Weblog #4746

Friday 2016-04-01 03:16
Author: Ingmarie Nilsson
Det där J-ordet
Flodplatten är mjumma. Inga obstacles någonstans. Bara att tuta och köra så länge benen mäktar.
I synnerhet i dag när vinden var mot mig på ”utvägen” och med mig på ”hemvägen”. Inte för att den var särskilt stark men du vet hur det är när man är trött. Då räcker det ibland man måste byta spårriktning för att det ska bli extra kämpigt.
Och även om det är pannkaksplatt kan det ju faktiskt bli väldans jobbigt.

10 x 2 min + 10 x 1min (1 min. gå/joggvila) + 10 x 30-30 + hopp & skutt + upp- och nedjogg + styrka men den gjorde jag inomhus.


Tyckte jag sprang på ganska bra men när jag i en av pauserna fick frågan från en gentleman på hoj ”how far are you jogging” blev jag en smula osäker.
Jag tyckte ju I was running. Dessutom Intervals så jag nästan dog tröttdöden.
Och det kan man väl ändå inte göra joggandes?

En del avskyr det där ordet och blir snudd på skogstokiga om någon säger att de joggar. För mig betyder det att jag springer långsammare än mitt vanliga distanstempo. D.v.s inte i dag. Om man räknar bort upp-och nedjogg vill säga. Jag läste någonstans att det är ffa journalister av den äldre generationen som använder det där J-ordet helt enkelt för att de är vana vid det från tiden då jogging-boomen kom. Kanske de heller inte begriper bättre. (?)

Jag kunde faktiskt inte låta bli att svara att jag inte j-o-g-g-a-d-e utan was running intervals.
Då fnissade han lite och berättade att hans knä var kassa så han kunde inte varken jogga eller springa.
Svårt vara arg på en sån stackare…

Det fina med solen, förutom att den värmer så skönt och ger massor av bra d-vitamin, är att kläderna torkar på ett tjillenix!
Inte för att jag behövde dem mer i dag, däremot baddräkten, men det är bra smidigt med självtork även om plaggen kan bli en smula saltstela. :-)


Kram från Ingmarie.

4 comments to "Det där J-ordet"

Friday 2016-04-01 12:37
Anna (orka mera)
Alltså jogga. Uppjogg och nerjogg, så långt är jag med. Eller slöjogg. Men det är något långsamt och såsigt. Intervaller kan man ju liksom inte jogga sig igenom. Även om det lät ganska skönt :)
Friday 2016-04-01 17:58
anneliten
Bra att du sa ifrån!
Själv reagerar jag på när spinning-instruktören kallar det "jogga" när man står upprätt och trampar. Det går absolut snabbare än vad jag kallar jogg... Kommer på mig själv att jag inte kallar nästan något jag gör för jogg - för mig är det lufsa eller springa som är beskrivningarna. Möjligen ner-jogg efter ett tufft pass (men sådana gör jag ju inte nuförtiden).
Friday 2016-04-01 21:04
bureborn
Jag har släktingar som joggade på 80-talet. I farter som vi idag tveklöst skulle definiera som springa. Jag tror att ordets innebörd förändrats, vilket kanske kan förklara att vissa i den äöde generationen använder jogga på "fel" sätt enligt vårt sätt att förstå ordet. Det tycks mig som om det stackars jogga-ordet nu snarast blivit ett nedsättande ord som ingen av oss gärna vill förknippas med. Själv varvar jag upp och ner, joggar gör jag inte. :-)
Saturday 2016-04-02 03:39
Ingmarie
Anna (orka mera): Ja fast är det skönt är det ju inte intervaller. ;-)

anneliten: Oj! Nej jogga på en cykel kan man banne mig inte göra oavsett! Du får nog förklara för hen. ;-)

bureborn: Precis så beskrev artikeln jag läste. Att när "joggingvågen" kom så var allt som inte var gång "jogging". Men sen har det ändrats och ytterst få beskriver det som jogging nu. Förutom då ex upp- och nedjogg. Men t.ex så står det ju nästan alltid i dagstidningar att "en joggare blev påkörd" eller "en joggare hittade" eller "en joggare blev jagad" bla bla bla. Fast egetligen kanske det var en supersnabb löpare. Jag joggar dock emellanåt. Absolut! men inte när jag kör intervaller. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?