Weblog #4745

Thursday 2016-03-31 04:34
Author: Ingmarie Nilsson
Variationen
Jag begriper mig verkligen inte riktigt på människor som tycker löpning är tråkigt och enformigt.
Finns det egentligen någon sport som kan varieras så in i det oändliga?

Långt, kort, snabbt, långsamt, på asfalt, på stigar, i träsk, uppför, nerför, på platten, i sol, i regn, i snö, på dagen, på natten, ensam, tillsammans med andra, på bana, obanat, på rad, i bredd, medvind, motvind, sommar, höst, vinter, vår, bestämd tid, obestämd tid, med kläder, utan kläder, barfota, med skor, framlänges, baklänges, vackra omgivningar, fula omgivningar, med nummerlapp, utan nummerlapp, ung-gammal-mittemellan-ålder, med hund/fyrbent sällskap, utan hund/fyrbent sällskap, med fikapaus, utan fikapaus, hårt, lätt, på tid, utan tid, på reflexbana, på elljusspår, på gator, på parkeringsplatser, kombinera till swimrun, med pannlampa, med karta, i storstad, på vischan, på lätta ben, på blytunga ben och man kan ju faktiskt t.o.m springa i en bassäng.

Phju!

Du kan säkert komma på ännu fler varianter. (Tell me!)

Det närmsta jag kan komma alla dessa varianter är nog cykel. Men då har man mekket att behöva ha just en cykel. Däremot är cyklister världsbäst på att fika. ;-)

Jag valde i dag varianten platt, långsam, halvlång (eller halvkort beroende på hur man ser det) löpning i vacker stigmiljö. Och även i pool förresten.
Att det var lite halvsegt var väl i och för sig också ett val eftersom jag tränat på ganska bra senaste tiden. Och seghet går över. I alla fall har det gjort det hittills i livet. 
Var och en finner förstås sin grej som gör en glad och lycklig. En del blir ju saliga av att sparka en boll, klättra på väggar eller hoppa över hinder.
Och tur är väl det för det vore hiskleigt trist om alla gillade, och gjorde, samma grej.
Men att säga att löpning är tråkigt och enformigt kan jag aldrig hålla med om!

Kram från Ingmarie.

2 comments to "Variationen"

Friday 2016-04-01 22:27
Anna (orka mera)
Tror du glömde på löpband... fast det gör inget. För det är det tråkigaste som finns. Förstår inte ens att löpning kan vara tråkigt, men just där kan det :) I övrigt håller jag med. Variationen är total. Finns ingen ände!
Saturday 2016-04-02 03:40
Ingmarie
Anna (orka mera): Men jösses! Hur kunde jag glömma DET!? jag som t.o.m har klasser på löpband. haha. Snacka om att ha kopplat bort jobbet. Just den typen av löpbandsträning tror jag faktiskt du skulle gilla. Som en spinningklass men springandes. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?