Weblog #4744

Wednesday 2016-03-30 03:33
Author: Ingmarie Nilsson
Springtime
Våren här i Albuquerque är lika nyckfull som i Sverige.
Kanske t.o.m ännu nyckfullare? Temperaturen kan växla från + 25 till -5 och det kan både regna, snöa och ffa blåsa hiskeligt mycket. Men mestadels skiner solen, vindarna är stillsamma och himlen klarblå.

Vinden kan ställa till en väldig oreda när tiotusentals tumbleweeds far omkring. För att få bort dem måste man ibland ha stora lastbilar till hjälp som t.ex. här.


I dag har det blåst rejäla gusty winds men eftersom det samtidigt var varmt gjorde det inte så mycket.
Kuta kan man ju ändå och på trailsen uppe vid Sandia Mountain är tumbleweeds ganska sällsynta. Och om man skulle få en sån på sig är det förvisso inte skönt, de sticks som attan, men de är inte som att få en gren i skallen. Eller något annat som kan få ett människoknytt att falla.

Vind eller ej så är det en utmaning i sig att kuta upp och ner i princip hela tiden på 1600-2000 m. ö.h.
Men jag är en rackare på att ta det lugnt så faktum är att de 160 min. jag gnetade ihop kändes riktigt bra!
Jag är övertygad om att kuta på slingriga, krokiga, kuperade trails där man hela tiden får ändra steglängd, balansera och ibland klättra både upp och ner är superduper bra för kroppen och hjälper till med återhämtningen. Jag blir mycket mer sliten av att springa på plan asfalt.
Farten spelar säkert också roll för det är då inga snabba minuter och kilometer jag producerar. Men jag tänker som så att det är tiden jag är igång som s.a.s ”räknas.

Det blev en väldigt fin runda med delvis lite nya stråk. Kutade hela vägen bort till Sandia Peak Tramway och uppför några djävulska backar. (Tänk Hammarbybacken x 5.)
Sen ner. Och sen upp igen på några andra lika branta långa, sega backar.
Det tuffaste är nog att ha kutat ner, ner, ner för att sen vända i 180 grader och kuta upp, upp, upp igen. Benen liksom bara dör.
Blir jag inte stark av detta blir jag det aldrig.


  
Kram från Ingmarie.

2 comments to "Springtime"

Wednesday 2016-03-30 19:07
Anna (orka mera)
Dig kommer man inte våga springa med när du kommer hem. Du måste ju bli starkare än en oxe over there. Du kan få dra mig i en pulka bakom :)
Thursday 2016-03-31 04:37
Ingmarie
Anna (orka mera): Stark är en sak. Snabb en helt annan. Jag kommer behöva en pulka med raketbränsle och hjul för att hinna med dig!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?