Weblog #4734

Sunday 2016-03-20 02:30
Author: Ingmarie Nilsson
Trailfinnare
Jag hade tänkt skriva om en helt annan grej i dag men jag bara måste få berätta om trailsen vid Upper Corrales Riverside.

Alltså här har jag varit jag vet inte hur många gånger och sprungit 100-tals, kanske t.o.m tusentals, timmar utan att ha upptäckt denna pärla.
Eller det är väl inte riktigt sant för jag har kutat på den men åt andra hållet.
Egentligen tror jag det är en slags förlängning av Paseo del Bousque Trail som ligger nere vid Rio Grande floden och är totalt 16 miles av ringlande, slingrande trails utmed vattnet.
Det är inga backar att tala om, faktiskt inga alls, så i jämförelse med trailsen uppe i bergen är det väldigt lättsprunget.
Trailsen är till 95% gjorda av hårt packad sand och även om de inte är markerade så kan man liksom inte springa vilse eftersom man hela tiden har vattnet som riktmärke.

Innan har jag alltid kutat söderut helt enkelt för att jag trott jag varit på ”änden” av trailystemet.
Men så idag fick jag för mig att kolla vad som fanns på andra sidan bron och voilà!
Norrut finns ännu en guldgruva av fina, fina trails. Det här är verkligen ”på landet” och man springer förbi den ena gigantiska (häst-)gården efter den andra och många är ute och rider på sina vackra hästar.
Benen var skittrötta men det spelade ingen roll. Turen var 100% ren njutning.
Träden som börjar bli gröna, fåglarna som kvittrar, solen som värmer, den klarblå himlen, Sandia mountain i bakgrunden och doften av hö gör mig lika lyrisk varje gång.
Du vet så där så man vill stanna i ögonblicket för evigt om det bara gick.

Jag hade inte med mig kameran utan fick springa tillbaks en bit efter att jag var klar för att även du ska få en liten glimt av underverket. 
Jag tror jag vet var nästa långpass kommer bli…

Kram från Ingmarie.

2 comments to "Trailfinnare"

Sunday 2016-03-20 16:30
bureborn
Ser fantastiskt läckert ut!
Visst är det underligt ändå. Man kan bo på ett ställe jättelänge och så ändrar man plötsligt blick och - pow! nya möjligheter öppnar sig. Jag hittar ofta nya, kuliga småstigar i min mycket hemtama skog.
Monday 2016-03-21 03:07
Ingmarie
bureborn: ja visst är det märkligt! Snacka om att man blir både hemmablind och närsynt! :-O Bl.a därför jag försöker ta mig till t.ex tuben via nya vägar för det är då man hittar guldklimparna!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?