukar det bli så?
Sunday 2016-03-13 21:50
Björn Suneson
Ja, du verkar vara i kanonform. Du blir livsfarlig i K50 när du kommer hem. Förresten, när är det dags för hemresa och har du någonsin varit på ett så här långt "träningsläger"?
Monday 2016-03-14 02:48
Ingmarie
bureborn: det är väldigt olika faktiskt. Det svåra är att inte göra för mycket när man kommer hem utan ta det lugnt. Men ibland har jag gjort efter konstens alla regler och det har ändå blivit pannkaka. Nu har jag ju inga ambitioner till att göra stordåd oavsett. :-)

Björn Suneson: jag är bra tränad men i så bra form vet i sjuttsingen. :-) Åker tillbaks i april och jodå jag har varit iväg på långa (tränings)resor förr. Denna är ju en liten kombo av träning-jobb och present till mig själv. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?