Weblog #4732

Friday 2016-03-18 02:51
Author: Ingmarie Nilsson
Traditionsbryt
Av gammal (löpar)tradition så läggs långpassen nästan uteslutande på söndagar.

Exakt varför vet jag inte riktigt men jag antar att det är för att många kör intervaller/tävlar på lördagar och f.f.a är de flesta lediga på söndagar och har mer tid både för själva kutandet och för att vila efteråt.
Inget fel i det men ska man hitta på annat på söndagen får man ändra om så jag gjorde en Anna i dag. Hennes långpannor brukar vara på just torsdagar följt av (minst) en cappuccino.

”Långt” är förstås relativt men 130 min. är i min värld ett långpass och även om farten är snudd på skämmigt långsamt så blev jag väldans trött i benen. Kanske det beror på i går och kanske det beror på att först går det upp, upp, upp, sen upp-ner-upp-ner-upp-ner och sen ner, ner, ner innan man ska tvinga benen att springa upp, upp, upp igen och tack och lov lite ner när jag är nästan tillbaks igen.


Vilan gjorde jag under solen innan yogan.
Med fågelkvitter, trädblomsdoft och en ruskigt bra bok som sällskap. Någon cappuccino blev det dock inte. Passade liksom bättre med vatten när solen gassade på max.

 
Kram från Ingmarie.

4 comments to "Traditionsbryt"

Friday 2016-03-18 13:23
Anna (orka mera)
Långpasstorsdag är världens bästa! Speciellt med cappuccinomarathon efteråt! Idag testar jag naprapatfredag. Inte lika najs.
Friday 2016-03-18 16:24
Ingmarie
Anna (orka mera): Om det bara gör gott så är det ju bra! Så kan du köra dina torsdagslångpasscappuccino-marathon snart igen! :-)
Friday 2016-03-18 21:24
bureborn
Traditioner är till för att brytas! Går man på rutin så vet man ju aldrig om det är såååå mycket bättre att springa långpass på tisdagar, och kräkintervaller på söndagar.
Saturday 2016-03-19 02:52
Ingmarie
bureborn: Precis! Lite kan jag tycka att det är "skönt" att göra långpasset innan söndagen. Konstigt...

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?